in

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑ, 10 ΧΡΟΝΙΑ – Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ! (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 20:00, ΠΑΡΑΛΙΑ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ)


10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ- Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Event: https://www.facebook.com/events/1283105469003394

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 20:00ΠΑΡΑΛΙΑ (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ: Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.*

 

Την 18.09.2023 συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη νύχτα που το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Δέκα χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος δεν έκανε βήμα πίσω στη θέαση του ναζιστικού τάγματος και στάθηκε όρθιος για να υπερασπιστεί τους φίλους του, τη σύντροφό του, την οικογένεια του, τη γειτονιά του, την ιστορία μας, όλους/ες μας. Δέκα χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος δεν υπέκυψε στο φόβο και δε δίστασε να έρθει αντιμέτωπος με το οργανωμένο τάγμα των νεοναζί. Δέκα χρόνια από τη νύχτα που η στάση του Παύλου καθόρισε τους αντιφασιστικούς αγώνες, διαμόρφωσε το αντιφασιστικό φρόνημα των επόμενων γενεών και αποτέλεσε την αρχή μιας μακράς και επίπονης διαδικασίας που είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη των φασιστών της Χ.Α. σε δικαστικό επίπεδο, αλλά και την πάταξη των οπαδών του φασισμού σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

10 χρόνια Αντιφασιστικό Κίνημα

Το αντιφασιστικό κίνημα στη χώρα μας έχει πολύ βαθιές ρίζες. Όπως και ο Παύλος με τη στάση του, τη μουσική του και τη ζωή του τιμούσε τους αγώνες του παρελθόντος ενάντια στο φασισμό, έτσι και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας αποδίδει τον σεβασμό που αρμόζει σε όλους και όλες που στις σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας στάθηκαν με την πλευρά της ζωής και απέναντι στους οπαδούς του θανάτου.

Κοιτώντας πίσω, πέρασαν ήδη δέκα χρόνια από την δολοφονία του, από το 2013, όταν η Χ.Α. ήταν κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου και με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του εγχώριου κεφαλαίου, είχε κατακλείσει το δημόσιο λόγο και χώρο με το δηλητήριο της φασιστικής προπαγάνδας. Δολοφονίες, επιθέσεις δημόσιες και μη, πογκρόμ λάμβαναν χώρα και η ελληνική κοινωνία μάτωνε κάθε μέρα. Η στάση του Παύλου εκείνο το βράδυ και το αίμα του που κύλησε στο πεζοδρόμιο έδειξε σε όλους μας τον δρόμο.

     ΩΣ ΕΔΩ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Το αντιφασιστικό κίνημα έγινε ποτάμι που κατάπιε κάθε νοσταλγό του Χίτλερ και κάθε υποστηρικτή «της τιμής και του αίματος». Πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, πολιτισμική και πολιτική καταδίκη των φασιστών σε κάθε γειτονιά της χώρας, ενημερωτικές εκδηλώσεις με σκοπό την ανάλυση και χαρτογράφηση του νεοναζισμού και φυσικά μια δικαστική διαδικασία με την ιστορική κατάληξη της 7ης Οκτωβρίου του 2020, είναι λίγα από τα αμέτρητα γεγονότα που προκάλεσε το αντιφασιστικό κίνημα της τελευταίας δεκαετίας και καθόρισαν την επόμενη γενιά. Τη γενιά του Παύλου.

      

      Σεπτέμβρης 2023

Ο φετινός Σεπτέμβρης συμπίπτει με την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στην Βουλή, συμπίπτει με την υποψηφιότητα καταδικασμένων νεοναζί για το Δήμο της Αθήνας, συμπίπτει με τη  δολοφονία εκατοντάδων κατατρεγμένων στην Πύλο, συμπίπτει με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη από νεοναζί – εγκληματίες οπαδούς, συμπίπτει με την κτηνωδία του πληρώματος του Blue Horizon που έριξε τον Αντώνη Καρυώτη στην θάλασσα και τον παράτησε να πνιγεί και συμπίπτει εν γένει με μια προσπάθεια αναδημιουργίας ενός ακροδεξιού – ρατσιστικού – εθνικιστικού πόλου.

Δέκα χρόνια μετά δεν έχουμε ξεχάσει και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε το παρόν και το μέλλον μας στους φασίστες. Καμία ανοχή σε οποιοδήποτε ψήγμα φασιστικού λόγου και έργου. Δε θα περάσει ο φασισμός!

Οι εκδηλώσεις του φετινού Σεπτέμβρη, από τις πορείες και τις συναυλίες μέχρι τις πολιτικές ομιλίες και τα πολιτισμικά δρώμενα, συνιστούν τις ανησυχίες μας, τις χαρές μας, τις αμφιβολίες μας, τις αντιφάσεις μας, τις δράσεις και τις σκέψεις μας, συνιστούν τη ζωή μας ενάντια στο κίνημα του θανάτου, το φασισμό. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αποτελούν σταθμό συσπείρωσης του αντιφασιστικού-δημοκρατικού κοινωνικού δυναμικού για:

  • Την ακύρωση των ρατσιστικών πολιτικών σε βάρος μεταναστριών, προσφύγων, Ρομ, φτωχών.
  • Ανοιχτή κοινωνία, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
  •  Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
  •  Την ανατροπή της πολιτικής της φτωχοποίησης, της λεηλασίας και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων και ξένων.

 

Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε στην Αντιφασιστική Συναυλία την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην Παραλία (Δικαστήρια) Πρέβεζας.  Συμμετέχουν: ΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΝΤΑΝΟΣ ΜΗΝΙΑΔΗΣ, COVID 23, DMUP!

 

 

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

e-mail: [email protected]  | fb: antiratsistikiprotovouliaprevezas

* Είδη προς συλλογή:

-Γαλότσες, αδιάβροχα γάντια, αδιάβροχα (ρούχα), μάσκες, χλωρίνη, καθαριστικά, απολυμαντικά, αντισηπτικά, σκούπες σφουγγαρίστρες, σφουγγάρια, σακούλες σκουπιδιών, φαράσια.

-Εμφιαλωμένα νερά (μικρά χ24 και μεγάλα χ6), τρόφιμα μακράς διάρκειας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *