in ,

Η μεταπολιτικη είναι εδώ


Χρήστος Τσούτσης – Δημοσιογράφος / Εκδότης Δημοκρατικής Φωνής

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελακης βρέθηκε στην Πρέβεζα χτες ενώ σήμερα είναι στην Άρτα και το απόγευμα θα βρεθεί στα Ιωάννινα. Είναι η δεύτερη επίσκεψη πολιτικού Αρχηγού σε σύντομο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας έπειτα από αυτή που πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης πριν λίγο καιρό. Και οι δύο επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας δείχνοντας έτσι επικοινωνιακά το αδύναμο σημείο της περιοχής και κατεπεκταση της κυβέρνησης , θέλοντας να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο κόσμος που υποδέχτηκε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν αρκετός- όπως και στο ξενοδοχείο που κατέλυσε -ενώ ειδικά στο νοσοκομείο ο Κασσελακης είχε όρεξη για συζήτηση τόσο με την διοίκηση όσο και με τους εργαζόμενους. Νομίζω ήταν καλά ενημερωμένος για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διάλογος με τους εργαζόμενους στην φύλαξη των οποίων οι συμβάσεις λήγουν. Δεν μίλησε για προσλήψεις και απεφυγε (όπως και ο Ανδρουλάκης)-σαν ο διάολος το λιβάνι-να δεσμευτεί για νέο νοσοκομείο αν και αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των υγειονομικών του νομού.

Πρώτη φορά Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έκανε ομιλία κατά την επίσκεψη του σε προεκλογική περίοδο στην Πρέβεζα, ενώ στην συνέχεια κατευθύνθηκε εντός της πόλης εγκαινιάζοντας μια νέα τακτική με βόλτα στο ιστορικό κέντρο , χειραψίες με ψηφοφόρους , μέλη του κόμματος και πολίτες, αρκετές selfies και χαλαρό ποτό σε γνωστό μπαρ δίπλα στο Ρολόι. Μια νέα ομολογουμένως προσέγγιση μακριά από τα πολιτικά προτάγματα της Αριστεράς ακόμη και σε μια προεκλογική περιοδεία.

‘Το φαινόμενο Κασσελακη’ λοιπόν ήρθε και στα μέρη μας.  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες κάλπες είχε υψηλό ποσοστό στο νομό σχετικά με την πανελλαδική του πτώση και το ερώτημα είναι τι θα συμβεί στις ευρωεκλογές.

Η εκτίμηση μου είναι ότι όταν οι κάμερες και τα μικρόφωνα μας έσβησαν πίσω στην πόλη τα προβλήματα έμειναν ίδια για το λαό. Η κοινωνία συντηρεικοποειται όπως και το πολιτικό σύστημα. Ζούμε στην εποχή της εικόνας και των social media, των επιπλαστων εντυπώσεων. Κόσμος που αναζητά μια φωτογραφία λες και έχει απέναντι του κάποιον ποπ σταρ αδιαφορώντας για τα πολιτικά προγράμματα και την ουσιαστική συζήτηση. Έτσι κατάφερε να κερδίσει ο Κ. Μητσοτάκης – έτσι θα κάνουμε και εμείς – επικοινωνία…η απάντηση ” έμπειρων στελεχών της Κουμουνδούρου”. Η συζήτηση από τα σημαντικά αποκρίνεται. Έχω καλύψει αρκετές επισκέψεις πολιτικών αρχηγών πλέον. Ήταν φανερό ότι έχουμε εισέλθει σε μια άλλη “εποχή” και για εμάς που ως δημοσιογράφοι ήμασταν εκεί ήταν πολύ εύκολο να το αντιληφθούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *