in ,

«Κάποιοι» ψηφίζουν φανερά | της Λαμπρίνας Σκορίλα

Υποψήφιας Βουλεύτριας Κ.Κ.Ε. Άρτας,
Αντιπροέδρου Εργατικού Κέντρου Άρτας


Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιούνη, υπάρχουν κάποιοι που έχουν ήδη «ψηφίσει». Και δεν μιλάμε βέβαια για όσους συμμετείχαν στις εκλογές του περασμένου Μάη…

Την ψήφο τους έχουν «ρίξει» – και μάλιστα δημόσια, χωρίς να την κρύβουν μέσα σε φάκελο – οι εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των διεθνών αγορών, ιμπεριαλιστικών οργανισμών και «συμμάχων» της αστικής τάξης.

Όλοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα, πολύ πριν τις 21 Μάη, απέδιδαν τα εύσημα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τις προγραμματικές τους συγκλίσεις και εξέφραζαν με βεβαιότητα ότι η συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής είναι δεδομένη.

Όλοι αυτοί που, όση εμπιστοσύνη έχουν στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, άλλη τόση δείχνουν στη συναινετική – συστημική «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων, η οποία επιβεβαιώθηκε άλλωστε και με το παραπάνω την περίοδο 2019 – 2023.

Ποιος δεν θυμάται για παράδειγμα τον μεγαλοεπενδυτή του Ελληνικού να επευφημεί όλες τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τη συναίνεσή τους στη στήριξη του φαραωνικού σχεδίου της «Αθηναϊκής Ριβιέρας», που μετατρέπει το παραλιακό μέτωπο σε σύγχρονο Ελντοράντο για τους ομίλους του τουρισμού;

Ποιος δεν θυμάται την ιδιοκτησία της αμερικανικής ONEX να ευχαριστεί εξίσου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την «προσφορά» τους στην «αναγέννηση» της ναυπηγικής βιομηχανίας, ξεπουλώντας διαδοχικά τα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας, αφού πρώτα τα μετέτρεψαν σε ειδικές οικονομικές ζώνες – κάτεργα για τους εργαζόμενους;

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μέτοχοι πολυεθνικών εταιρειών, οι λεγόμενοι «στρατηγικοί επενδυτές», «επενδύουν» την ψήφο τους εκεί που θα την βρουν και την επόμενη μέρα: στους αντεργατικούς νόμους, στις νέες φοροαπαλλαγές που θα έχουν, στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και στον «εθνικό στόχο» της επενδυτικής βαθμίδας, που όλα τα αστικά κόμματα υπηρετούν, πράγμα που φάνηκε και στην Άρτα, με τα επενδυτικά πακέτα στους βιομήχανους της περιοχής μας.

Αλλά και οι λεγόμενοι «οίκοι αξιολόγησης» δεν χρειάζεται να μπουν στο παραβάν για να ψηφίσουν, ούτε να περιμένουν να έρθει η Κυριακή. Όπως ο περίφημος Fitch, που ανακοίνωνε με αφορμή τις προηγούμενες εκλογές στις 21 Μάη ότι «δεν έχουμε καμία αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία»!

Και πώς να έχουν άλλωστε, αφού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μαζί και τα κόμματα – δορυφόροι τους, μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για τη «δημοσιονομική σταθερότητα» και τις «αντοχές της οικονομίας», ενώ προεκλογικά τσακώνονται για το ποιανού το πρόγραμμα είναι πιο κοστολογημένο και ποιο διαθέτει …ISO αντιλαϊκότητας από τους διεθνείς οίκους και την ΕΕ!

Από τις εκλογές δεν θα μπορούσε να λείπει βέβαια και ο Αμερικάνος πρέσβης, που έχει επανειλημμένα εκφράσει την …ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις, «συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ», έχουν δουλέψει και δουλεύουν συστηματικά για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την προώθηση του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού.

Οι Ευρωατλαντικοί «ψηφίζουν» κάθε μέρα, με τις περατζάδες και τις επιθεωρήσεις τους στις νέες στρατιωτικές βάσεις που ξεφύτρωσαν παντού, υλοποιώντας τη Στρατηγική Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ. Αυτή που διαπραγματεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε η ΝΔ.

Έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και στα διάφορα άλλα κόμματα – ορισμένα μάλιστα απ’ αυτά κυκλοφορούν με τη λεοντή του αντισυστημικού – ότι βρέξει χιονίσει, η Ελλάδα θα γίνεται ολοένα και περισσότερο πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟικών και κόμβος για τα ενεργειακά και στρατιωτικά τους σχέδια, που βάζουν μπουρλότο στην περιοχή.

Όλοι αυτοί λοιπόν έχουν «ψηφίσει», πολύ πριν ανοίξουν οι κάλπες και ξεκινήσει η μακρά προεκλογική περίοδος.

Ας σκεφτεί λοιπόν ο καθένας, αν με την «ψήφο» τους πριν από τις 21 Μάη επιβεβαίωναν ότι οι στρατηγικές συγκλίσεις ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και τους άλλους είναι εγγύηση «σταθερότητας» και αντιλαϊκής συνέχειας, τι θα γίνει τώρα που το διακύβευμα των εκλογών είναι η «αντιπολίτευση» στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ!

Όλοι αυτοί ξέρουν καλά πού ποντάρουν για την επόμενη μέρα: σε μια ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση και σε μια …συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Αυτή είναι η «συνταγή» για να «τρέξουν» πιο γρήγορα, με συναινέσεις και συνεννοήσεις εκεί που χρειάζεται, οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο σε βάρος του λαού, τα ευρωατλαντικά σχέδια στον ανταγωνισμό με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, οι επικίνδυνες διευθετήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η «ψήφος» τους αυτή πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τον λαό! Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι 100% στρατηγική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα κλιμακώσει η ΝΔ, με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων. «Μόνοι τους» λοιπόν ψηφίζουν για τα δικά τους συμφέροντα και τις ανάγκες, και «όλοι μας» απαντάμε στις 25 Ιούνη με πιο ισχυρό ΚΚΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *