in

Ο Στέφανος Τζόκας Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαική Συσπείρωση στον Δήμο Πρέβεζας

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας- Ο άλλος δρόμος στις δημοτικές εκλογές


Ο άλλος δρόμος στις δημοτικές εκλογές
Οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου θα κρίνουν σε ένα μεγάλο βαθμό την επόμενη μέρα στην Πρέβεζα. Μια Πρέβεζα η οποία βρίσκεται ίσως στην χειρότερη κατάσταση δεκαετιών με κριτήριο το πόσο βιώσιμη και φιλική είναι προς τους δημότες της. Οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι πραγματικά, μια βόλτα να κάνει κανείς θα νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποια εμπόλεμη ζώνη. Το παραλιακό μέτωπο επί της κυανής ακτής μέχρι τον Παντοκράτορα είναι στη χειρότερη κατάσταση που έχει υπάρξει ποτέ. Το δίκτυο του νερού είναι απαρχαιωμένο, χωρίς σοβαρή συντήρηση με αποτέλεσμα σε πολλά χωριά του Δήμου μας να είναι ακατάλληλο το νερό. Αυτά είναι τρία τρανταχτά παραδείγματα που δείχνουν πως ό,τι ανήκει στο δημόσιο χώρο και σε όλους τους δημότες είναι παρατημένο και κατεστραμμένο, με κύρια ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής. Όταν το μοντέλο που ακολουθείτε στο δήμο εδώ και δεκαετίες είναι το μοντέλο επιχείρηση, όπου όλα είναι κόστος και δεν υπάρχουν κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, τότε οδηγούμαστε στην παραπάνω κατάσταση.
Είναι μονόδρομος όλο αυτό που ζούμε όμως; Προφανώς και οχι. Σήμερα υπάρχουν δυνατότητες και στο δικό μας δήμο να αλλάξει ρότα και κατεύθυνση. Υπάρχει άλλος δρόμος, όπου οι κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες θα είναι η προτεραιότητα του δήμου και όχι τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών.
Απέναντι στη νυν δημοτική αρχή και τον κύριο Γεωργάκο όπου ακολουθεί πιστά το μοντέλο δήμος-επιχείρηση, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους εργαζομένους στο δήμο όσο και για όλους εμάς τους δημότες. Απέναντι στην απαξίωση του δημόσιου χώρου, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην υποβάθμιση συνολικά του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας. Απέναντι στην διάλυση και υποστελέχωση κρίσιμων δομών και υπηρεσιών του δήμου. Απέναντι στη λογική τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές και την υγεία των πολλών.
Η μόνη εναλλακτική απέναντι στη νυν δημοτική αρχή είναι η ΛΑϊκή ΣΥσπείρωση με επικεφαλής δήμαρχο τον Κώστα Κύρλα. Έχοντας ένα πρόγραμμα υπέρ του εργαζόμενου λαού και των αναγκών του, μπορεί πραγματικά η Πρέβεζα να βαδίσει έναν άλλο δρόμο.
Κάποιοι θα πούνε <<Μα το Κ.Κ.Ε. και η ΛΑ.ΣΥ. θέλουν να είναι μόνο αντιπολίτευση>>. Η απάντηση έχει δοθεί σε όλους αυτούς εμφατικά από το 2014 στο δήμο Πατρέων, όπου ο λαός της Πάτρας, ανεξαρτήτως τι κόμμα ψήφιζε κεντρικά, εξέλεξε κομμουνιστή δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη 2 τετραετίες και πάει και για 3η στις επόμενες. Μια δημοτική αρχή που στα ασφυκτικά πλαίσια του συστήματος κατάφερε, μέσω της σύγκρουσης με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της περιοχής και βάζοντας μπροστά τις λαϊκές ανάγκες, να ανοίξει έναν προοδευτικό και φιλολαϊκό δρόμο για το λαό της πόλης.
Ο δήμος της Πάτρας από τότε βαδίζει έναν άλλο δρόμο, ανηφορικό, δύσκολο, με συγκρούσεις με τις εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά ταυτόχρονα ελπιδοφόρο, με προοπτική, βάζοντας τις λαϊκές ανάγκες στο προσκήνιο. Η Πάτρα πριν και μετά τον Πελετίδη είναι πραγματικά άλλη πόλη. Μια πόλη βιώσιμη πλέον για τον λαό της, μια πόλη όπου γίνονται έργα κατά βάσει με ευθύνη και συνεργεία του δήμου(δρόμοι, νέο δίκτυο αποχέτευσης, επισκευή και ανακαίνιση του 85% των σχολικών μονάδων κλπ). Εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης, ίσως η μεγαλύτερη ανάπλαση που έχει γίνει στον ελληνικό χώρο τις τελευταίες δεκαετίες.
Είναι ξεκάθαρο πλέον πως όλα είναι θέμα συσχετισμών, πολιτικής βούλησης και στρατηγικής και δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Με το λαό στο δρόμο να διεκδικεί και μια δημοτική αρχή υπέρ των συμφερόντων της λαϊκής πλειοψηφίας, που δεν λέει άλλα πριν και άλλα μετά, μπορεί να αντιμετωπιστεί η δύσκολη καθημερινότητα που είναι μπροστά μας.
Σε αυτή την κατάσταση επομένως χρέος όλων των προοδευτικών και αριστερών πολιτών της πόλης μας στη μάχη των δημοτικών εκλογών που έρχεται είναι η στήριξη και η συμπόρευση με τη ΛΑϊκή ΣΥσπείρωση για ανοίξει ένας άλλος δρόμος για τον δήμο και το λαό της Πρέβεζας.
Ο Στέφανος Τζόκας είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας με την Λαϊκή Συσπείρωση. Γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1988, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και κατέχει μεταπτυχιακό στη Βιοπληροφορική- Νευροπληροφορική. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος στον κλάδο της πληροφορικής. Στα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση έχοντας διατελέσει γραμματέας του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου Βιολογικού στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Πρώην μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και της ΛΑ.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *