in

Γιάπρος για την ανταλλαγή εκτάσεων “Ακόμη και με 1000 επιπλέον τμ το ακίνητο του Δήμου παραμένει μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο”


Για την υπόθεση ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ Δήμου και ενός ιδιώτη που αφορά σε έκταση σε περιοχή του Μονολιθίου και εντός του αστικού ιστού της Πρέβεζας πίσω από το νοσοκομείο, μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στον καλό συνάδελφο Χρήστο  Ανεμοζάλη  ο νομικός σύμβουλος του ιδιώτη , Βασίλης Γιάπρος.

το ρεπορταζ- ιστορικό 
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας έγινε μεγάλη συζήτηση για την ανταλλαγή του οικοπέδου στα όρια της κοινότητας Μύτικα , σε κοντινή απόσταση από το nicopolis club,με οικόπεδο ιδιώτη εντός της πόλης πλησίον του ΙΚΑ.
Ο επενδυτής που εκδήλωσε το ενδιαφέρον για την εν λόγω ανταλλαγή, είχε ήδη αποκτήσει έκταση ιδιώτη που συνορεύει με το συγκεκριμένο παραθαλάσσιο οικόπεδο το οποίο ήταν στην ιδιοκτησία της τ.κ Μύτικα και κατ’ επέκταση στον Δήμο Πρέβεζας. Η τοπική Κοινότητα Μύτικα είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά .
Υπέρ της ανταλλαγής τάχθηκαν στην συνεδρίαση τόσο η παράταξη της Δημοτικής Αρχής Γεωργακου όσο και η παράταξη του κ. Νίτσα – Ανάπτυξη Τώρα . Στην συνεδρίαση εκδηλώθηκαν  αντιδράσεις κυρίως από κατοίκους του χωριού Μύτικα οι οποίοι ήταν αντίθετοι με την εν λόγω ανταλλαγή με τους “τόνους” να ανεβαίνουν.
Αντίθετη στην ανταλλαγή ήταν η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Όπως πηγάζει από το ρεπορτάζ πάντως, εντός της Δημοτικής Αρχής υπήρχαν ενστάσεις  τόσο για τον χρόνο που ήρθε το θέμα όσο και για την στάση- στήριξης εκ μέρους του Δημάρχου, βέβαια η πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία από την Αντιπολίτευση δεν πέρασε και έτσι δεν μάθαμε και τυπικά τα ονόματα των διαφωνούντων συμβούλων της Συμπολιτευσης.
Μένει να δούμε αν οι κάτοικοι κινηθούν το επόμενο διάστημα κατά της απόφασης προσβάλλοντας την στην Αποκεντρωμένη. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται η έκταση η οποία ανταλλάχθηκε και πλέον ανήκει στον ιδιώτη βάση της τελευταίας ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μπορεί να είναι εικόνα ορίζοντας
οι δηλώσεις Γιάπρου

 

Ο κ. Γιάπρος απαντώντας σε ερωτήματα της εκπομπής “Όλα στον Αέρα” μεταξύ άλλων τόνισε πως το ακίνητο των 3.987 τμ είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, και θα παραμένει μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο ακόμη και αν ήταν 1000 παραπάνω τμ.

Όπως εξήγησε ο νομικός σύμβουλος για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο θα πρέπει πέρα από τα τετραγωνικά μέτρα να συντρέχουν και άλλοι όροι δόμησης που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υφίστανται.

Η ωφέλεια για τον Δήμο όπως επισήμανε προκύπτει από το γεγονός ότι παίρνει μια έκταση- χωρίς χρήματα- που πάντα ήθελε για σχολική μονάδα.

Η έκταση του Δήμου στο Μονολίθι αποτελεί “ρετάλι” αφού με απόφαση της κοινότητας του Μύτικα την δεκαετία του 1990 είχε δοθεί έκταση κοντά σε αυτή και έτσι έμειναν δυο λωρίδες, είπε.

Ο ιδιώτης  ο οποίος είναι Έλληνας και κατάγεται από την Βόρεια Ήπειρο, έχει πλάνο τουριστικής επένδυσης με ανέγερση ξενοδοχείου και επ’ουδενί δεν επιθυμεί να έχει απέναντι την τοπική κοινωνία είπε ο κος Γιάπρος. Σε άλλο σημείο ανέφερε πως η απόφαση ανταλλαγής που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ψηφίστηκε από το 80% του σώματος .

Επίσης, ο κ. Γιάπρος έκανε αναφορά στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίτσα λέγοντας ότι ο ίδιος κατάγεται από το χωριό του Μύτικα όπου υπάρχουν οι αντιδράσεις όμως ο κος ο Νίτσας ο  οποίος καλώς πράττει και ασκεί σφοδρή κριτική στον Δήμαρχο, γνωρίζει πάρα πολύ καλά την περιοχή.

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο ιδιώτης  στην έκταση που θα ανταλλάξει δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά έχει ένα προσύμφωνο ο κος Γιάπρος δήλωσε πως μετά από καιρό όταν θα φτάσει η στιγμή της υπογραφής σε συμβολαιογράφο, γιατί προηγουμένως θα πρέπει να ελεγχθεί από την Αποκεντρωμένη και μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από μόνη της δεν λέει τίποτα, τότε ο πολίτης αν δεν έχει την ανταλλάξιμη ιδιοκτησία δεν θα μπορούν να υπογραφούν τα συμβόλαια.