in

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21 ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ- Ανακοίνωση εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας

ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ,ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ,ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Συνάδελφοι συναδέλφισες
Οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις της 10ης του Ιούνη , μέσα από την μαζική συμμετοχή εργαζομένων και τον αγωνιστικό παλμό ήταν σημαντική παρακαταθήκη για το εργατικό κίνημα ,έδειξε την διάθεση των εργαζομένων να συνεχίσουν με όλες τις αγωνιστικές μορφές πάλης να ανακόψουν την επίθεση της κυβέρνησης μέσα από τις νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις ,μέσα από προαποφασισμένα μετρά υλοποιώντας τις στρατηγικές της Ε.Ε για φτηνούς «ευέλικτους» εργαζόμενους χωρίς τα κατεχτημένα εργατικά δικαιώματα, για να πάνε μπροστά τα κέρδη των επιχειρήσεων ,για την παραπέρα θωράκιση της ανταγωνιστικότητας. . Έδειξαν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να οργανώσουν την αντεπίθεση τους απέναντι στις ανατροπές του αιώνα ,την προσπάθεια να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω , να μας κάνουν δούλους του 21 αιώνα . Μπροστά στην προσπάθεια να υπερασπιστούν το έκτρωμα που παρουσιάζουν για νομοσχέδιο και τι γελοιότητες δεν έχουμε ακούσει από πολιτικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης από «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ.
Τι για «προστασία των εργαζομένων» ακούσαμε τι για «δικαίωμα των εργαζομένων» στην 10ωρη έως και 13 ώρες απλήρωτη δουλειά και πολλά αλλά τέτοια φαιδρά . Διαδίδουν με θράσος ότι πλέον θα είναι πιο ευχαριστημένος ο εργαζόμενος τωρα που εκτινάσσεται σε όλους τους κλάδους ο αριθμός των υπερωριών σε 150 ώρες για όλους με 20% λιγότερη προσαύξηση ,που μπορεί να επιβάλει ο εργοδότης . Ότι θα του είναι πιο ευχάριστο να δουλεύει όλες τις Κυριακές του χρόνου –ξεχνώντας ότι έστω αυτή την ημέρα θα ξεκουράζονταν , θα μπορούσε να περάσει κάποιες στιγμές με την οικογένεια του.
Παρουσιάζουν την τηλεργασία για το «καλό όλων μας» την θωρακίζουν και την εδραιώνουν παραπέρα ,βάζοντας εργαζόμενους να δουλεύουν περισσότερες ώρες –πιο εντατικά – με απλήρωτες υπερωρίες , ,μετατρέποντας το σπίτι σε χώρο δουλειάς εκεί που κανονικά θα έπρεπε ο εργαζόμενος να ξεκουράζεται ,να έχει προσωπική και ιδιωτική ζωή, γλυτώνοντας οι επιχειρήσεις το λειτουργικό κόστος ,φορτώνοντας το στους εργαζόμενους ,αλλά και την αγορά εξοπλισμού να την επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι γιατί θα είναι μέσα στις υποχρεώσεις του.

Βέβαια μπροστά στους στημένους «καυγάδες» κυβέρνησης αντιπολίτευσης ενώ συμφωνούν επί της ουσίας, μάθαμε από την αντιπολίτευση ότι «υπάρχει και καλή διάλυση του 8ωρου»,αφου είναι ενάντια στην «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» με ατομική σύμβαση αλλά όπως λέει εμείς την «εφαρμόσαμε με συλλογικές διαπραγματεύσεις», ξεχνώντας ότι πρώτοι υπόγραψαν την Ευρωπαϊκή οδηγία του 2019 (2019/1158 αρ.9) που προωθεί ευέλικτες μορφές απασχόλησης με ατομικές συμβάσεις.
Τωρα επιπλέον η κυβέρνηση «βάζει τον λύκο να φυλαει τα πρόβατα» αφού καταργεί έστω και αυτή την «κουτσουρεμένη» από αρμοδιότητες επιθεώρηση εργασίας ,μετατρέποντας την σε ΜΚΟ ,βάζοντας επικεφαλής της γνωστό πρώην διευθυντή του ΣΕΒ ,μηδενίζοντας τις πιθανότητες να βρει το δίκιο του ο εργαζόμενος μέσα από τέτοιους μηχανισμούς ,τωρα που πλέον και με νόμο έχουμε απελευθέρωση των απολύσεων ,ακόμη και με δικαστική απόφαση. Συνάδελφοι συναδέλφισες
Με στόχο να σπάσουν την ενότητα των εργαζομένων –ξετυλίγουν το κουβάρι της προπαγάνδας ότι τα μέτρα δεν αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους. Είναι αυτοι οι ιδιοι που αυριο θα βγουν στα «καγκελα» και θα ενισχυουν τον κοινωνικο αυτοματισμο ,θα «κραυγαζουν» για εργαζομενους 2 ταχυτητων ,γιατι τα μετρα να μην ισχύουν και για το δημόσιο.
Ήδη προετοιμάζουν το έδαφος ,δεν μπορεί λεν να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα 10 -13 ώρες ,να δουλεύουν τις Κυριακές σε όλους τους κλάδους ,και να μην εχουνε που να αφήσουν τα παιδιά τους , «κλείνοντας το μάτι» στους δήμαρχους ότι η κατάκτηση του 32 ωρου μέσα από την ΣΣΕ των ΟΤΑ ,η αργία του Σαββάτου και της Κυριακής είναι ξεπερασμένα για τις κοινωνικές δομές, για τους παιδικούς.
Μήπως οι εργαζόμενοι ξέχασαν πως μέσα σε μια μέρα επανέφεραν το 40 ωρο στις διοικητικές υπηρεσίες ,την πρωινή και απογευματινή εργασία και τα Σάββατα στα ΚΕΠ με βάση την διευθέτηση του ωραρίου, η μήπως οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ,όποιοι έχουν την «τύχη» κάποιοι από την οικογένεια τους να έχουν εργασία στο ιδιωτικό τομέα δεν θα υποστούν όλες αυτές τις επιπτώσεις , να μην έχουν ελεύθερο χρόνο ,να μην μπορούν να προστατέψουν την υγεία τους την ασφάλεια τους .
Άρα τα αιτήματα το πλαίσιο πάλης δεν είναι μακριά από τις δικες μας ανάγκες ,άρα μαζί πρεπει να οργανώσουμε την αντεπίθεση ,εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να κάνουν πράξη την ενότητα στο κίνημα ,κανένας μόνος του – καμιά μονή της .
Και επειδή φοβούνται αυτή την ενότητα , και επειδή η αστική τάξη γνωρίζει πολύ καλά ότι η οργάνωση των εργαζομένων σπάει τον φόβο , οι εργάτες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν θα παλέψουν για τη ζωή και τα δικαιώματά τους, αυτών και των παιδιών τους, τα βάρβαρα αυτά μέτρα συνοδεύονται από το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης με το φακέλωμα των συνδικάτων, την δημιουργία μηχανισμών αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας, την αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό 40%, που πρακτικά θα ακυρώνει την ίδια την απεργία.
ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ,ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ,ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30π.μ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *