in ,

Ας πούμε για την ΔΗΜΗΤΡΑ… | της Λουΐζας Σκούρα

Υποψήφιας Βουλεύτριας «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για την Ρήξη» Νομού Άρτας
Μέλους Πολιτικής Γραμματείας και Κ.Ε. ΜέΡΑ25.
Συντονίστριας Τομέα Μεταφορών και Υποδομών ΜέΡΑ25.
Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού ΜSc.
Υποψήφιας Διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής Σχολής Ε.Μ.Π.


Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, τα μνημονιακά κόμματα και το δημοσιογραφικό κατεστημένο κινδυνολογεί και επιστρατεύει κατά του «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για την Ρήξη» το φάντασμα των κλειστών τραπεζών, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες από τα καθημερινά προβλήματα και την λεηλασία της ζωής τους και επίσης για να μην συζητείται το Πρόγραμμα μας των 100 Ημερών που τους ενοχλεί, γιατί είναι απόλυτα ζυγισμένο, λογικό και εφαρμόσιμο.

Για να επιτεθούν χρησιμοποιούν το σύστημα «ΔΗΜΗΤΡΑ» που προτείνει το ΜέΡΑ25 ως δωρεάν σύστημα ψηφιακών εσωτερικών πληρωμών, βασίζοντας την επίθεσή τους στα παρακάτω ψέμα: Ότι το 2015 έκλεισε τις Τράπεζες ο Βαρουφάκης, ενώ η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι τις Τράπεζες τις έκλεισε ο Ντράγκι (δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), στο πλαίσιο Οικονομικής Τρομοκρατίας, με τη συνεργασία του Γιάννη Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδας και τη στήριξη των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για να υποκύψει ο λαός μας στα επαχθή Μνημόνια.

 

⬛ Σε τι χρησιμεύει λοιπόν το σύστημα «ΔΗΜΗΤΡΑ»;
1. Γλυτώνουμε το χαράτσι των τραπεζών κάθε φορά που αγοράζουμε κάτι, οτιδήποτε, με πλαστικό χρήμα και κάθε φορά που κάνουμε μια ηλεκτρονική πληρωμή, όπως για το ρεύμα, την ύδρευση, τις τηλεπικοινωνίες, κ.λπ. Θυμίζω ότι για το έτος 2021, το σύνολο των εσόδων από προμήθειες που υφάρπαξαν οι τράπεζες ληστρικά από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα ήταν 1,4 δισ ευρώ!
2. Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης, όπως πρόσφατα έγινε με την Silicon Valley Bank και την Credit Suisse (τραπεζικούς κολοσσούς της Αμερικής και της Ελβετίας), το σύστημα «ΔΗΜΗΤΡΑ» θα μειώσει το κόστος της κρίσης. Θα είναι εργαλείο που σήμερα η χώρα δεν διαθέτει!
3. Προσδίδει βαθμούς ελευθερίας στην Πολιτεία για στοχευμένες παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής, αλλά και παρεμβάσεις στοχευμένης τόνωσης της ζήτησης σε περιόδους που αυτό απαιτείται.
4. Λειτουργεί ως ταμιευτήριο για τους πολίτες, με καλύτερους όρους απ’ ό,τι το τραπεζικό σύστημα.
5. Ενισχύει την εγχώρια παραγωγή.
6. Αυξάνει τις άμυνες της Δημοκρατίας μας απέναντι στις καταστροφικές επιταγές τρόικας και ολιγαρχίας – καθώς, εν δυνάμει, μπορεί να μειώσει το κόστος – και την καθυστέρηση – της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα (αν αυτό απαιτήσει η συγκυρία).

 

⬛ Οι συναλλαγές αυτές σε τι νόμισμα θα γίνονται; Σε… μονάδες ΔΗΜΗΤΡΑ;
Οι συναλλαγές θα γίνονται σε ευρώ. Όπως ακριβώς με τις πλατφόρμες της ΝΔ (π.χ. market pass) που εξασφαλίζουν ένα ποσό σε ευρώ το οποίο μεταφέρεται σε κάποιον.

 

Κατηγορούν το «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για την Ρήξη», μόνο όσοι απαιτούν από ΚΑΘΕ κυβέρνηση να μην κάνει τα ελάχιστα που απαιτεί η βιωσιμότητα της Ελλάδας και να συνθηκολογεί σε κάθε ποταπή απαίτηση των funds και της τρόικας.

Ο ΛΑΟΣ μας δεν τρόμαξε το 2015, με την επίθεση του τραπεζικού κατεστημένου και της εγκληματικής πτέρυγας της Ε.Ε, όταν κατάλαβε τι συνέβαινε και απάντησε στην Τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού με το μεγαλειώδες ΟΧΙ του 62%!

Το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ είναι μία πρόταση του ΜέΡΑ25 από τον Δεκέμβριο του 2020, είναι ένα απαραίτητο και δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών – ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την ΕΚΤ για χρήση ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ και θα ωφελήσει την χώρα μας όπως και κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *