in

Οφείλουμε να ανταποκριθούμε

Άρθρο της Όλγας Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροοέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”


Ένας μήνας συμπληρώθηκε από την εκλογή Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Το γεγονός ότι 150.000 πολίτες συμμετείχαν σε αυτή δεν ήταν καθόλου αυτονόητο μετά την διπλή εκλογική μας ήττα. Ήταν ένα σαφές μήνυμα ότι ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας προσδοκά μια εναλλακτική προοδευτική λύση απέναντι στη ΝΔ. Ήταν, όμως, αποτέλεσμα και της προσπάθειας όλων των υποψηφίων Προέδρων, όλων των στελεχών και των μελών του κόμματος. Με άλλα λόγια, μετά από καιρό, κερδίσαμε ένα συλλογικό μας στοίχημα.

Ένα μήνα μετά, η εικόνα που εκπέμπουμε δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών. Δημόσιες αντεγκλήσεις, καβγάδες του πληκτρολογίου, υπέρβαση των ορίων κριτικής στον νέο Πρόεδρο και μάλιστα από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, διάφορα υπερεγώ πάνω από το εμείς. Συνεπώς, επείγει να βγούμε το συντομότερο δυνατό από το σημερινό αδιέξοδο και να οργανώσουμε με εξωστρέφεια και σχέδιο τις κρίσιμες πολιτικές και κοινωνικές μάχες, ανταποκρινόμενοι όπως αρμόζει στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας όρισαν με την ψήφο τους οι πολίτες. Διότι από τη σημερινή κατάσταση δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι εντός του κόμματος. Μόνος ηττημένος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μόνος κερδισμένος ο κ. Μητσοτάκης.

Αρκεί να δούμε τι συνέβη αυτή την εβδομάδα για να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία μιας ισχυρής και συντεταγμένης παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στη γειτονιά μας, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε μόνο με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ χωρίς να πραγματοποιήσει, παράλληλα, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, γεγονός που αποτελεί επικίνδυνη ρήξη με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας. Στο σκάνδαλο των υποκλοπών, επιχειρείται μία ακόμη προσπάθεια συγκάλυψης δια της “αναβάθμισης” της έρευνας, ενώ οι πρωτοδίκες που ερευνούσαν την υπόθεση αναζητούσαν στοιχεία για την ύπαρξη ενιαίου κέντρο υποκλοπών. Μέλη της ΑΔΑΕ που συνέβαλαν στην έρευνα καλούνται πλέον ως ύποπτοι, κάτι που αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στο κράτος δικαίου, ενώ αποκαλύπτεται ότι ακόμη και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ είχε τεθεί υπό παρακολούθηση μέσω του Predator. Παράλληλα, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ακρίβεια, με εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια άδικη πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας.

Με βάση τα παραπάνω, έχουμε χρέος να βάλουμε στοπ στην εσωστρέφεια και να στρέψουμε το βλέμμα μας στην κοινωνία. Με σεβασμό στην αδιαμφισβήτητη ετυμηγορία των μελών του κόμματος, που μόλις πριν ένα μήνα εξέλεξαν Πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη. Τηρώντας τις διαδικασίες, το καταστατικό και τους κανόνες του εσωκομματικού διαλόγου. Με σύνθεση και ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα. Με καθημερινή δουλειά από όλες και όλους στην παραγωγή πολιτικής και στην οργάνωση της δράσης μας υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτά περιμένουν από εμάς οι πολίτες και σε αυτά οφείλουμε να ανταποκριθούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *