in

Απόφαση – Δικαίωση για τον π. Πρόεδρο ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Ενεργό Πολίτη, Νικόλαο Τζίμα


Πρεβεζάνες, Πρεβεζάνοι

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες

Πάει καιρός που αναγνώσατε την τελευταία μου ανοιχτή επιστολή, στις 23/03/2021 με τον τίτλο «Εάλω ο Δήμος» και που αναφερόταν στην διαχείριση που εφαρμόζει η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Πρέβεζας. Ήταν μια επιστολή, απόρροια της ανάγνωσης δεκάδων δημοσιευμάτων τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο της Πόλης μας, αναφορικά με την πλειάδα των απευθείας αναθέσεων της Δημοτικής μας Αρχής και λαμβάνοντας γνώση των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας. Αισθάνθηκα την ανάγκη να σας ενημερώσω και να θέσω εύλογα ερωτήματα, ζητώντας απαντήσεις, απέναντι στα δρώμενα του τόπου μας, γιατί όλοι μας συνεισφέρουμε, ο καθένας με τον τρόπο του αλλά και πάνω από όλα με τους φόρους που πληρώνουμε και τα δημοτικά τέλη. Και επειδή το μεγαλύτερο τμήμα αυτών των ερωτημάτων, δεν τυγχάνουν ενημέρωσης για διάφορους λόγους, αυτή η ενημέρωση αποτελεί καθήκον, για όποιον έχει την δυνατότητα να το πράξει. Έτσι ως Ενεργός Πολίτης και κατόπιν της τριακονταετούς ενασχόλησης μου με τα κοινά της Πόλης μας, από διάφορες θεσμικές και μη θέσεις, που έχω δώσει κοινούς αγώνες με πολλούς από εσάς για το καλό του τόπου μας, προέβη στην συγγραφή και δημοσιοποίηση ανοιχτών επιστολών, γιατί καθίσταται απόλυτα χρήσιμος και αναγκαίος ο έλεγχος, η καλοπροαίρετη κριτική και η ενημέρωση για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και πρέπει να είναι μέσα στα ζητούμενα ενός ενημερωμένου πολίτη. Επιστολές που κατέληγαν σε ένα κεντρικό ερώτημα, αν τελικά…το Νόμιμο είναι και Ηθικό. Εάν εν κατακλείδι… είναι ηθικό να προβαίνει σε σωρεία απευθείας αναθέσεων η Δημοτική μας Αρχή στην Μ.Κ.Ε ΔΕΠΑΝ, υπογράφοντος του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου και παραλαμβάνοντας η ΔΕΠΑΝ υπογράφοντος μεταξύ άλλων και πάλι του Δημάρχου, Νίκου Γεωργάκου, που είναι μέλος του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ε. Όμως αντ’ αυτού, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ιωάννης Δαρδαμάνης, την επομένη ημέρα, 24/03/2021 σε δημόσια απάντησή του, (με μία και μόνο επιστολή και αυτή σε προσωπικό επίπεδο) στα ερωτήματα που έθετα, τα χαρακτήρισε «καταγγελίες» και με παρότρυνε να συγκεντρώσω όλα τα στοιχεία και να απευθυνθώ στον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκειμένου να προβεί στα δέοντα.

Όπως σημείωνε στην επιστολή του o Αντιδήμαρχος Οικονομικών…” Μιας ενέργειας, ως σαν Ενεργός Πολίτης ο κος Τζίμας, έπρεπε να το είχε πράξει ΧΘΕΣ…διαφορετικά, όλα όσα κατά διαστήματα έμμεσα ή άμεσα, έχει επικαλεστεί, αγγίζουν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης και της προσβολής της προσωπικότητας μου με ότι αυτό συνεπάγεται…” Ενώ ακόμη στην ίδια πάντα επιστολή του, ανέφερε ότι… ”η κριτική του Κου Τζίμα, παύει να είναι κριτική και η ελευθερία έκφρασης και λόγου του, ξεπερνάει τα νόμιμα όρια, θίγοντας την αξιοπρέπεια και την υπόσταση μου, γεγονός που συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη ”.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της προσωπικής επιστολής Δαρδαμάνη, μετά από λίγες ημέρες, στις 29/03/2021, αυτόκλητα ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας , κ. Αποστόλης Τάσσης και κατά παράβαση της προκείμενης νομοθεσίας που ρητά αναφέρει ότι: …”ο δικηγόρος του Δήμου γνωμοδοτεί για κάθε νομικό θέμα που αφορά τον Δήμο γενικότερα και τα παρ’ αυτόν Ιδρύματα και Νομικά Πρόσωπα, ύστερα από ερώτημα που του υποβάλλει ο Δήμαρχος, μελετά, ερευνά και εδραιώνει νομικά κάθε υπόθεση που είναι συνδεδεμένη με τα συμφέροντα του Δήμου…”, καταθέτει προς την Εισαγγελία Πρέβεζας, μηνυτήρια αναφορά, ώστε να μου επιδοθεί κλήση να παρουσιαστώ και να εκθέσω απαραίτητα στοιχεία που στοιχειοθετούν τις “καταγγελίες“ μου. Να σημειωθεί βέβαια, ότι ο Δήμος εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από την Νομική Υπηρεσία, εκτός και αν για τα φλέγοντα ζητήματα που αναφέρονται στα Μέσα Ενημέρωσης, έχει προηγηθεί η εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας για να σπεύσει να υποβάλει την εν λόγω μηνυτήρια αναφορά (με ποια εντολή άραγε;) κάτι που δεν έκαναν οι “θιγόμενοι” από τις δήθεν “συκοφαντικές“ και θεωρώ εύλογες απορίες μου. Να σημειωθεί επίσης ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου, δεν ακολούθησε την ίδια τακτική (υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά των εμπλεκομένων) σε υποθέσεις εργολάβων ή προμηθευτών του Δήμου, που απαιτούσαν την πληρωμή οφειλομένων από αυτόν, παρά τα όσα η ίδια η Νομική Υπηρεσία εισηγούνταν στην Οικονομική Επιτροπή .

Η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό, προσκομίζοντας από πλευράς μου ένα πολυσέλιδο υπόμνημα και έγγραφα που επαλήθευαν τα γραφόμενα μου, τόσο από αναρτήσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε., όσο και όλων των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής που έφεραν τις υπογραφές των κ.κ. Γεωργάκου και Δαρδαμάνη. Στη συνέχεια κατέθεσαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και οι υπεύθυνοι της ΔΕΠΑΝ.

Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και μετά από την πολύμηνη επεξεργασία των στοιχείων, η Δικαιοσύνη, απεφάνθη, ότι η Μηνυτήρια Αναφορά του Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας, Απόστολου Τάσση, αφορώσα τα αναφερόμενα από τον π. Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Ενεργό Πολίτη, Νικόλαο Τζίμα, τίθεται στο Αρχείο, αφού δεν πληρούται η αντικειμενική υπόσταση κάποιου αδικήματος προβλεπομένου και τιμωρημένου, είτε από τον Ποινικό Κώδικα, είτε από ειδικό ποινικό νόμο.

Με αυτή την Απόφαση – Δικαίωση και κλείνοντας το κεφάλαιο αυτό, θα ήθελα να προσθέσω και κάτι τελευταίο. Όλο αυτό το διάστημα που με τις ανοιχτές επιστολές μου, αναφέρομαι στα αληθινά γεγονότα που ελάμβαναν χώρα στο Δημαρχείο της Πρέβεζας, δεν υπήρξε απολύτως καμία καταγεγραμμένη αντίρρηση για όλα αυτά, αφού η Δημοτική Αρχή, δεν εξέδωσε ποτέ κανένα επίσημο δελτίο τύπου ή ανακοίνωση, αντιδρώντας στις αναφορές μου που να ενίσταται ως προς το περιεχόμενο αυτών, παραδεχόμενη έτσι καθολικά, την ορθότητα και την αλήθεια, που απηχούσαν αυτές . Μια επιστολή και αυτή σε προσωπικό επίπεδο, ως προανέφερα, εξέδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Δαρδαμάνης, ουσιαστικά για να προετοιμάσει (;) την εξέλιξη της υπ’οψιν μηνυτήριας αναφοράς, που θα επακολουθούσε σε λίγες μέρες από τον Προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας, κ. Απόστολο Τάσση. Εν κατακλείδι….θα ήμουν ευτυχής, εάν ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, επεδείκνυε την ίδια ευαισθησία και τα ίδια αντανακλαστικά και για όσους, κατά καιρούς, προέβησαν σε αναρτήσεις, συζητήσεις, δημοσιεύσεις και με αιχμηρό τρόπο για θέματα ανάλογης ή και μεγαλύτερης σπουδαιότητας, για τα οποία ασχολήθηκαν και οι προηγούμενες και η νυν Δημοτική Αρχή και δημιουργούν ερωτήματα και εύλογες απορίες στους δημότες και διοικούμενους, για τον χειρισμό τους. Και φυσικά, χωρίς την θελημένη από πλευράς του, διοχέτευση των ενεργειών του σε ιστότοπους, προς τέρψη του κοινωνικού αμοραλισμού.

Με Εκτίμηση

Νίκος Τζίμας Ενεργός Πολίτης

Συνεχίζεται….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *