in

Παρασκευή 10.6.2022 – Τελικό Συνέδριο του έργου Ιnnotrition, με τίτλο: «Η κυκλική οικονομία στην αγροτική παραγωγή: Η περίπτωση του Έργου INNO.TRITION»


To Επιμελητήριο Άρτας και το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στο Τελικό Συνέδριο του έργου Ιnnotrition που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 10/6/2022 στο Επιμελητήριο Άρτας, με τίτλο: «Η κυκλική οικονομία στην αγροτική παραγωγή: Η περίπτωση του Έργου INNO.TRITION»

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Έργου αναφορικά με:

– Την αξιοποίηση των υπολειμμάτων ελαιουργίας, οινοποιίας και τυροκομίας με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

– Τη χρήση αποβλήτων από ελιά, κρασί, τυροκομικά προϊόντα στη διατροφή των ζώων.

– Τα οφέλη από τη χρήση ειδικώς επεξεργασμένων προϊόντων της φυτικής και ζωικής παραγωγής στο κρέας.

Το έργο συμβάλλει στην ανάπτυξη καινοτόμων πρώτων υλών για τη διατροφή των ζώων, στην έξυπνη διατροφή των ζώων για την παραγωγή τροφίμων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, στην χρήση υποπροϊόντων ελαιουργίας, αμπελουργίας και τυροκομίας στη διατροφή των ζώων με πολλαπλά οφέλη για την υγεία τους και για τα παραγόμενα προϊόντα (γάλα και κρέας) και τέλος για τα οφέλη των καταναλωτών από τη χρήση των παραγόμενων τροφίμων από αυτά τα σιτηρέσια και τη δυνατότητα πιστοποίησης και ιχνηλάτησής τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Interreg Ελλάδα-Ιταλία με επικεφαλής εταίρο το Επιμελητήριο Άρτας και με Επιστημονικό υπεύθυνο του έργου το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα.

Για δηλώσεις διαδικτυακής συμμετοχής παρακαλούμε επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_7zCgsEvJR3yrjOze9VoavQ