in ,

Πλήρης ψηφιακός μετασχηματισμός της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου με την τεχνολογία της Natech


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μετάβαση του κυρίαρχου μηχανογραφικού συστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στο νέας γενιάς πολυγλωσσικό και πολυνομισματικό κεντρικό τραπεζικό σύστημα CSB2, καθώς και το λανσάρισμα της νέας εφαρμογής mobile banking αλλά και του νέου web banking. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Natech, η οποία, με έδρα τα Ιωάννινα και διεθνές πελατολόγιο, αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη της Τράπεζας Ηπείρου για τη μετάβασή της στη νέα ψηφιακή εποχή.
Το κεντρικό τραπεζικό σύστημα CSB2 και συγκεκριμένα η ενιαία πλατφόρμα «Customer 360°, Καταθέσεις, Χορηγήσεις, Πληρωμές, Trade Finance, Γενική Λογιστική», καθώς και το σύστημα αποτροπής ξεπλύματος χρήματος POSEIDON AML, ενισχύει σημαντικά τη θέση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, καθώς αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της σε όλα τα σημεία επαφή με τον πελάτη (καταστήματα, web banking, mobile banking) και βελτιώνει την εμπειρία χρήσης των πελατών της. Η ψηφιακή αναβάθμιση της Τράπεζας αποσκοπεί στην προσωποποιημένη και ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών της αλλά και στη διατήρηση της ισχυρής της θέσης στην Ήπειρο, για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Σε στενή συνεργασία με τη Natech, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου λειτουργεί πλέον με σύγχρονα συστήματα, αδιάλειπτης live λειτουργίας 24/7 με στόχο να διαθέσει νέα ψηφιακά κανάλια και υπηρεσίες προς τους πελάτες της, βελτιστοποιώντας τις λειτουργικές της διαδικασίες με ασφάλεια. Συγκεκριμένα, με το λανσάρισμα της εφαρμογής Artemis Mobile Banking αλλά και του Apollo web banking, η Τράπεζα προσφέρει στους πελάτες της ψηφιακή τραπεζική βασισμένη στις τελευταίες παγκόσμιες τάσεις, με υψηλό επίπεδο ασφάλειας, εύκολη πλοήγηση, σύγχρονο περιβάλλον με δυνατότητες εξατομικευμένης εμφάνισης και επιπλέον επιλογές συναλλαγών πέρα από τις βασικές όπως: επιχειρηματικές λειτουργίες, συναλλαγές και πληροφόρηση για σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων τραπεζικών προϊόντων (καταθέσεις, δάνεια, επιταγές, κάρτες, πληρωμές κ.α.).
Ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά: «Μέσα από την συνεργασία με την Ηπειρώτικη εταιρεία Natech, η οποία διακρίνεται για τις καινοτόμες λύσεις της, αναβαθμίζουμε τα ψηφιακά μας συστήματα και υπηρεσίες μας και βελτιώνουμε συνεχώς τη θέση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, προχωρώντας στην ταχύτερη υλοποίηση του ψηφιακού μας μετασχηματισμού. Η αναβάθμιση της Τράπεζας Ηπείρου με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα, ενισχύει τον ρόλο της στην τοπική κοινωνία, με στόχο να αποτελεί εταιρεία πρότυπο τόσο στην Ήπειρο όσο και μεταξύ των Συνεταιριστικών Τραπεζών στην Ελλάδα.»

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε στενοί συνεργάτες της Τράπεζας Ηπείρου στην πορεία προς τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Η επιτυχής μετάβαση της Τράπεζας στο νέο κεντρικό τραπεζικό σύστημα CSB2, αλλά και η διάθεση του νέου web banking και του mobile banking θα συμβάλει δυναμικά στην στρατηγική της ανάπτυξη. Στη Natech, τα συνεχώς εξελισσόμενα συστήματά μας μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και να προσφέρουν βελτιωμένη εμπειρία χρήστη, αυξημένα επίπεδα λειτουργικής αποτελεσματικότητας και συνεχή εναρμόνιση με τις κανονιστικές απαιτήσεις.», δήλωσε ο κ. Θανάσης Ναυρόζογλου, CEO της Natech.
-Τέλος-
Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου:
Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας Ηπείρου. Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 18.000 Ηπειρωτών αλλά και των θεσμικών επενδυτών. Με την συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης, η Τράπεζα βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση για να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και του οράματός της για μια Ισχυρή Ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα. Το νέο συνεταιριστικό -επιχειρηματικό μοντέλο- πρότυπο που σχεδιάζει η Τράπεζα θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία , όσο και στους εργαζομένους και τους μετόχους .

Σχετικά με τη Natech:

Η Natech από το 2003 σχεδιάζει, αναπτύσσει και υποστηρίζει λογισμικό για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτελεί τον κύριο προμηθευτή λογισμικού για το σύνολο των Συνεταιριστικών Τραπεζών, αλλά και των περισσοτέρων μη συστημικών τραπεζών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Για μια ακόμη χρονιά αναγνωρίσθηκε ως ένας από τους 34 κατασκευαστές τραπεζικών συστημάτων παγκοσμίως (Forrester 2020) ενώ ταυτόχρονα κατάφερε να σημειώσει σημαντική αύξηση του προσωπικού της και ενδυνάμωση της εταιρικής της παρουσίας διεθνώς, με τις νέες εγκαταστάσεις στη Γερμανία και το νέο δίκτυο συνεργατών σε χώρες τις κεντρικής και ανατολικής Αφρικής. Σημαντικό επίτευγμα αποτέλεσε η στήριξη του υφιστάμενου και του νέου πελατολογίου της μέσω της άμεσης υλοποίησης των αναγκαίων πληροφοριακών εφαρμογών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας από τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *