in ,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | «Είμαι βέβαιη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι πρώτος στην Άρτα», Αγλαΐα Νάτσικα

Η γραμματέας της Ν.Ε. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγλαΐα Νάτσικα, απαντά στις ερωτήσεις του Χρήστου Τσούτση ενόψει των εκλογών και της προετοιμασίας του κόμματος της στο νομό Άρτας.


⬛ Βαδίζοντας προς τις εκλογές πως κρίνετε την μέχρι τώρα παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Άρτα. Είστε αισιόδοξη ότι το κόμμα σας θα είναι πρώτο κόμμα;

Κοιτάξτε, είμαι βέβαιη ότι και το 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι πρώτος στην Άρτα και μάλιστα με ποσοστά μεγαλύτερα από το 2019 όταν είχε πάρει το 40%.

Όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών, τόσο περισσότεροι συμπολίτες μας, που δεν είχαν ψηφίσει το 2019 ΣΥΡΙΖΑ, επικοινωνούν μαζί μας και εκδηλώνουν την απόφασή τους να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, έχοντας ήδη απαντήσει μέσα τους στο ερώτημα Μητσοτάκης ή Προοδευτική Αλλαγή. Είναι άνθρωποι που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και η ψήφος δεν είναι απλά μια τιμωρητική ψήφος. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης ότι μια προοδευτική κυβέρνηση είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Και το βράδυ της 21ηςς Μαΐου ο αρτινός λαός θα επιφυλάσσει για μια ακόμη φορά μια οδυνηρή για τον κύριο Μητσοτάκη , αλλά ελπιδοφόρα για τον νομό μας και τη χώρα έκπληξη.

 

⬛ Την Άρτα επισκέφτηκε τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριακός Μητσοτάκης. Ποια τα συμπεράσματα για τους Αρτινούς πολίτες βγήκαν από αυτές τις δύο επισκέψεις;

Ωραία ερώτηση κύριε Τσούτση.

Ο κύριος Μητσοτάκης ήρθε στην Άρτα για να κρυφτεί, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, φέροντας μαζί του κομματικά στελέχη και μέλη της ΝΔ απ’ όλη την Ήπειρο.

Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να γεμίσει ούτε καν τον χώρο που επέλεξε.

Αυτό δεν είναι τυχαίο μια και την Άρτα, τα τέσσερα χρόνια που κυβερνά, την είχε διαγράψει από την πολιτική του. Σαν να μην υπάρχει στο χάρτη.

Απεναντίας ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με πλήθος κόσμος γύρω του. Συνομίλησε με τους πολίτες. Άκουσε τους προβληματισμούς τους, περπάτησε στην πόλη, όπως κάνει καθένας από εμάς.

Έχει κρίση και μνήμη ο αρτινός πολίτης . Δεν ανέχεται την κοροϊδία του κυρίου Μητσοτάκη.

Θυμάται όλα τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν και ακυρώθηκαν από την κυβέρνηση ΝΔ.

Να σας τα θυμίσω :γεφύρωση Άρτας-Κεραματών, σύνδεση Καταρράκτης-Βουργαρέλι, Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων, δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα, παράκαμψη Αθαμανίου, Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο, το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων της Σχολής Γεωπονίας. Έργα στοχευμένα για να δώσουν ώθηση στην περιοχή μας πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων.

 

⬛ Σας προβληματίζει ο κίνδυνος της αποχής;

Οι πολίτες που απέχουν από τις εκλογές ξεκινούν από πολλές αφετηρίες. Είναι αυτοί που αδυνατούν να μετακινηθούν στον τόπο όπου ψηφίζουν τη μέρα των εκλογών, είτε γιατί βρίσκονται στο εξωτερικό είτε επειδή είναι υπερήλικες. Είναι εκείνοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στους τόπους όπου ασκούν το εκλογικό δικαίωμά τους.

Πιστεύω όμως ότι επειδή έχουν αλλάξει οι όροι που γίνονται οι εκλογικές αντιπαραθέσεις πριν από τις εκλογές, θα υπάρχει συμμετοχή των ψηφοφόρων και ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αποχή.

Εμείς θα μιλήσουμε στους 500.000 νέους ψηφοφόρους 17 έως 20 ετών, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και δεν είχαν την δυνατότητα το 2019. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εχθρεύεται τους νέους. Δεν προσπαθεί να τους πείσει να ψηφίσουν την ΝΔ, γνωρίζει ότι είναι αδύνατο αυτό.

Προσπαθεί να τους πείσει, όμως, ότι όλοι είναι το ίδιο και ότι τίποτα δεν αλλάζει. Προσπαθεί να τους ωθήσει στην αδιαφορία και στην αποχή.

Εμείς ένα πράγμα τους λέμε: ‘Πηγαίνετε στην κάλπη, η ψήφος σας είναι δύναμη’.

Και οι νέοι θα ψηφίσουν κύριε Τσούτση σ αυτές τις εκλογές. Θα εμπιστευθούν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

⬛ Οι συνεργασίες είναι ένα κρίσιμο θέμα την επόμενη ημέρα. Τόσο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και το ΜέΡΑ 25 «αποφεύγουν» τα προσκλητήρια σας. Σας προβληματίζει αυτό το γεγονός; Θα μπορεί να σχηματιστεί «προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας» την επομένη;

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν είναι καινούργια. Διατυπώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα πριν 3 χρόνια. Τότε έλεγαν ότι είναι ουτοπική. Σήμερα αντιλαμβάνονται ότι είναι ρεαλιστική. Γι’ αυτό και τρομοκρατημένοι επιτίθενται.

Η πρότασή μας βασίζεται πάνω σε προγραμματική συμφωνία. Γι’ αυτό δώσαμε στην δημοσιότητα το ελάχιστο πρόγραμμα, τα 11 άρθρα Του Συμβολαίου για την Αλλαγή, την δική μας πρόταση για την δημοκρατική και προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Το 1ο με το 3ο κόμμα θα είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής.

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε κόμμα σε αυτή την φάση θέλει να μεγιστοποιήσει τα ποσοστά του και γι’ αυτό περιχαρακώνεται. Όμως, ανάμεσα στην προεκλογική ρητορική και τις μετεκλογικές κρίσιμες αποφάσεις μεσολαβούν οι εκλογές που αποτυπώνουν την λαϊκή βούληση. Όποια προοδευτική δύναμη υποστηρίζει μεν την απλή αναλογική, αλλά αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από αυτήν θα κριθεί αυστηρά από τους δημοκρατικούς πολίτες.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ λοιπόν στις 21 ΜΑΗ για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ και για δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *