in

Όλγα Γεροβασίλη: Όταν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα υπερκοστολογούν το πρόγραμμά μας, κάτι κάνουμε σωστά για την κοινωνία.


Όταν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα υπερκοστολογούν το πρόγραμμά μας, κάτι κάνουμε σωστά για την κοινωνία.  

Σημεία συνέντευξης της Όλγας  Γεροβασίλη,  Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στο Ράδιο Παραπολιτικά και στους Δ. Τάκη και Χ. Κοραή

15.3.24

Στην ερώτηση κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ της διακυβέρνησης 2015-19 είναι παρελθόν η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ απάντησε ότι «αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανη για όλα αυτά που καταφέραμε τα χρόνια διακυβέρνησής μας, παρ’ όλες τις δυσκολίες. Υπηρέτησα  από διαφορετικούς ρόλους και θέσεις τους στόχους της κυβέρνησης και αισθάνομαι ότι παρά τις όποιες παραλείψεις, τα μεγάλα ζητήματα τα διαχειριστήκαμε με έναν τρόπο υπέρ της Ελλάδας, υπέρ της κοινωνίας, με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα, ο οποίος ήταν ο πρωτεργάτης αυτού του εγχειρήματος όλα αυτά τα χρόνια»  Επανερχόμενη στην ερώτηση που της τέθηκε είπε χαρακτηριστικά ότι, «η παρακαταθήκη που άφησαν τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προφανώς με /μας καθορίζει και σήμερα» και τόνισε ότι  «τα θέματα στην πολιτική αλλάζουν και προχωρούν αλλά δεν αποκόπτονται».

Σχετικά με την πρόσφατη δημόσια αυτοκριτική του πρώην πρωθυπουργού η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι « έχοντας προφανώς την πλήρη εικόνα και για το τι συνέβη και για το τι αντίκτυπο είχε όλη μας η πολιτική, στέκεται κριτικά και αυτό βεβαίως τιμά.  Σημειωτέον ότι η δημόσια αυτοκριτική είναι κάτι που εκλείπει από την ελληνική πολιτική σκηνή. Ουδείς πρώην πρωθυπουργός κυβερνήσεων που έριξαν τη χώρα στα βράχια το έχει τολμήσει».

Στην παρούσα περίοδο και στο διάστημα που απομένει μέχρι τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πατάει γκάζι  «παρουσιάζοντας  τις πολιτικές του θέσεις, έχοντας τα σκαριά το πρόγραμμα για την ακρίβεια στο επόμενο διάστημα  και στόχο να αναδείξει συνολικά τα μικρότερα και μεγαλύτερα ζητήματα που πιέζουν και απασχολούν την ελληνική κοινωνία προετοιμάζεται για τη μάχη των ευρωεκλογών με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» επισήμανε η κ. Γεροβασίλη στη συνέχεια

«Ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές είναι πολύ μεγάλος» είπε απαντώντας σε ερώτηση για τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και αφού αναφέρθηκε στην μακρά περίοδο κλυδωνισμών που προηγήθηκε (της εσωστρέφειας της διάσπασης κ.λπ.) συμπλήρωσε ότι «η τελική μας αποτίμηση ενδείκνυται να γίνει μετά τις εκλογές»

«Η Νέα Δημοκρατία κοιμάται ακόμη με το φάντασμα του Αλέξη Τσίπρα», σχολίασε η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ αναφορικά με τη δήλωση Χατζηδάκη (ότι ο κ. Κασσελάκης έπαθε Τσίπρα, τάζοντας τα πάντα στους πάντες)  για τα μέτρα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνέχισε: «Τα μέτρα που προτείνουμε είναι πλήρως κοστολογημένα περίπου στα 3,5 δις –πλην εκείνων που δεν έχουν δημοσιονομικό αποτύπωμα αλλά αναδιανεμητική αντίληψη υπέρ  της κοινωνίας χωρίς να διαταράσσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα».

Για την κοστολόγηση των μέτρων ΣΥΡΙΖΑ την οποία εξέδωσε το υπ. Οικονομικών -16 δις ευρώ το πρώτο έτος εφαρμογής και σε 40 δις, σε βάθος τετραετίας- η βουλευτής ουδόλως εξεπλάγη με τα νούμερα  που προκύπτουν από τους ‘γενναιόδωρους’ υπολογισμούς της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία κοστολογεί κατά βούληση και όπως τη βολεύει. Σε κάθε περίπτωση» συνέχισε  «ας υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμά μας δεν απευθύνεται στον κ. Χατζηδάκη και το κόμμα του αλλά στην ελληνική κοινωνία από τις πραγματικές ανάγκες της οποίας εκπορεύεται με γνώμονα πάντα τη δημοσιονομική σταθερότητα, όπως έχουμε αποδείξει έμπρακτα, σε αντίθεση με όσους χρεοκόπησαν τη χώρα».

«Το πρόγραμμα μας κινείται σε εντελώς αντίθετη λογική από εκείνη της Νέας Δημοκρατίας η οποία  ακολούθησε οικονομική πολιτική ισοπεδωτική προς τα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους, οριζόντια στη χώρα, με στόχο να πλουτίσουν ανεξέλεγκτα οι λίγοι. Σε αυτό είμαστε αντίθετοι. Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως ρεαλιστικό, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο από την πρώτη μέρα μιας προοδευτικής διακυβέρνησης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *