in ,

Για να οργανώσουμε συντεταγμένα και άμεσα την ατζέντα φυγής προς το μέλλον | της Αγλαΐας Νάτσικα

editor_image

Συντονίστριας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΡΤΑΣ


Με την αυτοδιοικητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με τον επικεφαλής Πάνος Καραγιώργος, είμαστε παρόντες για να δώσουμε προοδευτική διέξοδο, εναλλακτικούς δρόμους και ελπίδα στην τοπική κοινωνία.

Για να σπάσουμε την περίπου δεκαετή υποβίβαση, απομόνωση, υποανάπτυξη και εντέλει την υποβάθμιση και υποτίμησή της.

Την υποτίμηση όλων μας.

Για να πετάξουμε από πάνω μας την απογοήτευση και την κόπωση που συσσωρεύθηκαν από τις δύο συνεχόμενες θητείες Τσιρογιάννη.

Έχουμε την υποχρέωση απέναντι στις συνδημότισσες και στους συνδημότες μας να αλλάξουμε τις πρακτικές και τα πρότυπα που εφαρμόζει και εκπέμπει αντίστοιχα η σημερινή δημοτική αρχή.

Αλλά και όσοι την υπηρέτησαν μέχρι χθες, όσοι ήταν κομμάτι της και μάλιστα αδιαλείπτως, μέσα από υψηλούς διακριτούς θεσμικούς ρόλους.

Όσο και να προσπαθούν να εμφανιστούν σήμερα ως κάτι δήθεν καινούριο, ελπιδοφόρο και άφθαρτο.

Προέρχονται από την ίδια μήτρα, τόσο από την ίδια αυτοδιοικητική, όσο και από την ίδια πολιτική μήτρα.

Πρόκειται για κομμάτια του προβλήματος, που ολοφάνερα βιώνουμε όσες και όσοι ζούμε στο Δήμο Αρταίων.

Και είναι πέρα από τα όρια της κοινής λογικής τα κομμάτια του προβλήματος να διεκδικούν να μας πείσουν πως μπορεί να εμφανίζονται ταυτόχρονα και ως κομμάτια της λύσης.

Μόνο και μόνο επειδή επέλεξαν εσχάτως να φύγουν από την αυτοδιοικητική στέγη που μοιράζονταν εννιά χρόνια με τον κ. Δήμαρχο και την απερχόμενη δημοτική αρχή και να αλλάξουν όνομα.

Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση να αποκαλύψουμε τις ευθύνες που έχει για την την υποανάπτυξη και την οπισθοχώρηση του Δήμου Αρταίων κυρίως το πολιτικό έρμα της Δημοτικής Αρχής και των ανθρώπων που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν, δηλώνοντας ταυτόχρονα ηχηρά και δυνατά το δικό μας “παρών” στην αυτοδιοικητική μάχη

Ένα “παρών” δυναμικό, πολιτικό, ενωτικό, συνθετικό και προοπτικό.

Οφείλουμε ως πολιτικός φορέας, ανταποδίδοντας την πολιτική εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας στο Δήμο Αρταίων, να αλλάξουμε -με την αυτοδιοικητική μας πρόταση σήμερα και κυρίως με το παράδειγμά μας αύριο από τις θέσεις διοίκησης του Δήμου μας -:
− το δημαρχοκεντρικό μοντέλο,
− το χτύπημα στην πλάτη,
− το εμπόριο ελπίδας,
− την εξυπηρέτηση ημετέρων,
− τη φάμπρικα έργων μικροεξυπηρετήσεων και βιτρίνας,
− τον κατακερματισμό πόρων δίχως συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό,
− την εσωστρέφεια και τους χαμηλούς στόχους,
− την μη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Αρταίων,
− την υποανάπτυξη της περιοχής μας,
− την αυξανόμενη δυσχέρεια της κοινωνικής και επαγγελματικής καθημερινότητάς μας,
− την όλο και πιο έντονη υποχώρηση της αστικοποίησής μας,
− το βούλιαγμα ενός πολύ όμορφου τόπου και των ανθρώπων του, ενός τόπου με πλούσια ιστορία και δυναμική, με ικανούς ανθρώπους και αναπτυξιακές προοπτικές, στη μιζέρια, την ύφεση και την απογοήτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ λοιπόν είναι παρών στις δημοτικές εκλογές έχοντας επικεφαλής της αυτοδιοικητικής του παράταξης τον Πάνο Καραγιώργο, επιδιώκοντας να σπάσει ο Δήμος μας τον φαύλο κύκλο της μιζέριας και να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

Για να αποκοπούμε από τις πολιτικές και τους εκφραστές τους που τον κρατάνε στάσιμο, να ανατάξουμε τις παθογένειες και να οργανώσουμε συντεταγμένα και άμεσα την ατζέντα φυγής προς το μέλλον.

#με_τον_Πάνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *