in

Δραστηριότητα των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο Ν. Ιωαννίνων


Στο Γ.Ν. Χατζηκώστα

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Χριστίνα Τουλκιαρίδου, συμβασιούχος μαία στο Γ.Ν. Χατζηκώστα, πραγματοποίησε περιοδεία στις κλινικές του Γ.Ν. Χατζηκώστα. Η συζήτηση στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικού, όπως οι ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, με πολλούς εργαζόμενους να δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η εντατικοποίηση της εργασίας, η ελλειπή συντήρηση των εγκαταστάσεων, αλλά και το πρόσφατο εργατικό ατύχημα με την ηλεκτροπληξία εργαζόμενης. Μέσα από τη συζήτηση φωτίστηκε, ότι όλα αυτά αποτελούν αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης της Υγείας, την όποια υπηρετούν, με τις πολιτικές τους, η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έντονος ήταν και ο προβληματισμός, για το πως θα βρει τους εργαζόμενους η επόμενη μέρα των εκλογών. Η Χ. Τουλκιαρίδου ανάμεσα στα άλλα τόνισε ότι:

Πλέον, με τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, να έχουν πια παρουσιαστεί, και ο ένας να κατηγορεί τον άλλο για “αντιγραφή”, επιβεβαιώνεται αυτό που εδώ και καιρό λέμε ότι στα “μεγάλα”, στα βασικά, που καθορίζουν τη ζωή μας, συμφωνούν. Συμφωνούν γιατί έχουν δεσμεύσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Έτσι όποια κυβέρνηση και αν έχουμε, συνεργασίας ή αυτοδύναμη, με κορμό τη ΝΔ ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, τα ματωμένα δημοσιονομικά πλεονάσματα, η φοροληστεία, η ακρίβεια θα είναι εδώ! Εδώ θα είναι και τα “πράσινα” χαράτσια που αναγκάζουν το λαό να πληρώνει, οι πλειστηριασμοί, το πανάκριβο ρεύμα. Γι αυτό και ο λαός, για να μπορέσει να πάρει ανάσες, απαιτείται σκληρός αγώνας, αγώνας σύγκρουσης, ανυποχώρητη πάλη. Όλα αυτά μπορούν να διασφαλιστούν μόνο με ισχυρό ΚΚΕ! Με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, στην κάλπη και σε κάθε χώρο δουλειάς!”

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, την Πέμπτη στις 20.00 στο Άλσος, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις Δημοτικής Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννίνων

Με επικεφαλής τον Β. Παπαγεωργίου, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, στο νομό Ιωαννίνων, κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννίνων και συνομίλησε με εργαζόμενους. Μέσα από την περιοδεία αναδείχθηκαν τα προβλήματα των εργαζόμενων στα κοινωφελή προγράμματα του Δήμου. Το πρόγραμμα λήγει τον επόμενο μήνα και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Ο Β. Παπαγεωργίου στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις καθημερινά, για μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μέσα από τέτοια προγράμματα γίνεται ανακύκλωση της ανεργίας, ενώ αξιοποιούνται για να κρατιούνται “δέσμιοι” πολλοί εργαζόμενοι. Είναι παράλογο να απολύονται και να επαναπροσλαμβάνονται εργαζόμενοι, ιδιαίτερα όταν καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες. Δυνατό ΚΚΕ, σημαίνει δυνατός ο λαός για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την επίθεση που θα δεχτεί, ότι και αν βγει από την κάλπη των εκλογών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *