in

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι περιοδείες του Χριστόφορου Σιαφάκα


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις περιοδείες του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας. Ο κ. Σιαφάκας πραγματοποίησε επισκέψεις στις τοπικές κοινότητες  Ροδαυγής, Σκούπας, Δαφνωτής, Κορφοβουνίου και Πιστιανών, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους του και συνεργάτες. Ο ίδιος έχει θέσει ως μια από τις προτεραιότητές του, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δήμαρχος, την ανάδειξη των κοινοτήτων της Άρτας και τη στήριξή τους, τόσο σε επίπεδο υποδομών και αξιοπρεπούς διαβίωσης των κατοίκων όσο και αξιοποίησης και προβολής των ξεχωριστών δυνατοτήτων τους. Για το λόγο αυτό, εκτενείς και διεξοδικές ήταν οι συζητήσεις που είχε με τους κατοίκους των περιοχών αυτών σχετικά με τα προβλήματα, τις ελλείψεις, αλλά και τις προτάσεις της νέας δημοτικής αρχής για την επίλυση αυτών.

 

Συγκεκριμένα, στις τοπικές κοινότητες Ροδαυγής, Σκούπας και Δαφνωτής, ο υποψήφιος Δήμαρχος άκουσε με δέουσα προσοχή τα παράπονα των κατοίκων για ελλιπή συντήρηση του οδικού δικτύου, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, για βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στον τομέα της καθαριότητας και της περιποίησης των κοινόχρηστων χώρων σε τακτική βάση, ενώ εμφανής είναι η ανάγκη για εύκολη πρόσβαση των δημοτών στα απομακρυσμένα σπίτια των οικισμών.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του κυρίου Σιαφάκα στη Ροδαυγή, αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε και συζήτηση με τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου “Η Αγία Παρασκευή”, με στόχο τη διασύνδεση- συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων της Άρτας αλλά και των χωριών μέσα από ένα ενιαίο μητρώο, μια πρόταση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της παράταξης “Άρτα υπεύθυνα Μαζί”. Επιπρόσθετα, οι κάτοικοι της Ροδαυγής ζήτησαν από τον υποψήφιο Δήμαρχο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, την παραχώρηση από το Δήμο Αρταίων του χώρου που βρισκόταν παλιότερα ο σχολικός κήπος, ώστε να δημιουργηθεί εκ νέου προέκταση του λαογραφικού μουσείου του πολιτιστικού συλλόγου “Η Αγία Παρασκευή”.

 

Στη τοπικές κοινότητες Κορφοβουνίου και Πιστιανών, οι συζητήσεις και τα αιτήματα των κατοίκων επικεντρώθηκαν στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, με τον εντατικότερο καθαρισμό των δρόμων και των αυλάκων, ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σπίτια του Κορφοβουνίου και των Πιστιανών. Ο επικεφαλής της παράταξης «Άρτα υπεύθυνα Μαζί» για ακόμη μια φορά επανέλαβε την ανάγκη για πιο ασφαλές, πιο σύγχρονο και πιο λειτουργικό οδικό δίκτυο, με ασφαλτοστρώσεις που δεν θα γίνονται μεμονωμένα σε κάποια τμήματα των δρόμων, αλλά στο σύνολο του οδικού δικτύου, καλύπτοντας επομένως τις ανάγκες του συνόλου των κατοίκων των χωριών. Η βελτίωση της παιδικής χαράς, η συντήρηση του νεκροταφείου, η αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων στον Έλατο, τα προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό και τις γραμματοθυρίδες ήταν θέματα της καθημερινότητας που επισημάνθηκαν  κι αυτά κατά τις συζητήσεις και για τα οποία η νέα δημοτική αρχή θα επιμεληθεί.

 

Οι κάτοικοι Κορφοβουνίου ζήτησαν από τον υποψήφιο Δήμαρχο να γίνει μελέτη για τον καθαρισμό της υδρομάστευσης των υδάτων και τον καθαρισμό της γεώτρησης της Δρυώνας, αλλά και επισκευή της δεξαμενής, καθώς και ανάδειξη του νερόμυλου. Όσον αφορά τη τοπική κοινότητα Πιστιανών,  αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του χωριού, ενώ καταγράφηκαν και τα παράπονά τους για εγκατάλειψη του χωριού και μαρασμό των κατοίκων. «Καμία κοινότητα του Δήμου δεν θα αφεθεί στη μοίρα του, αλλά θα είναι συχνές οι επισκέψεις του ιδίου και των συμβούλων του, ώστε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται να καταγράφονται και να λύνονται άμεσα χωρίς χρονοτριβή με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας.

 

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Σιαφάκας συναντήθηκε και συνομίλησε με μέλη της ομάδας του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Enduro, σχετικά με το πώς μπορεί να τους βοηθήσει η νέα δημοτική αρχή με δράσεις και προτάσεις για την εξέλιξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *