in

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση Πρέβεζας για την απεργία της 6ης Μαΐου


Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση και οι εκπρόσωποί της στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Πρέβεζα, Μουστάκα Κατερίνα Γ.Γραμματέας. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας και Ντάγγας Δημήτριος μέλος αυτού ,χαιρετίζουν τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό παρών στην απεργία της 6ης Μαΐου, καθώς και στη μεγάλη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας, με αφορμή τις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Αποτέλεσαν τον καλύτερο τρόπο να τιμηθούν οι αγώνες των εργαζόμενων για την κατάκτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι πολίτες της Πρέβεζας έδωσαν μια πρώτη ηχηρή απάντηση στην επιχειρούμενη καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του νομοσχεδίου που πρόκειται να καταθέσει στη βουλή για ψήφιση. Το νομοσχέδιο αυτό καταργεί το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συρρικνώνει το δικαιώματα στην απεργία, απελευθερώνει τις απολύσεις και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους τους νέους και τις νέες, όλοι μαζί να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να αντισταθούμε και να αποτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που ανακύπτει. Ο κοινός μας στόχος είναι να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο κι αν ψηφιστεί να το καταργήσουμε στην πράξη. Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Είναι στο χέρι μας να νικήσουμε, γιατί όπως λέει και το σύνθημα «μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε σκυφτοί, σηκώστε το κεφάλι να σκύψουνε αυτοί».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της παράταξης Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ προσπαθούμε, προκειμένου να υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις, που να συσπειρώνουν τους εργαζόμενους του δημοσίου και όχι να πολώνουν με διαλυτικές ενέργειες τους συναδέλφους. Δυστυχώς όμως, οι εκλεγμένοι συνάδελφοι που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, αντιμετωπίζουν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ως τσιφλίκι τους, στοχεύοντας στην αδρανοποίηση και την απαξίωσή του. Στη λογική αυτή λειτούργησαν και στην απεργία της 6ης Μαΐου, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την εργατική πρωτομαγιά και το αντιεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα κατατεθεί προς ψήφιση. Με την κωλυσιεργία, που επέδειξαν, στέρησαν τη δυνατότητα της ενημέρωσης και κατά συνέπεια της συμμετοχής περισσότερων πολιτών ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία συσπείρωση, ενόψει του τεράστιου αγώνα που διαφαίνεται. Επιπροσθέτως, οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ, οικειοποιούμενοι το αποκλειστικό δικαίωμα στον συνδικαλισμό απαξίωσαν αλαζονικά τους εκπροσώπους της Εκτελεστικής Γραμματείας, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και τις διοικήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Παρόλα αυτά πολλοί εργαζόμενοι, άνεργοι και πολίτες της Πρέβεζας έδωσαν δυναμικό παρών στην απεργία της 6ης Μαΐου, εκφράζοντας τη θέλησή τους για ένα κίνημα ενωμένο, δυνατό, διεκδικητικό, βάζοντας στην άκρη τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες του ΠΑΜΕ. Βέβαια, η μαζική συγκέντρωση αμαυρώθηκε, εν μέρει, από την απαράδεκτη και τραμπούκικη επίθεση ελαχίστων μελών του ΠΑΜΕ και εκπροσώπου της Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων -Ανέργων, στον Βουλευτή, σε συνδικαλιστές και σε μέλη του του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επειδή «τόλμησαν» να παρευρεθούν με πανό, το περιεχόμενο του οποίου ήταν σχετικό με τα αιτήματα των εργαζόμενων, σε μια συγκέντρωση των σωματείων για την εργατική πρωτομαγιά. Επιστέγασμα στα ανωτέρω, αποτέλεσε το δελτίο τύπου, που εκδόθηκε από το ΠΑΜΕ, για την συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, όπου η λέξη ντροπή είναι λίγο για να εκφράσει το μέγεθος της λαθροχειρίας που επιχειρήθηκε.

Στη μάχη αυτή, δεν έχουν θέση φραστικές επιθέσεις και μικρόψυχες συμπεριφορές, καθώς δείχνουν μια επικίνδυνη λογική ιδιοκτησίας και μονοπωλίου των κινητοποιήσεων. Προφανώς η Ιστορία δεν τους δίδαξε, πως οι νίκες έρχονται με μετωπικές δράσεις και κοινωνικές συμμαχίες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *