«Έχουμε καταθέσει από την πρώτη στιγμή πρόταση, όσον αφορά την ψήφο του απόδημου ελληνισμού, ώστε να μπορεί να εκλέξει τους εκπροσώπους του» ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ «Η φωνή της Ελλάδας» ερωτώμενος για τον νέο εκλογικό νόμο. Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Μπάρκας πρόσθεσε σε σχετική ερώτηση για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ «η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή από την Νέα Δημοκρατία, η οποία θέλησε να θολώσει τα νερά, ψήφισε έναν εκλογικό νόμο, ο οποίος όχι μόνο δεν δίνει το δικαίωμα της ψήφου, αλλά τους θεωρεί και ξένο σώμα. Η Ελληνική Βουλή, με τεράστια πλειοψηφία, ψήφισε την τελική πρόταση, η οποία συνδιαμορφώθηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και με την αλλαγή Υπουργού Εσωτερικών έχουμε αλλαγή πλεύσης. Την ερώτηση αυτή θα ήταν καλό να την απευθύνετε στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα σε έξι μήνες η Νέα Δημοκρατία αυτοαναιρείται.».
Ερωτώμενος για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον ελλειπή διάλογο στη Βουλή, ο κ. Μπάρκας τόνισε «Φαντάζομαι ο λόγος που το κάνει η Νέα Δημοκρατία είναι γιατί απεχθάνεται τον διάλογο. Η Ελληνική Βουλή έχει να λειτουργήσει εδώ και έναν χρόνο. Η κυβέρνηση, εργαλειοποιώντας την κρίση της πανδημίας, «ψαλιδίζει» τα δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων. Είναι λες και λειτουργούμε, ένα χρόνο τώρα, δια αντιπροσώπων. Αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία είναι να λέει ότι για όλα τα προβλήματα, που διεκδικούμε λύση το τελευταίο διάστημα, είναι το Ταμείο Ανάκαμψης. Τελικά, επειδή η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να συζητά με την κοινωνία, κατέθεσε ένα σχέδιο νόμου που ποτέ δεν συζήτησε με κανέναν και μάλιστα ένα σχέδιο νόμου, το οποίο κατευθύνει τα χρήματα σε φίλους, ημετέρους και λίγους ανθρώπους στη χώρα. Ταμείο Aνάκαμψης, για την Νέα Δημοκρατία, ορίζεται ως η βοήθεια σε λίγους με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς από την άλλη, κάτι που κατατέθηκε και από τον Πρόεδρο τους ΣΥΡΙΖΑ, λέμε ότι τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να πάνε χαμένα, δεν μπορεί να είναι ένα τρίτο «Πακέτο Ντελόρ», αλλά τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν στην πράσινη ανάπτυξη, σε ενεργειακές κοινότητες, στην ψηφιοποίηση της χώρας και βεβαίως στη μείωση των ανισοτήτων της χώρας μας. Η πανδημία έχει αυξήσει τις αντιθέσεις, δηλαδή τον κοινωνικό διαχωρισμό και αυτή θα έπρεπε να είναι η ουσιαστική συζήτηση που θα έπρεπε να είχε γίνει.».
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μπάρκας σχολίασε και το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη, αφήνοντας αιχμές για το πού αποσκοπεί, σημειώνοντας «Θα κάνω ένα λογοπαίγνιο, δεν είναι εργασιακές σχέσεις. Αν είναι εργασία και σχέσεις αυτό το νομοσχέδιο χάνουμε το νόημα των λέξεων. Η Νέα Δημοκρατία νομοθετεί, βάζοντας μπροστά έναν άνθρωπο, ο οποίος ευθύνεται για το ξεπούλημα μεγάλων εταιριών περιουσία του δημοσίου, να ολοκληρώσει το έργο του. Το σχέδιο «Πισσαρίδη» ακούγεται ως παράδεισος πλέον στα αυτιά των εργατών. Έχουμε την επίθεση της κυβέρνησης σε όλες τις εργασιακές σχέσεις. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να δημιουργήσει τους νέους εργαζόμενους, οι οποίοι θα δουλεύουν δωδεκάωρα χωρίς να αμείβονται, πουλώντας φτηνά την εργατική τους δύναμη στους εργοδότες. Το νομοσχέδιο αυτό «δολοφονεί» τα εργασιακά δικαιώματα, που αποκτήθηκαν με αίμα και αγώνες. Δεν διαφωνεί μόνο η Αντιπολίτευση, αλλά και το σύνολο των ανθρώπων που βλέπουν ότι δεν έχουν μέλλον στην χώρα μας. Πλέον πηγαίνουμε πιο πίσω και από την περίοδο 2010-2014 και τα μνημονιακά χρόνια.».