Το ερευνητικό έργο του Τμήματος Γεωπονίας και του εργαστηρίου Υγείας των Ζώων και Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα τίμησε προ ημερών η ΕΡΤ-3 με τριήμερη επίσκεψη και προβολή των εμβληματικών του έργων στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη ζωική παραγωγή, στην βιολειτουργική διατροφή των Ζώων, στην ανάπτυξη συστημάτων antibiotic free, στην ανάπτυξη μονοποικιλιακών τυριών της Ηπείρου και στην καινοτόμο ιχνηλασιμότητα της αυθεντικότητας των τροφίμων ζωικής προέλευσης.
Γιάννης Σκούφος
Ο δρόμος της έρευνας είναι σιωπηλός επίπονος και μακρύς και γι’ αυτό είναι μεγάλη τιμή για εμάς να τον ανιχνεύουν και να τον προβάλλουν και μαζί μας να μιλάνε και οι συνοδοιπόροι μας παραγωγοί. Το εργαστήριο Υγείας των ζώων Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του Π.Ιωαννίνων στην Άρτα είναι μοναδικό και αγαπημένος συνοδοιπόρος μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού τομέα και η προωθητική του δύναμη για την κτηνοτροφία και τα ελληνικά τρόφιμα χτίζει μαζί με άλλες ερευνητικές ομάδες τα πρωτότυπα παραγωγικά συστήματα του αύριο. Ευχαριστούμε αμέτρητους φίλους και ερευνητές που συνδημιουργήσαμε τα νέα δεδομένα για την κτηνοτροφία, που δεν σβήσαμε το φως, αλλά προχωρήσαμε ως το τέλος, που τρέχουμε μόνοι αυτόν τον μαραθώνιο δίχως κάματο για το καλό ξημέρωμα όλων των Ελλήνων κτηνοτρόφων. Ευχαριστούμε και τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Δάρρα για την πρεμιέρα της παρουσίασης μας στην Ελληνική δημόσια τηλεόραση. Αφορμή τα ερευνητικά μας έργα innotrition και innochicken.