in

«Μετά από την πρώτη Κυριακή, θα συζητήσουμε για μία υπεύθυνη διακυβέρνηση», Παύλος Γερουλάνος


Ο Παύλος Γερουλάνος τοποθετείται για τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας σε αναλυτικές δηλώσεις.

 

⬛ Οι παρακολουθήσεις έχουν βάλει μία βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος η οποία οφείλεται στην απόφαση του κ. Μητσοτάκη να παρακολουθεί δημοσιογράφους, πολιτικούς και ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων.

Ο ισχυρισμός ότι δεν κατευθύνονταν από τον ίδιο, αφήνει υπόνοιες για τη λειτουργία παρακράτους μέσα στο γραφείο, του γεγονός ακόμη πιο επικίνδυνο.

Δημιουργούνται ερωτηματικά για τον τρόπο λήψεων αποφάσεων στη χώρα και αυτό προκαλεί την υποβάθμιση της δημοκρατίας, η οποία, όταν λειτουργεί σωστά, ελέγχει την εξουσία και αποκλείει τέτοιου είδους πρακτικές.

Αν μετεκλογικά παρθεί οποιαδήποτε απόφαση για συνεργασία και ευνοεί τον κ. Μητσοτάκη, θα δημιουργεί ερωτήματα για το αν προέκυψε αβίαστα ή βεβιασμένα. Για οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή και άλλα κόμματα, θα αναρωτιόμαστε αν ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος παρακολουθεί, έχει και άλλα εργαλεία για να την επιτύχει. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα μπορούσε να είναι εκβιαζόμενος, γιατί αυτός ήταν που πήγε στον εισαγγελέα και είπε «με παρακολουθούν». Ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε το θάρρος και λειτούργησε θεσμικά απευθυνόμενος στον εισαγγελέα για διερεύνηση της παρακολούθησης του είναι υπεράνω κάθε υποψίας.

Οι παρακολουθήσεις δυναμιτίζουν την πολιτική ζωή του τόπου, ο κ. Μητσοτάκης με αυτόν τον τρόπο απομονώνει τη Νέα Δημοκρατία από οποιαδήποτε συνεργασία.

 

⬛ Μετά από την πρώτη Κυριακή, θα συζητήσουμε για μία υπεύθυνη διακυβέρνηση, γιατί αυτή είναι μία συνταγματική μας υποχρέωση. Προτεραιότητά μας στην ατζέντα συζήτησης της επόμενης δεκαετίας, για την πολιτική ζωή του τόπου, θα πρέπει να είναι τα τρία πεδία η Δημοκρατία, η Οικονομία και η Παιδεία.

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει επιτρέψει να μεγαλώσουν οι πολιτικές ανισότητες στην Ελλάδα και είναι ζητούμενο να τις αντιμετωπίσουμε διότι το αντίθετο θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη Δημοκρατία. Κομβικής σημασίας για τη μείωση των ανισοτήτων, είναι η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας, η οποία μπορεί να γίνει μόνο με αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν δώσει δείγματα πως θέλουν να αποσυγκεντρώσουν την εξουσία. Αντίθετα, είναι δύο κόμματα βαθιά συντηρητικά, που θέλουν όλη την εξουσία στο Μαξίμου.

 

⬛ Αυτό που διέλυσε την πολιτική ζωή του τόπου είναι η πεποίθηση όλων των κομμάτων πως η νίκη στις εκλογές ισοδυναμεί με τη διάθεση δικαιωμάτων στο κράτος. Υπάρχουν βαθιές παθογένειες στο σύστημα που έχει δημιουργηθεί το οποίο λειτουργεί ενάντια στον πολίτη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί. Σε αυτό μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ μιας και αφαιρεί από το οποιοδήποτε κόμμα συνεργαστεί, τη δυνατότητα να κάνει το κράτος δικό του.

 

⬛ Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που από τις τελευταίες εκλογές έχει αυξήσει τα ποσοστά του και την ώρα που τα άλλα κόμματα σιγά σιγά αποκόπτονται από την κοινωνία, εμείς ξανασυνδεόμαστε. Η νέα ηγεσία του κόμματος έχει προκλήσεις μπροστά της. Με αφορμή την υπόθεση της κ. Καϊλή και τις υποκλοπές, το ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει να ξετυλίξει ένα πρόγραμμα και να θίξει θέματα με αιχμές. Έχουμε ευθύνη όλα τα στελέχη να το επικοινωνήσουμε στους πολίτες, ώστε να δουν τη διακριτή διαφορά του ΠΑΣΟΚ και να είναι αυτό που θα επιλέξουν να ψηφίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *