in

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»


Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία  μιας πόλης  που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

 

Η υλοποίηση του έργου Open Mall βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων να βρίσκονται επί καθημερινής βάσης στο πεδίο για τη βέλτιστη και τάχιστη ολοκλήρωσή του, εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Η ολοκλήρωση του Open Mall θα προσδώσει νέα αισθητική στην πόλη μας και βελτίωση της καθημερινότητας πολιτών και δημοτών, επιτυγχάνοντας ανάδειξη της αρχιτεκτονικής των κτηρίων, αισθητική αρμονία και ομοιομορφία.

Με την αναβάθμιση των κεντρικών εμπορικών δρόμων, οι κάτοικοι και επισκέπτες της Άρτας, θα απολαμβάνουν ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον για τις αγορές, τον περίπατο και εν γένει τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις θα αναδείξουν τον πλούτο και την προσωπικότητα της Άρτας, θα ‘’αποκαλύψουν’’ τα ‘’κρυμμένα’’ και άγνωστα για τους περισσότερους νεώτερα μνημεία, που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης και διακρίνονται για την σπουδαία αρχιτεκτονική τους, αλλά και την πολιτισμική τους διάσταση.

Με την υλοποίηση των εν εξελίξει συγχρηματοδοτούμενων έργων, που στοχεύουν στην ανάπλαση του δημόσιου χώρου στην κεντρική εμπορική περιοχή της πόλης, ο Δήμος Αρταίων θέτει ως βασική του προτεραιότητα την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου. Σκοπός και στόχος είναι αφενός η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και αφετέρου η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, ώστε  το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Άρτας να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών, που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης και κατ’ επέκταση όλων των καταστημάτων.

Η ύπαρξη κηρυγμένων ιστορικών μνημείων στην καρδιά της πόλης μας, τα οποία αποτελούν την ταυτότητα και τον πολιτιστικό μας πλούτου, απαιτούσε τον προσεκτικό σχεδιασμό των παρεμβάσεων, που έπρεπε απαραιτήτως να εγκριθούν από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Η συνεργασία της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Ηπείρου με την αρμόδια Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου για τον ορισμό και έγκριση των εργασιών και παρεμβάσεων, δημιουργεί και ορίζει τις εφεξής κανονιστικές διατάξεις και επιτρεπόμενες παρεμβάσεις επί των κτηρίων. Σκοπός μας είναι η σταδιακή πλήρης εναρμόνιση όλων των κτηρίων, προκειμένου για την επίτευξη αισθητικής ομοιομορφίας  και ανάδειξης της ταυτότητάς μας και του πολιτιστικού μας πλούτου.

Υπό αυτή την πρόθεση και στρατηγική επιλογή αναμόρφωσης του κέντρου της πόλης μας, ευελπιστούμε για την ένταξη στο πρόγραμμα Οpen Mall του μέγιστου αριθμού των ωφελούμενων καταστημάτων, ζητώντας ευρεία συμμετοχή πολιτών και επιχειρήσεων. Είναι μια μοναδική ευκαιρία, που δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη από καμία πλευρά.

Ως Δημοτική Αρχή, έχουσα ως γνώμονα πάντα το καλό της Άρτας, ζητούμε την ευρεία συμμετοχή των πολιτών και των επιχειρήσεων στο εν εξελίξει έργο του Open Mall. Επισημαίνουμε ρητά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι με την υλοποίηση του εν λόγω έργου, θα επικαιροποιηθεί και ο Κανονισμός των Κοινόχρηστων Χώρων, περιλαμβάνοντας την ισχύουσα νομοθεσία, ο οποίος εφεξής θα είναι αναρτημένος και στην ιστοσελίδα του Δήμου. Πλέον κάθε νέα επιχείρηση θα μπορεί να ενημερώνεται εκ των προτέρων για τις απαιτούμενες διαδικασίες και τους κανονισμούς, θα ενημερώνεται τι επιτρέπεται και τι όχι. Συνεπώς, οιαδήποτε μελλοντική παρέμβαση – εργασία των επιχειρήσεων θα εγκρίνεται απαρέγκλιτα στο πλαίσιο του εν λόγω Κανονισμού, τηρώντας συγκεκριμένους όρους και κανόνες, προκειμένου για την επίτευξη αισθητικής ομοιομορφίας, ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και δημιουργίας μιας πόλης που θα σέβεται τον πολιτισμό και την ιστορία της.

Ας συνδράμουμε όλοι μαζί στην επίτευξη του ποθητού αποτελέσματος, για τη δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης, που θα σέβεται τους πολίτες και τους επισκέπτες, που θα αποκτήσει πολιτιστική ταυτότητα, που θα αναδεικνύει και θα προβάλλει τον πολιτιστικό της πλούτο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *