in

Eκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚ ΠΡΈΒΕΖΑΣ.

Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό τερατούργημα κυβέρνησης-εργοδοσίας.


‘Ολοι και όλες στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 3 Ιούνη, 7.30μμ έξω από τη Θεοφάνειο και στην Απεργία την Πέμπτη στις 10 Ιούνη,10.30πμ,στα ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ.

Είναι ώρα μάχης και ευθύνης όλων μας!Να διατρανώσουμε μαζικά και μαχητικά την αντίθεσή μας απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει κεντρικές αρτηρίες των εργασιακών δικαιωμάτων,χτυπάει το 8ωρο,επιβάλλει απλήρωτες υπερωρίες,καταργεί οριστικά την Κυριακάτικη Αργία,δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν όσο,όπως και όποτε θέλουν τους εργαζόμενους, βάζει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στην απεργία,απελευθερώνει τις απολύσεις.
Καμία πλευρά της ζωής των εργαζομένων (μισθολογική,οικογενειακή,προσωπική) δε μένει αννέγγιχτη,κανένας κλάδος δε μένει έξω από τις νέες ανατροπές.
Σε χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚ Πρέβεζας,έπεσαν για μία ακόμα φορά οι μάσκες της απαξιωμένης και απομονωμένης ηγεσίας του (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ). Αποκαλύφθηκε ακόμα πιο καθαρά ο ρόλος τους ως μηχανισμός των εργοδοτών και ως χρήσιμος κοινωνικός εταίρος.
Με την παρελκυστική στάση τους και την κωλυσιεργία τους στη σύγκληση των οργάνων,με την πεισματική άρνησή τους για ανοιχτή Συνέλευση των αντιπροσώπων με πρόσχημα την πανδημία,την αφωνία που έχουν επιβάλλει στα σωματεία που ελέγχουν,την εκφυλιστική τακτική τους μπροστά στον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς,προσπαθούν ουσιαστικά να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο χωρίς αντιδράσεις.Είναι οι ίδιες δυνάμεις που χαρακτήριζαν γελοιότητες τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων όλου του προηγούμενου διαστήματος,αυτοί που έλεγαν πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς δεν έχει κατατεθεί ακόμη το νομοσχέδιο,είναι αυτοί που βλέπουν και «θετικές» διατάξεις του νομοσχεδίου.
Ακολουθώντας τη γραμμή της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και κάτω από την πίεση που τους ασκείται αναγκάστηκαν να ρίξουν μία διαλυτική «τουφεκιά»,στον αέρα βέβαια, για απεργία στις 10 Ιούνη προχωρώντας σε μία απεργία που δεν την πιστεύουν πραγματικά και δεν πρόκειται να την προετοιμάσουν.
Άλλωστε αυτές τις μέρες ο Χατζηδάκης ανέφερε πως το περιεχόμενο του νομοσχεδίου το γνώριζαν όλοι πολύ καιρό πριν και οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ,που ήταν και είναι πιστοί στη γραμμή της ενσωμάτωσης και του εταιρισμού, ομολόγησαν πως μέσα στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται μέτρα και διατάξεις που δεν υπήρχαν στα αρχικά σχέδια. Άρα και γνώριζαν και συνδιαμόρφωναν τα μέτρα από κοινού με την κυβέρνηση.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δεν θα επικυρώσουμε τον διαλυτικό τους σχεδιασμό!Αν νομίζουν με ημερομηνιακές αλχημείες ότι θα σβήσουν το απεργιακό κλίμα κανουν λάθος.
Καλούμε τους εργαζόμενους,τα Σωματεία που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα μπροστά στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και της κλιμάκωσης των αγώνων, στα χέρια τους!
Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος ανενημέρωτος,να δυναμώσουν οι παρεμβάσεις και οι περιοδίες στους χώρους δουλειάς.Να πραγματοποιηθούν συσκέψεις και Γεν. Συνελεύσεις.Σε αυτά τα πλαίσια, θετικά εκτιμάμε την κοινή σύσκεψη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Mάη για την οργάνωση της απεργιακής απάντησης των εργαζομένων απέναντι στο νομοσχέδιο.
Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ που καθιέρωσαν τις 32 εργάσιμες Κυριακές το χρόνο, έβαλαν εμπόδια στην απεργία (νόμος Αχτσιόγλου) ),καθιέρωσαν τη 12ωρη εργασία στους νοσοκομειακούς γιατρούς και την 9ωρη στους εργαζόμενους στον ΟΣΕ.Να καταργηθεί ο νόμος του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *