in

43 εκπαιδευτικοί στα Γιάννενα καλούν σε στήριξη του ΚΚΕ


Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, δηλώνουμε την στήριξή μας στο ΚΚΕ, ενόψει και της νέας εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου. Ψηφίζουμε-στηρίζουμε το ΚΚΕ:

  • Γιατί είναι το Κόμμα που 4 χρόνια υπήρξε η πραγματική, ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, απέναντι στην πολιτική όλων των κομμάτων που είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση μας μαυρίζουν τη ζωή.

  • Ήταν μπροστά στον αγώνα για μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων, για να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο. Ήταν μπροστά στον Αγώνα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ασφαλές άνοιγμα των σχολείων την περίοδο της πανδημίας, όταν η κυβέρνηση απαιτούσε σιωπητήριο και ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε “θα λογαριαστούμε μετά”, δηλαδή ποτέ.

  • Γιατί δυνατό ΚΚΕ, σημαίνει σάλπισμα, αφετηρία για νέους αγώνες, πιο μαζικούς, πιο ελπιδοφόρους, ικανούς να στριμώξουν ουσιαστικά την κυβέρνηση, να αποσπάσουμε κατακτήσεις. Το γνωρίζουμε άλλωστε καλά από την εμπειρία μας. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών δυσκόλεψαν ή έριξαν στο κενό τα σχέδια της κυβέρνησης να υλοποιήσει μια σειρά από επικίνδυνες, αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, όπως η αντιδραστική αξιολόγηση, η εφαρμογή του του νόμου Χατζηδάκη στα σωματεία μας, η κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών κ.α. Με οργάνωση στα σωματεία μας και δυνατό ΚΚΕ, μπορούμε να τους τρομάξουμε. Καμία κυβέρνηση δεν θα κοιμάται ήσυχη με δυνατό ΚΚΕ και στην Εκπαίδευση.

  • Έχουμε πλέον αρκετή πείρα. Για πάνω από μια δεκαετία (κρίσης,υποχρηματοδότησης, πανδημίας) κρατήσαμε το δημόσιο σχολείο όρθιο μόνοι μας σε πολύ δύσκολες συνθήκες, χωρίς καμία στήριξη από το κράτος και τη διοίκηση. Αυτά τα χρόνια δοκιμάσαμε όλες τις κυβερνήσεις, με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς κομμάτων. Μόνο το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα σε αυτό το μεγάλο αγώνα του κλάδου για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

  • Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Παιδεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, υψηλού επιπέδου, για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς. Δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην Ε.Ε., τον ΟΟΣΑ, το ΣΕΒ, που απαιτούν να προχωρήσουν εδώ και τώρα όλες οι αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα, που έχουν δεχτεί συγχαρητήρια από τους ιμπεριαλιστικούς αυτούς οργανισμούς.

  • Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ επιστρέφει στο Λαό και τους αγώνες του, ενάντια στην προσπάθεια αρπαγής σπιτιών από τα κοράκια, ενάντια στην άγρια φοροληστεία για να πιαστούν οι στόχοι των ματωμένων πλεονασμάτων, ενάντια στα νέα πράσινα χαράτσια στους λογαριασμούς ρεύματος, ενάντια στις νέες σχεδιαζόμενες περικοπές σε Υγεία και Παιδεία.

  • Με θάρρος και αποφασιστικότητα, με πίστη στο δίκιο των εργαζομένων και τη δύναμη των αγώνων μας, με βαθιά πεποίθηση ότι το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο, στις 25 του Ιούνη ψηφίζουμε – στηρίζουμε ΚΚΕ.

Εκπαιδευτικοί Β/θμιας Γιάννενα:

Παπαγεωργίου Βασίλης μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων – Μουσικής, υποψήφιος βουλευτής, Μαχτσίρας Θανάσης, Μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ – Μηχανολόγος/ΕΠΑΛ, Κίτσου Μαρία, Φιλόλογος, Κορακιανίτου Αλέκα Φιλόλογος, Κόκκινου Μαρίνα Βιολόγος, Κόκκινου Κούλα Φιλόλογος, Μυλωνά Αντιγόνη Γεωπονίας/ΕΠΑΛ, Γρηγοριάδου Γιώτα Φυσικός, Αθανασοπούλου Άνυ Φυσικός, Ίτσκος Δημήτρης Γυμναστής, Κακαράντζα Ντίνα Φιλόλογος, Γεωργίου Αναστασία Φιλόλογος, Δαρδάνη Σπυριδούλα ΕΒΠ/ΕΕΕΕΚ, Παντή Στέλλα Γερμανικών, Παπαγεωργίου Κική Βιολόγος, Κριτσινιώτης Δημήτρης Φιλόλογος, Αργύρης Γρηγόρης Φυσικός, Πρέντζας Κώστας Φιλόλογος, Δημητριάδη Γιώτα Γερμανικών

Εκπαιδευτικοί Α/θμιας Γιάννενα:

Τόκας Τάσος Δάσκαλος Μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ Ιωαννίνων, Γεωργάρας Δημήτρης Δάσκαλος Μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ Ιωαννίνων, Μάντη Ελένη Δασκάλα, Κίτσου Γιώτα Δασκάλα, Ντούμα Άννα Δασκάλα, Νούτσου Σωτηρία Δασκάλα, Δούλη Χριστίνα Δασκάλα, Μπάτσας Βασίλης Δάσκαλος, Ρίνη Κατερίνα Αγγλικών, Παπαγεωργίου Βιβή Αγγλικών, Κωλέττας Νίκος Δάσκαλος, Σολωμού Έτελκα Δασκάλα, Μελισσόβα Ελένη Δασκάλα, Τρικόλη Κλεοπάτρα Μουσικός, Τσιρώνη Βασιλική Δασκάλα, Δημητρίου Κώστας Δάσκαλος, Σταμούλη Λένα Μουσικός, Ροσιλόβαλης Στέργιος Δάσκαλος, Τζόκα Ελένη Δασκάλα, Ζήνδρου Χρύσα Αγγλικών/Συντονίστρια Προσφύγων, Σταύρου Γιάννης Δάσκαλος/Προϊστάμενος ΚΕΔΑΣΥ, Αγγελόπουλος Φάνης Δάσκαλος, Μαρμούτα Βάσω Δασκάλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *