in

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εν μέσω πανδημίας


Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκπέμπει SOS καθώς τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ήταν ήδη πολλά και διογκωμένα και αυξήθηκαν περισσότερο με την εμφάνιση του κορονοϊού και της πανδημία. ‘Όλοι οι παράγοντες συγκλίνουν ότι ως τέτοια καταγράφονται η τρομακτική μείωση των εσόδων, η μακροχρόνια αποχή των αθλητών από τα γήπεδα και το κόστος που αυτό θα έχει στην πορεία των ομάδων.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όμως, πιο συγκεκριμένα οι Σύλλογοι Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην περιοχή μας φιλοξενούμε συνεντεύξεις από τον κ. Άγγελο Μπέκα, προπονητή του ΠΑΣ Πρέβεζα, τον κ. Πέτρο Παπαδόπουλο, μέλος της Διοίκησης και κ. Αναστάσιο Νταλάκα, προπονητή της «Αναγέννησης ‘Άρτας», για να ενημερωθούμε διεξοδικά για το θέμα.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτηριστικά μας δήλωσε τα εξής :« Εδώ και περίπου ένα χρόνο βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και προσπαθούμε, όπως όλοι, να προσαρμοστούμε σε αυτήν. Πριν από περίπου μία εβδομάδα η ομάδα μας ξεκίνησε τις προπονήσεις της, με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και τις οδηγίες των ειδικών». Επίσης αναφορικά με τη στήριξη της πολιτείας πρόσθεσε: « …το Υπουργείο και η Ομοσπονδία δεν έχουν ένα ξεκάθαρο πλάνο για την επανεκκίνηση της Γ’ Εθνικής και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, οδηγώντας εκατοντάδες σωματεία πανελλαδικά στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Ο μόνος τρόπος για να καταφέρει ένα σωματείο να επιβιώσει οικονομικά είναι η στήριξη από την τοπική κοινωνία, οι χορηγίες από επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής και η ανιδιοτελής προσφορά των ανθρώπων που αγαπάμε τον τοπικό αθλητισμό».

Ο προπονητής της Αναγέννησης Άρτας αναφέρθηκε στην αγωνιστική ετοιμότητα και στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό της ομάδας τονίζοντας : «Θα υπάρξει πρόβλημα προφανώς λόγω της μεγάλης διακοπής στο αγωνιστικό κομμάτι. Τα τεστ για τους αθλητές και την ομάδα θα έχουν ένα κόστος , θα πρέπει η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι τοπικές ενώσεις ΕΠΣ να μας στηρίξει.. Απαιτείται έγκαιρη ενημέρωση και όχι σπασμωδικές κινήσεις. Αυτό που πρέπει να πούμε τώρα είναι πρώτα η παραμονή στην κατηγορία . Είναι δύσκολος ο μακροχρόνιος προγραμματισμός για όλα τα σωματεία. Η Αναγέννηση είναι μια ιστορική ομάδα που “έφτυσε αίμα” για να ανέβει στη Γ’ εθνική, κάνοντας μια εξαιρετική προσπάθεια. Και αυτό θα επιδιώξουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε.»

Ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα επίσης αναφέρθηκε στην αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας και την αγωνία του για το μέλλον της και την παραμονή της στη Γ’ Εθνική μετά από περίοδο αποχής μηνών. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Όντως μετά από τεσσεράμισι μήνες βρισκόμαστε ξανά στο γήπεδο. Πραγματοποιήσαμε τα τεστ όπως προβλέπεται απ’ το πρωτόκολλο , όλα πήγαν καλά, και μπαίνουμε σε αγωνιστική δράση. Πρέπει μετά από τόσο μεγάλη αποχή, να καταφέρουμε να φέρουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο την ομάδα , έτσι ώστε να είμαστε μέσα στο γήπεδο ανταγωνιστικοί. Στόχος η παραμονή της στην Γ’ εθνική. Υπήρξε μια συνολική αστοχία, στην αντιμετώπιση του αθλητισμού. Ο αθλητισμός μπορεί να πειθαρχήσει ομαδικά στους χώρους του πολύ πιο εύκολα από το πλήθος Όσον αφορά τα πρωτόκολλα και ότι προβλέπουν, ναι αυτά μπορούν να τηρηθούν έστω και με δυσκολία αν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση, διαχείριση και οργάνωση σε κάθε σωματείο…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *