in

Φάουλ γιού Κυριάκος [του Σπύρου Κανιώρη]

 Πολιτικός μηχανικός


Εκείνο που ξέχασε ή που συνειδητά δεν έλαβε υπόψη ο πρωθυπουργός στη μίνι «οικογενειακή» σύσκεψη για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, είναι ότι η Ρωσία δεν είναι ούτε Ιράκ, ούτε Συρία, ούτε Γιουγκοσλαβία, ούτε Κύπρος, ούτε Λιβύη!

Είναι μια υπερδύναμη πολύ κοντά στην χώρα μας και ότι και να γίνει με το Ουκρανικό και τις κόντρες με τις άλλες υπερδυνάμεις, στο τέλος, αν δεν γίνει πυρηνικός πόλεμος, θα τα βρουν και υποχωρώντας όλοι, θα υπογράψουν τις νέες συμφωνίες διαμοιρασμού του κόσμου! Έκαψε δυστυχώς τις διαχρονικές σχέσεις μας με την Ρωσία για να ξεμπροστιάσει την Τουρκία, λες και δεν ξέρουν όλοι σε αυτόν τον κόσμο, τον ρόλο του καθενός! Η δε Τουρκία θα τα έχει με όλους καλά και μεις τελικά με τους …μισούς!

Η αιώνια συμπάθεια και αλληλεγγύη με τους Ρώσους που είχαμε, μάλλον χάνεται και η υποστήριξη των Ρώσων στο Κυπριακό και σε ότι άλλο ελπίζαμε ( Αιγαίο, νησιά κλπ) μάλλον πάει κατά διαόλου! Ήδη ο τουρισμός κατευθύνεται στην νατοϊκή Τουρκία και Αίγυπτο και όχι στις αντιρωσικές Ελλάδα και Κύπρο! Άλλη μια φορά έκανε παρόμοια αυτοκτονική βλακεία η Ελλάδα, με την εισβολή το 1919 στην Κριμαία, όπου στην συνέχεια το 1922 στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο, οι Ρώσοι του Λένιν εξόπλισαν τον Κεμάλ, οι γνωστοί σύμμαχοι μάς εγκατέλειψαν (ως συνήθως) και χάσαμε τα «αυγά και τα πασχάλια», όπως τα παράλια της Τουρκίας, Ίμβρο και Τένεδο, τους Έλληνες της πόλης και 2 εκατομμύρια πρόσφυγες!!!

Επί πλέον στο βωμό του ραγιαδισμού μας, η σημερινή κυβέρνηση, αγνόησε και τους 100 χιλιάδες Έλληνες της ανατολικής Ουκρανίας που με τον άλφα η βήτα τρόπο θα ανήκουν είτε στις αυτόνομες ρωσικές δημοκρατίες του Ντονέτσκ, είτε θα ενσωματωθούν στην Ρωσία! Στέλνοντας όπλα εναντίον τους πως θα υποστηρίξουμε αυτές τις ελληνικές κοινότητες σε εχθρικό περιβάλλον με τους θυμωμένους Ρώσους πάνω μας! Μην ξεχνάμε ότι μετά την εκστρατεία στην Κριμαία, που ηττηθήκαμε παταγωδώς, ο Ελληνικός πληθυσμός ήταν 1 εκατομμύριο και τελικά με εξοντώσεις, διώξεις κλπ, μειώθηκε στους 100 χιλιάδες!

Οι Ρώσοι μάλλον δεν ξεχνάνε και φοβάμαι ότι στις διενέξεις μας με την Τουρκία, τελειώνει η αλληλεγγύη τους!!!

Το σωστό νομίζω, λόγω της μεγάλης ελληνικής μειονότητας αλλά και της ίδιας θρησκευτικής πίστης (Έλληνες, Ρώσοι, Ουκρανοί, όλοι ορθόδοξοι), μάλλον θα έπρεπε να είμαστε οι βασικοί μεσολαβητές για την Ειρήνη και όχι να στρατευτούμε με τους Ουκρανούς ή τους Ρώσους αντίστοιχα! Είχαμε κάθε λόγο να κρατούσαμε κάποιες αποστάσεις και οι σύμμαχοι- αφεντικά μας, θέλοντας και μη, θα μας ..καταλάβαιναν! Όπως καταλαβαίνουν τους συμμάχους Τούρκους που παραμένουν αναγκαίοι και για την συμμαχία στο ΝΑΤΟ και για την Ρωσία!

Δυστυχώς χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να γίνουμε μεγάλοι διαμεσολαβητές για την Ειρήνη που όλοι τής έχουν γυρίσει την πλάτη, ζητούν αίμα και ας καταστραφούν όλα, μαζί και η υπό φτωχοποίηση (όσο ποτέ) ενωμένη Ευρώπη! Δυστυχώς την διπλωματία των βυζαντινών την έχουν αντιγράψει απολύτως οι γείτονες Τούρκοι, αλλά εμείς επιλέξαμε …Μογγόλοι!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *