in ,

Χαιρετισμός Μ. Κάτση στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ


Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα, που επιτέλους μετά από πολύ καιρό έχει επιστρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ, στο σπίτι μας, το χαμόγελο η αισιοδοξία.

Μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε τους πολιτικούςσυσχετισμούς μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε προοδευτικό όραμα και ελπίδα στον κόσμο.

Η στελέχωση του ψηφοδελτίου από τη βάση υπήρξε καινοτόμος, αναζωογονητική πολιτικά και πετυχημένη και αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ που την εμπνεύστηκε!

Κατεβαίνω στη μάχη, προφανώς για  να στηρίξω έμπρακτα αλλά και γιατί θέλω να αναδείξω και να παλέψω-εφόσον με τιμήσετε- για τα κρίσιμα ζητήματα της ψηφιακής μετάβασης και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που θέλουμε όλοι να είναι δίκαιη, συμπεριληπτική και βιώσιμη.

Η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών όπως η Τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ και Gen AI) και οι αλγόριθμοι λήψης αποφάσεων στην οικονομία και την εργασία είναι σαρωτική:

Ένας εργαζόμενος που στο 8ωρό του έκανε 10 tasks , ενέργειες δλδ, πλέον με το AI θα μπορεί να κάνει 100. Αυτή η επαναστατική αύξηση της παραγωγικότητας σημαίνει ότι το νέο διακύβευμα είναι αν τα οφέλη θα τα καρπωθούν μόνο οι μεγάλοι εργοδότες ή θα έχουν οφέλη και οι εργαζόμενοι. Η ευρωπαϊκή δεξιά έχει πολύ σαφές σχέδιο: Πολλές θέσεις εργασίας θα χαθούν ενώ ταυτόχρονα θα φέρνει 6ημερη εργασία.

Εγώ λοιπόν λέω ότι σαν σύγχρονη αριστερά δεν μπορούμε να είμαστε τεχνοφοβικοί και δεν μπορούμε να διεκδικούμε πλέον το 5νθημερο κ 8ωρο που είναι εν πολλοίς κεκτημένο του 19ου αιώνα. Πρέπει να μιλήσουμε για 4ημερη εργασία, ή για μείωση των ωρών εργασίας με την ίδια ή και παραπάνω αμοιβή εφόσον θα υπάρχει αύξηση της παραγωγικότητας. Σταδιακά, με στήριξη των επιχειρήσεων από το κράτος,με σχέδιο.

Η τεχνολογία οφείλει να έχει ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο και να απελευθερώνει τον άνθρωπο αλλιώς ο τεχνοκρατισμός χωρίς ηθική είναι τρομακτικός και υποδουλώνει.

Η soft power της ΕΕ είναι η νομοθετική –ρυθμιστική της ισχύ. Θα αφήσουμε αυτό το μέλλον να το σχεδιάσει η ευρωπαϊκή και εγχώρια νεοφιλελεύθερη δεξιά με στυγνό τεχνοκρατισμό ή θα προσδώσουμε ανθρωποκεντρικό και διεπιστημονικό περιεχόμενο που μόνο οι πολιτικοί της σύγχρονης αριστεράς μπορούν να φέρουν;

-Θα εμπιστευτούμε τα προσωπικά δεδομένα μας που παράγουν πλούτο στο κόμμα της Ασημακοπούλου –Κεραμέως Gate?

-Θα εμπιστευτούμε τους αλγορίθμους λήψης αποφάσεων για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες να κάνουν διακρίσεις με βάση τη φυλή , τη θρησκεία το φύλο τα πολιτικά πιστεύω ή θα διεκδικήσουμε ηθικά όρια που επιβάλει το δόγμα της τεχνολογικής ουδετερότητας;

– Και γιατί άραγε να επιλέξει κανείς να στείλει εκπροσώπους από τη ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο; Για να συγκαλύψουν τα Τέμπη; Για να συγκαλύψουν τις υποκλοπές; Για να παρακωλύουν την έρευνα της Ευρωπαίας Εισαγγελέα όπως η ίδια δήλωσε; Ή τέλος για να αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό για το κράτος δικαίου και τους θεσμούς;

Αυτές οι απαντήσεις θα φέρουν τη νέα γεννιά πίσω στη χώρα της και θα δώσει όραμα να ανοίξει τα φτερά της.

Και μια δέσμευση για το τέλος : Επειδή έχω ζήσει από παλιά τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη νεολαία ΣΥΝ προέρχομαι και θυμάμαι να εκλέγουμε 6 ευρωβουλευτές και να καταλήγουμε με 2. Σε ότι με αφορά, δεσμεύομαι κοιτώντας σας στα μάτια,
ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάρω την έδρα σπίτι μου, από ένα κόμμα και συντρόφους/σες που μας τίμησαν επανηλειμμένα!

Σας ευχαριστώ πάμε δυνατά, καλούς αγώνες,  θα νικήσουμε!

Το βίντεο στο σύνδεσμο που ακολουθεί: VIDEO

LINK: https://youtu.be/9PQ0wS1YdHo?si=H72HrhxsX0tx3W7c

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *