in

Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς – Η πρότασή μας θα ξαναγίνει πλειοψηφική | της Αγλαΐας Νάτσικα

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ


Επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια για τη Νέα Δημοκρατία τα ψέματα ήταν πολύ πιο εύκολα από την αλήθεια.

Προσφάτως, όμως, τα στελέχη της συντηρητικής παράταξης και συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλιμάκωσαν την προσπάθεια προπαγάνδας σε βάρος του Ελληνικού Λαού και του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Πριν από λίγες εβδομάδες κορυφαία γαλάζια στελέχη υποστήριζαν ότι υπάρχει «κοστολογημένη» Έκθεση του ΓΛΚ για το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Εν τέλει αποδείχθηκε πως το ΓΛΚ ουδέποτε κλήθηκε να κοστολογήσει κάποιο πρόγραμμα κόμματος ενόψει εκλογών. Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ κοστολόγησε δηλαδή, ούτε κάποιου άλλου κόμματος.

Όμως, η κυβέρνηση δεν αρκέστηκε σ αυτό το ψέμα. Λίγο καιρό αργότερα υποστήριξε ότι όλα τα προεκλογικά μέτρα της ΝΔ περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που εκείνη κατέθεσε ως κυβέρνηση.Τι αποκαλύφθηκε λίγες μέρες αργότερα; Δια στόματος κορυφαίου γαλάζιου στελέχους, έγινε γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εντάξει το πρόγραμμά της στο Μεσοπρόθεσμο.

Ουσιαστικά, τα όσα «μαρτύρησαν» τα στελέχη της Ν.Δ. και οι πρώην υπουργοί για τις προεκλογικές τους εξαγγελίες αναφορικά με το ζήτημα της κοστολόγησης και το τι προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας αποκαλύπτουν τους κρυφούς πόθους των νεοφιλελεύθερων ταγών.

Η νέα τετραετία Μητσοτάκη θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω βύθιση της Ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια, την ανασφάλεια και την ανεργία.

Ήδη η κατάσταση που επικρατεί είναι δραματική. Ο ΟΟΣΑ όπως και η Κομισιόν είπαν ότι το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, η ΝΔ επιμένει να μιλά για «ονομαστικές αυξήσεις» που έγιναν. Βέβαια, παρά το γεγονός ότι πράγματι αυξήθηκε ελάχιστα ο ονομαστική αξία του μισθού, η πραγματική αγοραστική δύναμη των πολιτών μειώθηκε δραματικά λόγω του πληθωρισμού και κυρίως αισχροκέρδειας.

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι χρειάζεται όχι μόνο ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και μείωση του Φ.Π.Α η ΝΔ επιμένει να μην μειώνει τον ΦΠΑ γιατί, όπως υποστηρίζει, «δεν θα περάσει στον καταναλωτή». Εμείς δεν θα δεχτούμε ούτε μια ανίκανη κυβέρνηση που άφησε ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια και τον πληθωρισμό, ούτε τους έμμεσους φόρους επί αυξημένων τιμών να τρώνε το εισόδημα των πολιτών.

Τι ακριβώς έκανε η ΝΔ για την πάταξη της φοροδιαφυγής επί τέσσερα χρόνια; Απολύτως τίποτα. Έμεινε πιστή σε αυτό που on camera είχε πει ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά το 2019, ότι «δουλειά του κράτους δεν είναι να στέλνει το ΣΔΟΕ για ελέγχους».

Ενάντια στα ψέματα της κυβέρνησης εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., καλούμε κάθε πολίτη να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα.

Την επόμενη τετραετία θέλουμε: Επιβολή του νόμου της ζούγκλας ή αλληλεγγύη και ανθρωπιά; Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας; Ακρίβεια και αισχροκέρδεια ή ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης; Υγεία μόνο για πλούσιους ή αναβάθμιση του ΕΣΥ για όλους; Αυταρχισμός και αυθαιρεσία ή εγγύηση για τη δημοκρατία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που νίκησε τη ΝΔ στα πιο δύσκολα χρόνια της πρόσφατης ιστορίας του τόπου. Εμείς θα αγωνιστούμε και πάλι για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς και να ξανακάνουμε την πρότασή μας πλειοψηφική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *