Τη δέσμευση ότι θα είναι στη διάθεση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε κάθε προσπάθεια, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση του ιδρύματος και την εξωστρέφειά του, ανέλαβε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σε συνάντησή του με την πρύτανη Άννα Μπατιστάτου και τους αντιπρυτάνεις Παναγιώτα Καντή, Γιάννη Λεονάρδο και Ξενοφώντα Μπήτσικα.
Σε μια ουσιαστική συζήτηση που αναπτύχθηκε, ο κ. Γάτσιος, με την εμπειρία του ως πρώην πρύτανης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως μέλος του διεθνούς επιστημονικού συμβουλίου τού Πανεπιστημίου της Βιέννης και ως διδάσκων στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες του ιδρύματος.
Κύριο πρόβλημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι η υποχρηματοδότηση, που δεν επιτρέπει να προχωρήσουν μια σειρά από παρεμβάσεις, που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Στον αντίποδα, η αρμονική συνεργασία Συγκλήτου και Συμβουλίου Διοίκησης βοηθά στο να δρομολογηθούν μια σειρά από διαδικασίες για την ακαδημαϊκή αναβάθμιση του ιδρύματος, με τα σχέδια να περιλαμβάνουν διατμηματικά και διιδρυματικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς και εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε μεγάλα έργα της περιοχής, όπως είναι το διασυνοριακό πάρκο Αώου.
«Η δική μου βοήθεια είναι δεδομένη», ανέφερε ο Κ. Γάτσιος και κατέθεσε κάποιες σκέψεις στην κατεύθυνση σύνδεσης των σπουδών με τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή, και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Ενδεικτικά, ανέφερε τη δυνατότητα οργάνωσης προγραμμάτων εκπαίδευσης σε δεξιότητες που είναι συνδεδεμένες με την τοπική παραγωγή και την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με μεγάλες παραγωγικές επιχειρήσεις, όπως αυτές στους κλάδους της πτηνοτροφίας και της εμφιάλωσης.
Ένα μεγάλο κεφάλαιο της συζήτησης αφορούσε το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην οργάνωση του οποίου συνέβαλε καταλυτικά ο Κ. Γάτσιος το 1997 μετά από πρόσκληση του τότε πρύτανη Χρήστου Μασσαλά, οργανώνοντας τη διοίκηση, το πρόγραμμα σπουδών, τη Βιβλιοθήκη του και στελεχώνοντάς το με καθηγητές, με αποτέλεσμα να καταφέρει να εισάγει τους πρώτους φοιτητές στο αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής άκουσε με ικανοποίηση το ότι η Σχολή Οικονομικών Επιστημών πλέον αποτελεί μία από τις πιο δυναμικές Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ανέλαβε την πρωτοβουλία να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης (WU –Vienna University of Economics and Business), στο επιστημονικό συμβούλιο του οποίου διετέλεσε μέλος. Μία προσπάθεια για την οποία έχει ήδη καλλιεργήσει το έδαφος, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις δυνατότητες συνεργασίας με την μέχρι προσφάτως πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Edeltraud Hanappi-Egger.