in ,

Στο ΔΑΚ Πρέβεζας οι αγώνες αισθητικής ομαδικής γυμναστικής

Απόλυτη επιτυχία και διακρίσεις για τους συλλόγους μας


Δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα φιλοξενήθηκαν αυτό το τριήμερο στην πόλη της Πρέβεζας.

 

 

Πρόκειται  για το 1ο Κύπελλο “Miss Daphne” και το Κύπελλο Ελλάδας 2024 Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής που φιλοξενούνται στο ΔΑΚ Πρέβεζας, με διοργάνωση του Δήμου Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Διεθνή και Ελληνική Ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, την Περιφερειακή Ενότητα, το Επιμελητήριο Πρέβεζας και τους Αθλητικούς Συλλόγους «Καλλισθένης» και Κλεοπάτρα.

Με πλούσιο θέαμα , χάρη, αρμονία και χαμόγελα διεξήχθησαν στην Πρέβεζα οι αγώνες Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής με τη συμμετοχή περίπου 350 αθλητριών για το 1ο Κύπελλο “Miss Daphne” και το Κύπελλο Ελλάδας 2024 με διοργάνωση του Δήμου Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Διεθνή και Ελληνική Ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, την Περιφερειακή Ενότητα, το Επιμελητήριο και τους τοπικούς Αθλητικούς Γυμναστικούς Συλλόγους «Καλλισθένης» και «Κλεοπάτρα». Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο ΔΑΚ Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου με την παρέλαση των αθλητριών και ακολούθησαν οι προκριματικοί αγώνες με προγράμματα Short και Long στις κατηγορίες από 6 ετών έως 16+, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής είχε προηγηθεί επίσημη προπόνηση των ομάδων. Αύριο Κυριακή θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί, ενώ η αυλαία θα πέσει με την τελετή απονομής μεταλλίων και την αποχώρηση των ομάδων.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής Γιώργος Βαϊόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στόχος της Ομοσπονδίας είναι η καθιέρωση σε μόνιμο επίπεδο του Κυπέλλου “Miss Daphne” στην πόλη μας , γεγονός που συνεπάγεται με πολλαπλά οφέλη τόσο για την ανάδειξη του αθλήματος όσο και για την τοπική οικονομία και προβολή της περιοχής και ευχαρίστησε τον Δήμο Πρέβεζας και τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο για την άψογη συνεργασία τους.
Η Πρέβεζα σημείωσε ο κ. Βαϊόπολος είναι μια πόλη που έχει αγκαλιάσει το άθλημα μέσω των τοπικών Αθλητικών Συλλόγων «Καλλισθένης» και «Κλεοπάτρα» του Δήμου και άλλων φορέων που στηρίζουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
Με πολλές επιτυχίες και για τους συλλόγους της περιοχής μας ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα των αγώνων. Αξίζουν συγχαρητήρια για την διοργάνωση τόσο στον Δήμο Πρέβεζας και το τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού όσο και στους εθελοντές και τα μέλη των τοπικών μας συλλόγων- τις αθλήτριες & τις προπονήτριες τους. Αθλητικος Γυμναστικος ΣυλλογοΣ Κλεοπατρα