in ,

Η οργάνωση και η επιτυχία της Πανεργατικής Απεργίας στης 17 Απριλίου να γίνει δική μας υπόθεση!

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, την Τετάρτη 17 Απρίλη, στης 10.30πμ,στα Παλιά ΚΤΕΛ.


 

 

Η απεργία στις 17 Απρίλη είναι συνέχεια προηγούμενων μεγάλων αγώνων που έχουμε δώσει δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, με κορυφαία την απεργία στις 28 Φλεβάρη, τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών σε συμμετοχή και μαζικότητα στις συγκεντρώσεις όλης της χώρας. Την απεργία που χιλιάδες εργαζόμενοι, πανελλαδικά  βροντοφωνάξαμε ξανά, πως το έγκλημα στα Τέμπη δε θα συγκαλυφθεί, ανανεώσαμε ένα χρόνο μετά τη δέσμευση μας, ώστε να μην υπάρχει κανένα κουκούλωμα, πως οι ζωές μας δε μπορούν να συμπιέζονται στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.

Η επιτυχία της απεργίας  στις 28 Φλεβάρη, η συμμετοχή πολλών εργαζόμενων από μεγάλους εργασιακούς χώρους,supermarket,εμπορικά καταστήματα και αλλού μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Σε κάθε εργασιακό χώρο βγαίνουμε αποφασιστικά μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς μας, για τα επιδόματα μας, για μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας. Απαιτούμε να μπει τέλος  στις ατομικές συμβάσεις  και στους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας  που επιβάλουν άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας.

Απεργούμε δίνοντας απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που καυχιέται για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 706 ευρώ, την αύξηση – ντροπή 39 ευρώ το μήνα και πολύ λιγότερα για τους χιλιάδες συναδέλφους που  εργάζονται με συμβάσεις ημιαπασχόλησης. που προσπαθούν να επιβιώσουν με 350-400€. Για το Χ που βάζει η κυβέρνηση στις τριετίες μας από το 2012 – 2023, που διαγράφει με το έτσι θέλω 12 έτη δουλειάς. Λες και τα δουλέψαμε μαζί!

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση… Με μισθούς που δε μας επιτρέπουν να ζήσουμε, που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, για να εξασφαλίσουμε αυτά που βάζουμε στα ράφια, αυτά που πουλάμε. Να εργαζόμαστε με κάθε  μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης, προγράμματος και ωραρίου, στο κόκκινο από πόστο σε πόστο. Όλα αυτά που στρώνουν το έδαφος για εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες. Να μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου και να είμαστε αντιμέτωποι με άσχημες και προσβλητικές συμπεριφορές, με πιέσεις από περιφερειακούς, διευθυντές και προϊσταμένους. Να μας πηγαίνουν για δουλειά τις Κυριακές, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και την Καθαρά Δευτέρα, αδιαφορώντας για το προσωπικό χρόνο τον δικό μας και των οικογενειών μας.,

Από τη δική μας εξαντλητική δουλειά, το τσάκισμα των συλλογικών μας συμβάσεων, των μισθών η εργοδοσία βγάζει αμύθητα κέρδη… Η εργοδοσία όπως αυτή των σούπερ μάρκετς έφτασε το 2023 τα 15 δις τζίρο, ο Mr Jumbo που θέλει λιγότερες αργίες και περισσότερη δουλειά για τους εργαζόμενους, ξεπέρασε το 1 δις πωλήσεις. Οι  μεγαλύτερες αλυσίδες supermarket (My market,Lidl,Σκλαβενίτης κ.α.) κατέγραψαν, μόνο για το 2023,ρεκόρ κερδών με 15 δις τζίρο. Αυτήν την περίοδο οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο εμπόριο τρέχουν επενδύσεις εκατομμυρίων. Τα νούμερα ζαλίζουν!

Αυτήν την πολιτική που για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους στέκεται κερί αναμμένο  και για τις δικές μας τις ανάγκες δήμιος. Την πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία, την παιδεία και δίνει πάνω από 7 δις ευρώ  το χρόνο σε εξοπλισμούς και πολεμικές δαπάνες εμπλέκοντας  ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.Η κυβέρνηση γεννάει λεφτόδεντρα για τις στρατιωτικές ανάγκες των ΝΑΤΟ-ΕΕ στέλνοντας φρεγάτες, πολεμικό υλικό στη Μέση Ανατολή στο πλευρό του δολοφονικού Ισραηλινού κράτους που συνεχίζει να αιματοκυλά τον Παλαιστινιακό λαό, στέλνει στρατιωτικές αποστολές και εξοπλισμό στην Ουκρανία, για τις δικές μας ανάγκες όμως δε δίνει δεκάρα τσακιστή!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη. Με το σωματείο μας και μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της απεργίας, προσπερνώντας διοικήσεις σωματείων που χρόνια τώρα είναι τα φερέφωνα της εργοδοσίας και της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, που υπονομεύουν τους αγώνες μας και βάζουν εμπόδια σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα. Σε κάθε κατάστημα, προετοιμάζουμε και οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας  εδώ και τώρα κατώτατο μισθό 900 ευρώ, τις τριετίες μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, τις αργίες και τις Κυριακές μας, επαρκή μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *