in

Ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο | του Γιώργου Δαρδαμάνη

editor_image

Μέλου ΚΣ της ΚΝΕ
Γραμματέα περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ


Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την κορύφωση των φεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα και εδώ στην Πρέβεζα το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Γ. Ριτσος. Οι εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη σημασία να δυναμώσουν εδώ και τώρα η συζήτηση και η από κοινού δράση ευρύτερων νεανικών δυνάμεων με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Τα γεγονότα που καταγράφηκαν, οι δραματικές για τους λαούς συνέπειες των φυσικών καταστροφών σε όλο τον κόσμο, οι υποκλοπές, οι δραματικές εξελίξεις στο Προσφυγικό και η ακρίβεια που μαστίζει τις λαϊκές οικογένειες, αλλά και οι θέσεις και οι πράξεις των αστικών δυνάμεων γι’ αυτά τα ζητήματα, εμπλουτίζουν με νέα πείρα όσα σηματοδοτεί το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ “για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό”. Σοσιαλισμός η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Η μαζικότητα και το ίδιο το πολιτικό μήνυμα του Φεστιβάλ μπορούν να δώσουν διέξοδο στον προβληματισμό χιλιάδων νέων ανθρώπων για το τι πρέπει να γίνει απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση.

Αναμφίβολα ένα σημαντικό τμήμα της νέας γενιάς παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, προβληματίζεται για τις αιτίες της δύσκολης καθημερινότητα με την ακρίβεια κ.λπ., «ακούει» πιο προσεκτικά το Κόμμα και τις θέσεις του, έχει προσδοκίες από τις δυνάμεις της ΚΝΕ και ταυτόχρονα οργίζεται από την αναλγησία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και των αστικών μηχανισμών.

Η μαζική πολιτική δράση της ΚΝΕ όλο το επόμενο διάστημα και η πρωτοπόρα προσπάθεια για την οργάνωση του αγώνα παντού μπορούν να απαντήσουν σε προβληματισμούς και ταλαντεύσεις που λογικά υπάρχουν.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη αντιπολίτευση στον κυνισμό και την αναλγησία τους. Οι δυνάμεις του στο εργατικό κίνημα κάνουν κουρελόχαρτο τον νόμο Χατζηδάκη, που πάνω από τον μισό ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παλεύουν για αυξήσεις στους μισθούς και έχουν κατακτήσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται» για το ποιος μπορεί να μοιράσει ψίχουλα από την τσέπη του ήδη βαριά φοροληστευμένου λαού για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας.

Κάτι όμορφο υπάρχει ήδη μακριά από τον βούρκο των αστικών θεσμών, της λογικής του «ρεαλισμού» της υποταγής και της αποδοχής της βαρβαρότητας.

Είναι τα λόγια του προέδρου του Σωματείου στη «Μαλαματίνα»: «Είναι τιμή μου να πάω φυλακή», σε έναν χώρο όπου οι εργάτες δίνουν παλικαρίσια μάχη κόντρα σε κράτος και εργοδοσία.

Είναι οι διανομείς της «e-food», που δεν μπορούν να μαζέψουν άλλα ματωμένα κράνη από την άσφαλτο και την ίδια στιγμή η εργοδοσία να σχεδιάζει μειώσεις μισθών μέχρι και 35% και κινητοποιούνται.

Είναι και πολλά άλλα ακόμα, και φαινομενικά πιο απλά πράγματα, που μας συγκινούν και μας δίνουν κουράγιο, όπως οι προσπάθειες και επιτυχίες αθλητών που παρά τις δυσκολίες δεν τα βάζουν κάτω και παλεύουν για τα όνειρά τους με σεμνότητα και δύναμη.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονται πρωτοπόροι σε όλες αυτές τις «εικόνες».

Η νέα γενιά έχει πείρα και μπορεί να κάνει τη μοναδική επιλογή που τη μετατρέπει σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων: Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, μπροστά στις σύνθετες εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας, και σε όλα τα ενδεχόμενα.

Το Φεστιβάλ, όπως πάντα, έτσι και φέτος είναι αφορμή για να πληθύνουν τα αγωνιστικά «ραντεβού» και η προετοιμασία τους σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης.

Να βρεθούμε και να συζητήσουμε με όλους όσοι προσβλέπουν στις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ώστε να γίνει «κάτι», αλλά και με όλους αυτούς που αγωνιούν για το ποια θα είναι η «επόμενη μέρα».

Ταυτόχρονα τα Φεστιβάλ θα αποτελέσουν για μία ακόμα χρονιά ανάσα πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργίας, με το πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμά τους.

Το επόμενο διάστημα, κορυφώνοντας τις προετοιμασίες για το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», οφείλουμε να δράσουμε με στόχο τη διεύρυνση της αγωνιστικής συσπείρωσης με το ΚΚΕ σε κάθε μάχη που θα έχουμε.

Θα δράσουμε ώστε να δημιουργούνται περισσότερες εστίες αντίστασης στην αστική πολιτική, θα δημιουργήσουμε στιγμές που θα κάνουν τον λαό να χαμογελάει.

Γιατί αυτό είναι το ΚΚΕ.

Ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *