in

Ξενοδόχοι: Η Ήπειρος και τα Γιάννενα χρειάζονται έργα υποδομών για να αναπτυχθούν

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων προς τον Πρωθυπουργό


Την ανάγκη να γίνουν έργα υποδομής στην Ήπειρο θέτει με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και τονίζει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την χρηματοδότηση των μεγάλων έργων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Ήπειρο και στο Νομό Ιωαννίνων, τα οποία δυστυχώς για άλλη μια φορά φαίνονται να ματαιώνονται», όπως σημειώνουν.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, η Ήπειρος αποτελεί μία από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ελλάδας με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, ενώ βρίσκεται και στις πρώτες θέσεις των μακροχρόνια ανέργων. Κατατάσσεται μάλιστα όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στις λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες μαζί με την Ανατολική Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Στόχος ωστόσο, της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης είναι και πρέπει να είναι, η μείωση των ανισοτήτων στο εσωτερικό της χώρας και ως εκ τούτου η δημιουργία νέων αναπτυξιακών προοπτικών» υπογραμμίζουν και συνεχίζουν: «Δυστυχώς στην Ήπειρο και εν συνεχεία στο Νομό Ιωαννίνων όλες αυτές οι προοπτικές για άλλη μια φορά ματαιώνονται καθώς μένει εκτός του σχεδίου Ανάκαμψης η ολοκλήρωση του Διευρωπαϊκού οδικού άξονα της Ιόνιας με την Κακαβιά, ενός αυτοκινητόδρομου που θα άλλαζε τα δεδομένα ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας στους τομείς του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Μεταφορών.Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η απένταξη του αγωγού φυσικού αερίου << Κομοτηνής-Θεσπρωτίας >> από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 -2030 για την τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο για την επόμενη δεκαετία».

Η Ένωση Ξενοδόχων αναφέρει ότι δεν υφίσταται δεύτερη έξοδος στην Εγνατία οδό προς την βορειοδυτική πλευρά των Ιωαννίνων ( με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής ) καθώς επίσης και η έλλειψη ικανοποιητικού εμβαδού για την εξυπηρέτηση των επιβατών στον χώρο αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται επιπρόσθετες δυσλειτουργίες στην περαιτέρω ανάπτυξη του.

Επίσης, παρατηρούν, όπως υποστηρίζουν, με ανησυχία την αναβολή της μετεγκατάστασης του κλειστού γηπέδου ξιφασκίας στα Ιωάννινα λόγω της μετατροπής του σε εμβολιαστικό κέντρο. «Φυσικά, όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης, ωστόσο ελπίζουμε και προσδοκούμε η μετεγκατάσταση του να πάρει μόνο μια μικρή αναβολή λόγω των συνθηκών της υγειονομικής κρίσης και να μην δούμε κι αυτό να ματαιώνεται» συνεχίζουν.

Αναφορά γίνεται και στο Ταμείο Ανάκαμψης, μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθούν νέοι αυτοκινητόδρομοι, σιδηροδρομικά project, εμβληματικές παρεμβάσεις όπως οι στρατηγικές αστικές αναπλάσεις που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων αφενός στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και αφετέρου στην υποβαθμισμένη περιοχή του Βοτανικού. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουν στον Πρωθυπουργό ότι η πόλη των Ιωαννίνων διαθέτει τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες όλες ανήκουν στο κράτος και ένα παροπλισμένο στρατόπεδο στα όρια του δήμου, όπου θα μπορούσε και εκεί να γίνει μια τετραπλή αστική ανάπλαση ανάλογη της Αθήνας, αλλάζοντας την εικόνα των Ιωαννίνων για τις επόμενες δεκαετίες.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, η Ήπειρος και ο Νομός Ιωαννίνων χρειάζονται μεγάλα έργα υποδομών για να αναπτυχθούν. Η ματαίωση ή η αναβολή όλων αυτών αποτελεί μεγάλο πλήγμα, καθώς οι αναπτυξιακές δυνατότητες που θα δίνονταν στην περιοχή θα ήταν μεγάλες. Μεγάλο όμως είναι και το πλήγμα στην συνείδηση των ανέργων, των επιχειρηματιών αλλά και των πολιτών που τόσο καιρό ανέμεναν την υλοποίηση όλων αυτών των έργων» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *