in

16 Μάρτη Απεργούμε. Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων. | ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Παλλαϊκό μήνυμα ανατροπής έστειλαν οι μαζικότερες συγκεντρώσεις της δεκαετίας που έγιναν στα πλαίσια της απεργίας της 8ης Μάρτη. Οι πιο συγκλονιστικές, κυριολεκτικά παλλαϊκές απεργιακές συγκεντρώσεις της δεκαετίας, με την συμμετοχή δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων εργατών, μαθητών, φοιτητών, επαγγελματιών που έγιναν χωρίς την ΓΣΣΕ και ενάντια στην ΓΣΕΕ που ολοκλήρωσε το συνέδριο των μηχανισμών της με την εργατική τάξη απούσα.

Τα ρυάκια που άνοιγαν μέσα στον ζόφο της πανδημίας, οι αντιστάσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, οι αγώνες της e-food και της COSCO , η πανεργατική στις 9 Νοέµβρη, ο πολύµηνος αγώνας των εργατών και των σπουδαστών της Τέχνης, οι  απεργίες στα Νοσοκοµεία και στην Εκπαίδευση ενώθηκαν σε ένα μεγάλο ποτάμι που μπορεί και πρέπει να πνίξει την άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και την πολιτική που ακολουθεί, να σαρώσει την συναίνεση του πολιτικού συστήματος που ακολουθούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.  Δεν  είναι ένα ξέσπασµα που θα εκτονωθεί, όπως υπολογίζουν οι κυβερνητικοί δολοφόνοι. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Συνεχίζουμε στο δρόμο δεν περιμένουμε τις κάλπες. Παλεύουμε για να πέσει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική της, για να μπει φραγμός σε κάθε επίδοξο διαχειριστή.  Με πολιτικό πρόγραμμα πάλης που έχει στόχο να κατεδαφίσει το οικοδόμημα της κυβέρνησης αυτής, της προηγούμενης, το σιδερένιο μνημονιακό πλαίσιο του κεφαλαίου και της ΕΕ.  Με τη νέα πανεργατική απεργία, με καταλήψεις, με διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, κάθε γειτονιά, κάθε γωνιά της χώρας. Με γενικές συνελεύσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε οργάνωση και φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος, για δημοκρατική συζήτηση, ενημέρωση, ανάδειξη αιτημάτων και οργάνωση του αγώνα, συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, ενεργοποίηση κάθε αγωνιστικής δύναμης, για να περάσουν όλα τα δηµόσια αγαθά και ο πλούτος που παράγουµε στα χέρια των εργατών και των εργατριών. Με ισχυρή Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Για µια κοινωνία όπου οι ζωές µας θα είναι πάνω από τα κέρδη.  Για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Αυτό θα είναι δικαίωση για τα αθώα θύματα.

    • ΣΣΕ παντού με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς / συντάξεις –Κανένας απλήρωτος. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει. Κανένας μισθός κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά και αναλογική αύξηση ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

    • Διαγραφή του χρέους. Να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή και διατροφική φτώχεια, την κατοικία τώρα! Ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, φτηνά για το λαό. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα. Καμιά διακοπή. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων. Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και όλων των φόρων για τους εργαζομένους. Κατοχύρωση του δικαιώματος σε στέγη, ενέργεια, νερό για όλους και όλες. Όχι στους πλειστηριασμούς σε βάρος λαϊκών στρωμάτων και στις εξώσεις ντόπιων και προσφύγων.

    • Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση – (Έξω οι ιδιώτες από Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές) – Εργατικός έλεγχος  για να λειτουργούν σε όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας και όχι του καπιταλιστικού κέρδους. Απειθαρχία στις επιταγές και τους κανονισμούς της ΕΕ. – Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και εργατικό έλεγχο των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων.

    • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο τώρα! Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών. Απεμπλοκή τώρα από το πόλεμο. Όχι στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Πρέβεζας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *