in , ,

14ο Αντάμωμα στη Σαρακατσάνικη Στάνη στα Φλάμπουρα Πρέβεζας


Το καθιερωμένο ετήσιο αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Σαρακατσάνικη Στάνη στα Φλάμπουρα Πρέβεζας το Σάββατο 19 Αυγούστου.
Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πρέβεζας σε συνεργασία με την Π.Ε και τον Δήμο διοργανώνουν τη μεγάλη γιορτή που στόχο έχει να κρατήσει ζωντανή την παράδοση από τη ζωή των Σαρακατσάνων της ευρύτερης περιοχής που επέλεγαν να ξεχειμωνιάσουν στην Πρέβεζα.
Η Σαρακατσάνικη Στάνη στα Φλάμπουρα αποτελεί σημείο αναφοράς και το αντάμωμα του καλοκαιριού, το αποκορύφωμα των δράσεων τους Συλλόγου.
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει φέτος στη μουσική παράδοση, το τραγούδι και τον χορό των Σαρακατσαναίων.Οι παραδοσιακοί χοροί και τα τραγούδια θα παρουσιαστούν από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης και των φιλοξενούμενων Συλλόγων Σαρακατσαναίων,ενώ τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά οι Σαρακατσαναίοι ερμηνευτές Βασίλης Σερμπέζης, Σταύρος Μπόνιας και Νίκος Γιαννακός, με την ορχήστρα του Γιώργου Κωτσίνη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην είσοδο της Στάνης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου της Αδελφότητας των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου, ενώ από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης θα γίνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού και φωτογραφιών από τις δράσεις του. Επίσης οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την παράδοση των Σαρακατσαναίων μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια.
Ο χώρος της Στάνης θα είναι επισκέψιμος για το κοινό από τις 7 το απόγευμα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα υπάρχει διαμορφωμένος χώρος ελεύθερης στάθμευσης.