in

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΡΩΣΙΑ, ΕΧΘΡΟΣ Ή ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ!


 

Ίσως ήρθε η ώρα για άλλη μια φορά, να επαναλάβουμε και να παραδεχτούμε, ότι η Ρωσία είναι ούτως ή άλλως Ευρωπαϊκή χώρα και δη πυρηνική υπερδύναμη, κυρίως Χριστιανών Ορθοδόξων, πού  για οικονομικούς και για πολιτισμικούς λόγους, δεν μπορούμε να ζήσουμε χώρια απ’ αυτήν, ούτε και σε πόλεμο μαζί της! Καλώς ή κακώς μια υπερδύναμη δεν την υποτιμάς, δεν την προκαλείς, δεν την προσβάλλεις, κρατάς ισορροπίες που ούτως ή άλλως είναι απαραίτητες για την παγκόσμια Ειρήνη! Μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μοντέλου εξουσίας και την σμίκρυνσή της σαν χώρα, δυστυχώς αντιμετωπίστηκε από τα δυτικά λόμπυ των ισχυρών και κυρίως απ τις ΗΠΑ σαν  παρακατιανή υπερδύναμη που πολλοί, κυρίως λόγω των πλουτοπαραγωγικών πηγών της, θα την ήθελαν διαλυμένη! Εκτίμησαν λάθος, γιατί ο πυρήνας αυτής της χώρας παρέμεινε ισχυρός, με ισχυρές παραδόσεις ενός ανθεκτικού λαού, που πλέον έπαιζε πιο ευέλικτα και με τους ίδιους κανόνες ανταγωνισμού της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας! Η εμμονή των Αμερικάνων όμως παρέμενε εμμονή, παρότι στην δική τους  περιοχή ασφαλείας, δηλαδή σε όλο το δυτικό ημισφαίριο και όχι απλώς στα σύνορά της, όσες χώρες «έβγαιναν» ή δεν ήταν στην επιρροή τους, υπόφεραν και ακόμα υποφέρουν! Ας μην την τσιγκλάμε λοιπόν την Ρωσία με τις «πορτοκαλί» επαναστάσεις των Αμερικανών και λοιπές υποχθόνιες συνωμοσίες! Ρώσικη  Αρκούδα είναι αυτή και μάλιστα τεράστια, δοκιμασμένη σε δύο μεγάλους πολέμους και μάλλον θα «γρατσουνίσει» πάλι, όσους την ενοχλούν!!! Ας  μην την ξαναπατήσει πάλι και η Χριστιανική Δυτική Ευρώπη Καθολικών και Προτεσταντών με την υπεροψία και τους πολεμολάτρες της! Μια χαρά φτηνό φυσικό αέριο (και όχι μόνο) έπαιρνε με την ειρηνική συνύπαρξη και στήριζε την οικονομία της! Ας μην την πατήσουμε και μείς οι χαζούληδες που …μεγαλοπιαστήκαμε και κηρύξαμε ανένδοτο πόλεμο στο …θηρίο!!!

Δεν γνωρίζω αν ο πρωθυπουργός πήρε κάποιο μήνυμα στην Οδησσό, όταν αναφώνησε το φοβερό «εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος» που εμείς «αγνοούσαμε» ή αν επιμένει να προκαλεί σε πόλεμο τους ομόθρησκους Ορθόδοξους Ρώσους που τόσο δείχνει να «απεχθάνεται»! Δεν ξέρω για την προσωπική του καριέρα τι «παίζει» και δεν με ενδιαφέρει, αλλά θεωρώ ότι αυτό σαν χώρα, δεν θα μας ωφελήσει σε τίποτα! Η στάση μας, όσον αφορά τη γειτονιά μας, ευνοεί μόνο την «ειρηνοποιό» Τουρκία και απ’ τις «δύο πλευρές της ιστορίας», τη «σωστή» και τη «λάθος» και αυτό πλέον είναι φανερό σε όλους και πολύ αρνητικό για εμάς! Η μικρή Ελλάδα στην εξωτερική της πολιτική είτε με τους Αμερικανούς, είτε με τους Άραβες, είτε με τους Ρώσους, πάντα προέτασσε την  ειρήνη και ποτέ δεν έχασε απ’ αυτό! Τώρα, με αυτόν το μεγαλοϊδεατισμό του πολέμου ποιόν άραγε ευνοεί και ποιός θα την πληρώσει, δεν ξέρω! Αν υπάρχουν κάποιοι σοβαροί δεξιοί που δεν είναι μεταλλαγμένοι και μετράει η φωνή τους, ας παρέμβουν στον κυβερνώντα, γιατί παίζει με τη φωτιά και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για όλους μας!!!

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι πιο ήπιοι, να διατηρήσουμε την ισορροπία με τους συμμάχους μας, χωρίς να πρωτοστατούμε φτιάχνοντας νέους εχθρούς απ τους πρώην φίλους μας! Είναι αρκετά τα δικά μας προβλήματα για να τα φορτώνουμε με τα παιχνίδια πολέμου των μεγάλων δυνάμεων και μάλιστα μπροστάρηδες κατ επιλογήν σε ένα πόλεμο που η πατρίδα μας «κείται μακράν» για να εμπλακεί!

Οι δεσμοί μας ιστορικά με την Ρωσία ήταν πάντα ισχυροί και για θρησκευτικούς λόγους, ακόμη ισχυρότεροι! Αυτό, ας μην το ξεχνάμε, ίσως το χρειαστούμε, πριν έρθει η ώρα της διόρθωσης αυτού του πρωτοφανούς «mini παγκόσμιου  πολέμου Ρωσίας-ΝΑΤΟ δι’ αντιπροσώπων», που δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει!!!

Σπύρος Κανιώρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *