in

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Αποφασιστικό βήμα για τη βελτίωση της ζωής και τη θωράκιση της κοινωνίας, η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ | του Αλέξη Χαρίτση


Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι πολίτες καλούνται να τοποθετηθούν πάνω σε δύο εντελώς ανταγωνιστικά και αντιπαραθετικά σχέδια για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Τα δείγματα διακυβέρνησης της ΝΔ την προηγούμενη τετραετία, αλλά και οι προεκλογικές εξαγγελίες εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, μετά την «μαρτυρία» Σκυλακάκη που ανέδειξε ότι για άλλα δεσμεύονται στις Βρυξέλλες και άλλα τάζουν στους Έλληνες ψηφοφόρους, προδιαγράφουν μια ακόμη πιο ζοφερή πραγματικότητα για την κοινωνική πλειοψηφία.

Το βλέπουμε στην οικονομία.

Η Νέα Δημοκρατία επεξεργάστηκε το σχέδιο της για το Ταμείο Ανάκαμψης πάνω στον καμβά της «φτηνής ανάπτυξης». Ένα σχέδιο που δεν επενδύει σε κοινωνικούς στόχους και αποκλείει τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων επιλέγοντας να ενισχύσει μόνο τους λίγους και ισχυρούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα αναπτυξιακό άλμα για την ελληνική κοινωνία.

Για εμάς το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των άμεσων κρίσεων -όπως η έκρηξη του ιδιωτικού χρέους και η ακρίβεια- και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας. Αυτός ο στόχος περιλαμβάνει την ενίσχυση της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, την προσέλκυση βιώσιμων και παραγωγικών επενδύσεων, την παραγωγή εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Με προστασία και αναβάθμιση της εργασίας και επένδυση στο επιστημονικό δυναμικό, με δίκαιους και συμπεριληπτικούς όρους για την αναγκαία ενεργειακή μετάβαση. Στην κατεύθυνση αυτή δεν θα επιτρέψουμε οι άνω των 80 δισ. ευρώ διαθέσιμοι ευρωπαϊκοί πόροι για την χώρα μας να σκορπίσουν στους ανέμους της κερδοσκοπίας και της άναρχης «ανάπτυξης», όπως έγινε στο παρελθόν. Αλλά θα τους αξιοποιήσουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μια στρατηγική που είναι και κοινωνικά επωφελής και οικονομικά αναγκαία.

Αλλά και με το θέμα του ιδιωτικού χρέους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε εν μέσω πανδημίας τον νέο Πτωχευτικό Νόμο, που για πρώτη φορά καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και την υποχρεωτικότητα της πρότασης για ρύθμιση πριν την εκποίηση. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια πολιτική επιλογή που οδηγεί στην βίαιη αναδιανομή πλούτου από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις προς ξένα funds.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την κατάργηση του Πτωχευτικού Νόμου της ΝΔ και την δίκαιη ρύθμιση των κόκκινων δανείων με κανόνες και κριτήρια. Και διαθέτει μια άρτια επεξεργασμένη και άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

Το βλέπουμε στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε την πολιτική επιλογή να οδηγήσει το ΕΣΥ σε πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση. Που καταλήγει σε κυνικές λογικές, όπως αυτή που διατυπώθηκε προ ημερών για  διαλογή ασθενών. Σήμερα στο ΕΣΥ υπηρετεί κατά 7.000 λιγότερο μόνιμο προσωπικό από ότι το 2019, ενώ δεν έχει αντικατασταθεί ούτε ένας από τους 450 μόνιμους εργαζόμενους που αποχώρησαν  από το ΕΚΑΒ την τελευταία τετραετία.

Πρέπει ως κοινωνία να αποφασίσουμε αν η προστασία της δημόσιας υγείας είναι προτεραιότητα. Ή αν θα βιώνουμε μια πραγματικότητα όπου θα έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας μόνο όποιος έχει να πληρώσει.

Η επανασύσταση του ΕΣΥ είναι κεντρικό ζήτημα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δέσμευση μας είναι να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό που στήριξε το σύστημα κατά την πανδημία. Να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβάθμια φροντίδα και να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε δημόσιες δαπάνες για την υγεία. Χωρίς ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, με μόνιμο, καλά αμειβόμενο προσωπικό, καμία κουβέντα δεν μπορούμε να κάνουμε για κοινωνική ευημερία ούτε για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στην προοπτική ριζικών και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που ανοίγουν το δρόμο για μία δίκαιη κοινωνία. Τα επτά βήματα σκιαγραφούν το όραμά μας για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας και αποτελούν την κωδικοποίηση ενός συγκροτημένου, συνεκτικού και ρεαλιστικού προγράμματος.

Και αυτό θέλουμε να σκεφτεί κάθε πολίτης.

Του αρκεί η επιβίωση που του υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία ή θέλει μία δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους όπως εγγυάται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Εκεί θα κριθούν οι εκλογές.

Και πιστεύουμε ότι με το πρόγραμμά μας θα καταφέρουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για τη βελτίωση της ζωής τους και τη θωράκιση της κοινωνίας και της οικονομίας μας επιλέγοντας την Κυριακή της 25ης Ιούνη τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *