in ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ- ανακοίνωση


Ο Σύλλογος Εργαζομένων Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου (Σ.Ε.Σ.Τ.Η.), την Παρασκευή 12/04/2024, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Τ.Ο.Ε.) κ. Μότσιο Γεώργιο στα Ιωάννινα. Συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο, οι εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και εξειδικεύτηκαν οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις του Σ.Ε.Σ.Τ.Η., καθώς και η κλιμάκωση των ενεργειών του, για την διεκδίκηση παροχής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από την Τράπεζα Ηπείρου προς τους εργαζόμενους της λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και της έκρηξης της ακρίβειας των 2 τελευταίων ετών στις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ο.Τ.Ο.Ε. με αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Σ.Τ.Η. συναντήθηκε με τον Εντεταλμένο Εκτελεστικό Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Τσουκανέλη Βασίλειο, συζητώντας τόσο για την πορεία της Τράπεζας όσο και τις σχέσεις Σ.Ε.Σ.Τ.Η. – Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

 

Την ίδια μέρα το Δ.Σ. του Σ.Ε.Σ.Τ.Η. συναντήθηκε με τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Α.Π.) και τον Πρόεδρο της Ο.Τ.Ο.Ε., ενώ το Σάββατο 13/04/2024 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σ.Ε.Σ.Τ.Η. παρευρέθηκε και χαιρέτησε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Τ.Α.Π. που διεξήχθη φέτος στα Ιωάννινα, παρουσία περισσότερων των 300 τραπεζοϋπαλλήλων από όλη την Ελλάδα. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Σ.Τ.Η. κος Μπαλτζώης Απόστολος, σημείωσε τα όσα σημαντικά έχει πετύχει το Σωματείο στην πορεία των ετών, ανέδειξε την ανάγκη για γενικότερη συμμετοχή σε συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο διαχρονικά σημαντικό ρόλο τόσο των Συλλόγων Εργαζομένων όσο και της Ομοσπονδίας στην προάσπιση των συμφερόντων των τραπεζοϋπαλλήλων. Από την άλλη πλευρά, στον χαιρετισμό του στην Γ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Α.Π. ο Πρόεδρος της Ο.Τ.Ο.Ε. ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, εκτενώς τη θετική πορεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και τα οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία, καθώς και τον σημαντικό ρόλο του ΣΕΣΤΗ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Τράπεζας.

 

Πλέον στο σύνολο του τραπεζοϋπαλληλικού κλάδου άλλα και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας διαμορφώνεται ισχυρό το αίτημα για αύξηση των μισθών των εργαζόμενων απέναντι στην επίθεση ακρίβειας των μονοπωλίων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

 

Ο Σ.Ε.Σ.Τ.Η. το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προχωρεί σε έκτακτη Γ.Σ. (Δευτέρα 15/04/2024) δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον αγώνα για αυξήσεις των μισθών και έκτακτη οικονομική ενίσχυση των μελών του, αιτήματα που έρχονται να ενωθούν με τη φωνή του Ε.Κ.Ι., της Ο.Τ.Ο.Ε. και της Γ.Σ.Ε.Ε. στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 17ης Απρίλη 2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *