in

Κριτική στήριξη στη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πρέβεζας, με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Κύρλα


Κριτική στήριξη στη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πρέβεζας, με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Κύρλα!

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8/10/23 διεξάγονται σε μια κρίσιμη περίοδο για την πόλη και τα χωριά της Πρέβεζας, για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Μετά από 4 και πλέον χρόνια δεξιάς Τοπικής Διοίκησης – Ν. Γεωργάκου, μιας διοίκησης επιζήμιας για τα κοινά και αποκομμένης από τα καυτά προβλήματα των κατοίκων, ο Δήμος Πρέβεζας βρίσκεται στην πιο δυσοίωνη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας του.
Οι τελευταίες δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες που άφησαν την τοπική κοινωνία απροστάτευτη στο φάσμα μιας πολλαπλής κρίσης(οικονομικής, περιβαλλοντικής, πολιτισμικής, κα), το φυσικό και αστικό περιβάλλον βορά σε μια χούφτα ιδιωτικά συμφέροντα, τους δημόσιους πόρους σπαταλημένους μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες (απευθείας αναθέσεις, κ.α.), τις δημοτικές υπηρεσίες να παραπαίουν απαξιωμένες και υποστελεχωμένες, τους ελεύθερους και δημόσιους χώρους, υποβαθμισμένους και λιγοστούς, την τουριστική ανάπτυξη ανεξέλεγκτη και ασχεδίαστη.
Ταυτόχρονα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές διεξάγονται στο αντιδραστικό πλαίσιο του αντισυνταγματικού νόμου Βορίδη – Θεοδωρικάκου, ο οποίος στο όνομα της “κυβερνησιμότητας” προσφέρει υπερεξουσίες σε δημάρχους και περιφερειάρχες μέσω ενός αντιδημοκρατικού πλαισίου.
Επίσης, η ΝΔ προσβλέπει συνολικότερα μέσω του νόμου αυτού να εξυπηρετεί πλήρως το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα αναφορικά με τις εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις και τη μεταφορά πολλών λειτουργιών κοινής ωφελείας σε ιδιώτες.
Με τους συσχετισμούς που μπορούν να δημιουργηθούν πλέον στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, αδυνατεί να υπάρξει παρέμβαση από τις τοπικές κοινωνίες που ως τώρα έχουν αντισταθεί σε πληθώρα θεμάτων, βλ. εξορύξεις στην Ήπειρο, κάστρα και στρατόπεδα, ακατάλληλο νερό κα.
Έχοντας υπόψιν τα παραπάνω, καθώς και το ευρύτερο μείγμα της δυσμενούς συγκυρίας που βιώνουμε καθημερινά, και με δεδομένα τα ψηφοδέλτια σε αυτές τις εκλογές στο Δήμο μας, δηλώνουμε από αυτές τις γραμμές ότι θα στηρίξουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πρέβεζας με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Κύρλα.
Θα στηρίξουμε κριτικά παρά τα ζητήματα συγκρότησης/διεύρυνσης το ψηφοδέλτιο της ΛΑ.ΣΥ. στο Δήμο Πρέβεζας γιατί θεωρούμε πως σήμερα διαμορφώνονται όροι διεκδίκησης της ανάληψης της ευθύνης του Δήμου από την αριστερά.
Θα στηρίξουμε κριτικά τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πρέβεζας γιατί ο αγώνας για τις γειτονιές μας και τα χωριά μας, είναι ένας αγώνας διαρκείας που επιδιώκουμε πρωτίστως να τον δώσουμε μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους και πολίτες.
Ένας αγώνας που έχει ως βασικές του διεκδικήσεις την πραγματικά δημοκρατική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ και την αύξηση του προσωπικού τους, την κατάργηση των ΣΔΙΤ, την προστασία των ελεύθερων χώρων πρασίνου και του περιβάλλοντος, την διαφύλαξη του δημόσιου χώρου της πόλης, τον πολλαπλασιασμό των χώρων άθλησης και τις ασφαλείς ανοικτές παιδικές χαρές, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και την δημιουργία νέου νοσοκομείου, την ενίσχυση των σχολικών μονάδων, την εναντίωση στις εξορύξεις σε στεριά και θάλασσα (σε Ήπειρο και Ιόνιο), το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας και την εφαρμογή μιας πολιτικής ανακύκλωσης με διαχωρισμό στην πηγή, το μπλοκάρισμα της τουριστικής μονοκαλλιέργειας, την ουσιαστική και χωρίς αποκλεισμούς (φύλου, φυλής) κοινωνική πολιτική ως ασπίδα προστασίας των πολιτών/ισσων.
Θέλουμε και παλεύουμε για χωριά και γειτονιές συμπεριληπτικές στο διαφορετικό, αντιφασιστικές και αλληλέγγυες, με ενεργή συμμετοχή των κατοίκων στα κοινά – μέσω τοπικών συνελεύσεων- με λογοδοσία και ουσιαστική συμβολή στη λήψη αποφάσεων (δημοψηφίσματα, συμμετοχικός προϋπολογισμός, κα).

Καλογήρου Πέλα, Εικαστικός – Κεραμίστρια

Κανελλοπούλου Πέγκυ, ενεργή πολίτης

Λιαροκάπη Ευσταθία( Εφη), Ζωγράφος

Μαργαρίτη Ελπίδα, Βιβλιοπώλισσα
Μπέλης Αγησίλαος, Οικονομολόγος
Μπέλης Δημήτρης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Νόβας Μιχάλης, Οικονομολόγος
Νόβας Παναγιώτης, Οικονομολόγος
Πάσχος Θεόδωρος, Ιδιωτικός υπάλληλος
Ρούγκας Γιώργος, Μουσικός
Τότσος Δημήτρης, Βιβλιοπώλης
Τσούτσης Κωνσταντίνος, Αρχιτέκτονας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *