in

Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να ακουστούν οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας

Κωτσαντής Θοδωρής, Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ


 

 

 

Στις ευρωεκλογές οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι και οι νέοι της Ηπείρου μπορούμε και πρέπει να πούμε “ως εδώ” στην Ευρωπαϊκή Ένωση της ακρίβειας, της διαφθοράς, των πολέμων, των πολυεθνικών. Να κόψουμε τη φόρα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στα κόμματα που συναινούν στη βάρβαρη πολιτική της.

          Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.  Γιατί με την ενίσχυση του ΚΚΕ ο λαός μπορεί να δυναμώσει τη φωνή του εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στην ευρωβουλή και εκεί που ανατρέπονται, στο δρόμο του αγώνα.

Ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες που οργίστηκαν με το έγκλημα στα Τέμπη, οι φοιτητές που πάλεψαν για πτυχία με αξία και όχι σε τιμοκατάλογο και ανέδειξαν πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική, οι μαθητές που τρέχουν σε έναν εξεταστικό μαραθώνιο και αντιμετωπίζουν διαρκώς νέα εμπόδια στη μόρφωση, οι σπουδαστές των ΑΕΝ που κατόρθωσαν με την πόλη τους να ακυρώσουν τας σχέδια υποβάθμισης των πτυχίων τους, οι νέοι αγρότες που βγήκαν μαζικά στα μπλόκα για να ζήσουν στον τόπο τους, έχουν συμφέρον να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να ακουστούν οι διεκδικήσεις τους πιο δυνατά.

Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια όταν τα άλλα κόμματα συστηματικά εξαπατούν το λαό.

Είπαν ότι θα ζούμε ειρηνικά ενώ η ΕΕ ρίχνει λάδι στη φωτιά του πολέμου, στέλνει όπλα για να συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, στηρίζει τη σφαγή στην Παλαιστίνη από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, με την ελληνική κυβέρνηση να στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα με κόστος μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα.

Υποσχέθηκαν ότι “θα τρώμε με χρυσά κουτάλια” και αντί για αυτό έφεραν φοροεπιδρομή για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα, έβαλαν τιμοκατάλογο ακόμα και στην υγεία με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, άφησαν τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και μέσα.

Δεσμεύτηκαν για “πολλές και καλές δουλειές” για τους νέους και θέσπισαν το 13ωρο,  γυρίζοντας μας πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα, κατήργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό με το νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου, καθήλωσαν μισθούς και συντάξεις με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

          Έταξαν “χρήμα με ουρά” από τα ευρωπαϊκά ταμεία που είναι χρήματα των ευρωπαϊκών λαών και τελικά αποδείχθηκε ότι το 90% του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνεται στο 0,01% των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και στο λαό φτάνει μόνο ο λογαριασμός αποπληρωμής των δανείων και τα αντιλαϊκά μέτρα που συνοδεύουν κάθε δόση.

Υποσχέθηκαν τη “σύγκλιση” των οικονομιών και η Ήπειρος παραμένει μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης, οι αγρότες ξεκληρίζονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος και άλλων προϊόντων.

Είπαν ότι η “πράσινη” ανάπτυξη θα προστατέψει το περιβάλλον, θα παρέχει φθηνότερη ενέργεια ενώ καθημερινά παθαίνουμε ηλεκτροσόκ από τις τιμές του ρεύματος και βλέπουμε τους “επενδυτές” να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, να στήνουν σε  κάθε βουνοκορφή αιολικό πάρκο, ακόμη και δίπλα στα σπίτια μας μονάδες βιοαερίου.

Επομένως στις ευρωεκλογές το βασικό δίλημμα είναι αν θα επιβραβεύσουμε με την ψήφο μας αυτή την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνδιαμορφώνουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ ή αν θα την καταδικάσουμε. Στο ερώτημα “απέναντι στην πολιτική Μητσοτάκη ποιος;” η απάντηση δόθηκε μέσα στους αγώνες των εργαζόμενων, των αγροτών και της νεολαίας που αποτέλεσαν την μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στη ΝΔ και σε αυτούς τους αγώνες πρωτοστάτησε το ΚΚΕ.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ο μόνος τρόπος για να εκφραστεί η διαμαρτυρία, η οργή αλλά και για να μετατραπούν σε αγωνιστική φλόγα για την υπεράσπιση της ζωής μας! Γιατί με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα φουντώσουν οι αγώνες  για  ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για την κατάργηση των άδικων έμμεσων φόρων, για τη μείωση του κόστους παραγωγής στους αγρότες, για τη διεκδίκηση σύγχρονης, δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Παιδείας. Θα δυναμώσει η απαίτηση για να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, να επιστρέψει η φρεγάτα «Ύδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα.

Στις 9 Ιούνη μπορούμε να στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο δοκιμασμένους αγωνιστές, που θα αποτελούν τη φωνή των πολλών και όχι κάθε είδους celebrities και χειροκροτητές των αντιλαϊκών οδηγιών της ΕΕ. Είναι στο χέρι μας!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *