in

Κυβερνητική ανικανότητα και αδικία η οριζόντια αύξηση στη φορολόγηση ελ. επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων


Όλγα Γεροβασίλη: Κυβερνητική ανικανότητα και αδικία η οριζόντια αύξηση στη φορολόγηση ελ. επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων

Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στον Τ/Σ ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Γ. Ντσούνο και Χ. Κούτρα

2.11.23

«Ένας τίτλος αρμόζει στην τρέχουσα επικαιρότητα: ζούμε στη χώρα του ‘πάμε κι όπου βγει’ και ‘ο σώζων εαυτόν σωθήτω’» σχολίασε κατά την έναρξη της συζήτησης  η Όλγα Γεροβασίλη και συνέχισε «Η κυβέρνηση αυτή, που βρίσκεται στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης, επανεξελέγη με το πρόταγμα της ασφάλειας χωρίς να έχει κάνει ούτε το αυτονόητο, δηλαδή εμφανή αστυνόμευση στις γειτονιές. Γνωρίζουμε ότι η ελληνική αστυνομία είναι σε θέση να το υλοποιήσει. Είναι ένα σώμα πολυπληθές το οποίου το δυναμικό ενισχύθηκε. Το πρόβλημα είναι ότι όλο το κυβερνητικό σχέδιο έχει επικεντρωθεί στην καταστολή. Έχουμε τα πρόσφατα γεγονότα των κροατών νεοναζί οι οποίοι έφτασαν ανενόχλητοι στη χώρα, ενώ ήταν σε γνώση  της αστυνομίας από πριν και δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσουρή. Όπως και στα χθεσινά γεγονότα όπου είδαμε νεοναζί να πυρπολούν το μετρό,  ενώ ήταν πάλι σε γνώση της αστυνομίας να το καταγράφουν οι ίδιοι και η ελληνική αστυνομία να κυνηγά τους αντιφασίστες. Έχουμε τον ξυλοδαρμό του διαδηλωτή, τον πρόσφατο βαρύ τραυματισμό της κοπέλας. Εν τω μεταξύ, δεν έχουμε δει κανένα συμπέρασμα από τις Ε.Δ.Ε.,  ξεκινώντας από την εισβολή στην οικία Ινδαρέ από το 2019».

Η πρώην υπουργός Προ.Πο.  υπογράμμισε στη συνέχεια ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι πως η ΕΛΑΣ είναι σε θέση να κάνει σωστά τη δουλειά της και ξεκαθάρισε: «Δεν υποτιμώ το σώμα. Το αντίθετο. Πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια για τους πολίτες αλλά και για τους ίδιους. Αυτά όμως χρειάζονται οδηγίες και πολιτικό μήνυμα να διατρέξει το σώμα σε όλη την ιεραρχία μέχρι τη βάση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει το αίσθημα του απροστάτευτου στους πολίτες οι οποίοι όπως είδαμε με τους γονείς στην Κηφισιά κινητοποιούνται οι ίδιοι για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Πού είναι η ασφάλεια λοιπόν»;

Ερωτώμενη για τις εσωκομματικές εξελίξεις η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναγνώρισε τις δυσκολίες αυτής της περιόδου αλλ’ όμως ενέμεινε εκ νέου στην πάγια θέση της για την ανάγκη της εκατέρωθεν παύσης πυρών και τοξικότητας με στόχο την ανεύρεση βηματισμού υπενθυμίζοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  δεν είναι κάποια πρόσωπα μεταξύ αυτών κι εγώ που εμφανίζομαι εδώ, είναι τα 150.000 στελέχη του τα οποία προσήλθαν στις κάλπες εκφράζοντας την προτίμησή τους αλλά και τις αγωνίες τους για την επόμενη μέρα». «Αυτό τον βηματισμό αναζητά η συντριπτική πλειοψηφία του χώρου μας» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «στο τέλος της ημέρας  ο στόχος θα επιτευχθεί».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τις διαδικτυακές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών η  Αντιπρόεδρος της ΒτΕ είπε ότι «το αφορολόγητο των εσόδων μέχρι 10.000 οριζόντια αποτελεί πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προεκλογική του δέσμευση». Σε επόμενη δε ερώτηση κατά πόσον υπήρξε στις δηλώσεις του Προέδρου αιχμή για τον πρώην υπουργό οικονομικών  ξεκαθάρισε ότι ο «Πρόεδρος υπενθύμισε το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε χρεοκοπημένη χώρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και παρέδωσε χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».

Αναφορικά με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  η Όλγα Γεροβασίλη είπε: «Είμαστε υπέρ της δίκαιης και σταθερής φορολόγησης. Το φορολογικό σύστημα κάθε κυβέρνησης άλλωστε δείχνει ποιες κοινωνικές τάξεις υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα. Ως αριστερό κόμμα τασσόμαστε υπέρ των χαμηλά αμειβόμενων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των μικρομεσαίων. Στην περίοδο διακυβέρνησής μας δεν είχαμε την ελευθερία να ασκήσουμε ανεξάρτητη φορολογική πολιτική, καθώς η χρεοκοπημένη χώρα βρισκόταν σε καθεστώς μνημονιακής επιτήρησης. Όμως την παραδώσαμε ελεύθερη μνημονίων και με γεμάτα ταμεία στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος οφείλει να απολογηθεί ως προς την επιλογή του να ακολουθεί η χώρα μοντέλο Ψωροκώσταινας». Προς διευκρίνιση του χαρακτηρισμού αυτού η κ. Γεροβασίλη έθεσε κάποια ερωτήματα:  «Φθίνει η παραγωγική βάση της χώρας ή όχι; Αξιοποιείται το Ταμείο Ανάκαμψης στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος; Πηγαίνουν τα κονδύλια στους μικρομεσαίους, στις υποδομές του κράτους,  στην υγεία; Απορροφήθηκαν τα χρήματα για την Πολιτική Προστασία; Όχι σε όλα. Εν τω μεταξύ οι έλληνες μεταναστεύουν και τρέφονται με κουπόνια. Θυμίζει ή όχι μοντέλο Ψωροκώσταινας αυτή η κατάσταση;»

Κλείνοντας, αναφερόμενη στην πρόθεση της κυβέρνησης για οριζόντια αύξηση της φορολόγησης των μικρομεσαίων και των ελεύθερων επαγγελματιών με σκεπτικό που υπονοεί ότι ‘όλοι είναι απατεώνες’, αναρωτήθηκε: «Αυτό είναι δικαιοσύνη στο φορολογικό σύστημα ή αδυναμία της κυβέρνησης μετά από 5 έτη ανεπαρκούς φορολογικής πολιτικής και ανικανότητα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *