in

ΤΟ ΘΕΜΑ | Οι Πολιτικοί Αρχηγοί στην Ήπειρο

editor_image

⬛ Του Χρήστου Τσούτση


Την Ήπειρο επισκέφτηκαν και επισκέπτονται αυτή την εβδομάδα οι πολιτικοί αρχηγοί σχεδόν όλων των κομμάτων. Την αρχή έκανε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στα Γιάννενα οπού μίλησε σε μια ιδιαίτερα μαζική εκδήλωση, ενώ την Παρασκευή την Άρτα και την Πρέβεζα επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Το Σάββατο την σκυτάλη πήρε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος βρέθηκε και αυτός στα Γιάννενα ενώ την Κυριακή παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Άρτα. Τελευταία επίσκεψη αυτή του Κ. Μητσοτάκη την Δευτέρα σε Άρτα και Πάργα αντίστοιχα. Είχε προηγηθεί και ο «ερχομός» του Νίκου Ανδρουλάκη σε Άρτα και Γιάννενα.

Η Ήπειρος λοιπόν είναι στο επίκεντρο αλλά το ερώτημα παραμένει αναφορικά με το τι θα ακούσουν οι πολίτες της Περιφέρειας μας δια στόματος πολιτικών αρχηγών. Με τα πιο σημαντικά θέματα να αφορούν τα αγροτικά θέματα, την ακρίβεια, την ενέργεια, την εργασία, τις υποδομές, την «κουτσουρεμένη Δημόσια Υγεία και Παιδεία» και τέλος τον τουρισμό.

Το «προεκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει» και βαδίζουμε στην «καρδιά» της προεκλογικής περιόδου. Τα κόμματα αφού ανακοίνωσαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας, εστιάζουν στις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και στην κοινοποίηση των προγραμμάτων τους με την αρχή να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Λαύριο δια στόματος Αλέξη Τσίπρα.

Το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στους 11 άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και στα επιμέρους άρθρα, τονίζοντας πως πολλά από αυτά θα γίνουν από δεσμεύσεις πράξη, στις πρώτες 50 μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επανέλαβε ο Αλ. Τσίπρας, στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Μεταξύ των άρθρων περιλαμβάνονται οι γνωστές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση μισθών και εισοδημάτων, αντιμετώπιση της ακρίβειας, ρύθμιση χρεών, δικαιοσύνη και κανονικότητα στην εργασία, ανάκτηση δημόσιου ελέγχου στην ενέργεια και το νερό, ισχυροποίηση της δημόσιας Υγείας, μεταρρύθμιση του κράτους για περισσότερη αξιοκρατία, λογοδοσία, δικαιοσύνη κ.ά.

Όπως τόνισε, το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» είναι συμβόλαιο για την κοινωνία, καλώντας τους πολίτες να το «προσυπογράψουν» στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, δίνοντας ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ήπειρος λοιπόν είναι στο επίκεντρο αλλά το ερώτημα παραμένει αναφορικά με το τι θα ακούσουν οι πολίτες της Περιφέρειας μας δια στόματος πολιτικών αρχηγών. Με τα πιο σημαντικά θέματα να αφορούν τα αγροτικά θέματα, την ακρίβεια, την ενέργεια, την εργασία, τις υποδομές, την «κουτσουρεμένη Δημόσια Υγεία και Παιδεία» και τέλος τον τουρισμό.

Όσο για το κόστος του προγράμματος, ο Αλ. Τσίπρας καθησύχασε όσους… ανησυχούν. Όπως υπογράμμισε, οι δεσμεύσεις αυτές κοστίζουν λιγότερο από όσο κόστισαν οι απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η «Κουμουνδούρου» πάντως βλέποντας την «αδιάλλακτη» στάση των μικρότερων κομμάτων για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες (ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ 25-ΚΚΕ) ρίχνει τα «πυρά» της προς την συγκεκριμένη τακτική εστιάζοντας κυρίως στη Ν.Δ και ιδιαίτερα στον Κ. Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δύο μαζικές εκδηλώσεις σε Άρτα και Πρέβεζα ήταν «καταπέλτης» αναφορικά με τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής εστιάζοντας κυρίως στους οδικούς άξονες και την οδική απομόνωση της πόλης της Πρέβεζας αλλά και στην αρνητική εικόνα που παρουσιάζει η Δημόσια Υγεία, με την κατάρρευση των δομών υγείας.

Αντίστοιχα ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει το ΣΚ το «πλάνο» του για την οικονομία, την περιφερειακή ανάπτυξη δίνοντας σαφές στίγμα εναντίον των υδρογονανθράκων.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένουν οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και αυτό διότι το έργο ειδικά στις περιοχές της Άρτας και των Ιωαννίνων που θα προσπαθήσουν να παρουσιάζει τα επιτελεία της Λ. Συγγρού δεν περιέχει «πολλά πράγματα».

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ επισκέπτεται την Άρτα επειδή γνωρίζει την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην περιοχή ενώ το πέρασμα από το νομό Πρέβεζας (ο πιο αδικημένος και επί των ημερών του) θα είναι αρκετά σύντομο.

Οι πολίτες της Ηπείρου θα έχουν την ευκαιρία να κρίνουν και να συγκρίνουν αυτό που μετράει όμως είναι τα αληθινά προβλήματα και οι λύσεις σ’ αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *