Το Επιμελητήριο Πρέβεζας, ως Επικεφαλής Εταίρος του διασυνοριακού Έργου: “AUTHENTIC-OLIVE-NET – ”Certification of Authenticity and Development of a Promotion Network olive products in the across border GREECE – ITALY area”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V/A Greece-Italy 2014-20», διοργανώνει Εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας Τοπικών Ελαιολάδων σε Πάργα και Πρέβεζα με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων που παράγονται από τοπικές ποικιλίες της κοινής διασυνοριακής περιοχής ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΤΑΛΙΑΣ, μέσω της τοπικής γαστρονομίας.
Κύριος σκοπός του έργου AUTHENTIC-OLIVE-NET είναι η ανάπτυξη και προσφορά στους παραγωγούς/τυποποιητές/διακινητές ελαιολάδου της κοινής διασυνοριακής περιοχής ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΤΑΛΙΑΣ καινοτόμων και ολοκληρωμένων μεθόδων, εργαλείων, και υπηρεσιών πιστοποίησης και ανάδειξης της αυθεντικότητας του ελαιολάδου.
Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
– To Σάββατο 21/08/2021 και ώρα 20:00 – 22:00, στο Παλιό Ελαιοτριβείο “Paragaea” (Οδός Κ.Τζαβέλα 19), στην Πάργα.
– Την Κυριακή 22/08/2021 και ώρα 20:00 – 22:00, στην Μαρίνα της Πρέβεζας.
Επειδή η φυσική παρουσία των προσκεκλημένων στις παραπάνω εκδηλώσεις θα είναι περιορισμένη, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι της πανδημίας του κωρονοιού, οι εκδηλώσεις θα αναμεταδοθούν ζωντανά και μέσω διαδικτύου για όσους επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν εξ’αποστάσεως, και συγκεκριμένα μέσω των ακόλουθων ιστοσελίδων και λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης του έργου AUTHENTIC-OLIVE-NET και του Επιμελητηρίου Πρέβεζας:
https://www.facebook.com/InterregAuthenticOliveNet/
https://www.prevezachamber.gr/
https://www.facebook.com/Επιμελητήριο-Πρέβεζας-185727005551068
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας εκτιμά ότι η ανάδειξη των εξαιρετικά παρθένων τοπικών ελαιολάδων της Πρέβεζας μέσω της τοπικής γαστρονομίας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην συνολική ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και στην αναβάθμιση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος. Για αυτό τον λόγο καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού και τουριστικού κλάδου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση είτε διά ζώσης είτε μέσω του διαδικτύου.