in ,

Στα…9 βήματα

Παρασκήνια στον Αμβρακικό – ΑΡΤΑ

editor_image

Του Άρη Ραβανού


⚫ Πολλά λέγονται και γράφονται για παρασκηνιακές ζυμώσεις, για μαγειρεία, για εκλεκτούς και κολλητούς, αλλά και για χρίσματα και στηρίξεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι γνωστό, τουλάχιστον στους μυημένους γιατί οι υπόλοιποι συμπολίτες μας θα έχουν καιρό να πληροφορηθούν πολλά το επόμενο διάστημα, ότι υπάρχει μια αξιοσημείωτη διακομματική παρασκηνιακή συμμαχία διαφόρων ετερόκλητων δυνάμεων στον Δήμο Αρταίων.

⚫ Πολλοί, ήρθε η ώρα για «Νέες Πρωτοβουλίες» στα πλαίσια της αυτοδιοίκησης με τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας, είτε ζουν, είτε όχι στην πόλη της Αρτας, αλλά νοιάζονται γι’ αυτήν. Ουσιαστικά θα πρέπει –και ήδη συζητείται σε κάποιους κύκλους της πόλης – να υπάρξει μια συμμαχία που παραπέμπει σε μια κίνηση, ενδεχομένως υπό τον τίτλο: «Αρτινών Πρωτοβουλία».

⚫ Αυτή η κίνηση συζητείται να αποτελέσει μια προσπάθεια με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά που δεν θα αποτελείται από πρόσωπα που είναι «παντογνώστες», ούτε έχουν «έτοιμες» λύσεις για τα πάντα, ούτε «μαγικά ραβδιά» για να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα αμέσως…Και όπως λένε όσοι επεξεργάζονται την συγκρότηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, χρειάζεται προσπάθεια και δουλειά, από ανθρώπους που έχουν μάθει να δουλεύουν και βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ.

⚫ Αυτή η Νέα Πρωτοβουλία Αρτινών δεν είναι ατομική υπόθεση κάποιου, αλλά λέγεται ότι θα αποτελέσει μια συλλογική διαδικασία. Ποιος θα ηγηθεί; Υπάρχουν πρόσωπα στην τοπική κοινωνία –γιατί κάποιοι θεωρούνται ξένοι, διότι εργάζονται μακριά- να βγουν μπροστά και να υποστηριχθούν από ευρύτερες δυνάμεις. Απλά, η προσπάθεια θα είναι συλλογική.

⚫ Όλοι μαζί, ο καθένας με τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις απόψεις του και με διάθεση για σύνθεση και συνεργασία, υπάρχει προοπτική για το καλύτερο αποτέλεσμα. Χωρίς παλαιοκομματικές νοοτροπίες, κομματικά καπελώματα, στερεότυπα, λαϊκισμούς, κραυγές, ή «χάιδεμα αφτιών»! Από πάρα πολλούς υπάρχουν προβληματισμοί, σκέψεις και προτάσεις.

⚫ Ο δήμος Άρτας, όπως λένε, έχει πολλά πλεονεκτήματα και δυνατότητες, αλλά και αρκετές ανάγκες. Γνωρίζω ότι η προσπάθεια έχει ξεκινήσει χαλαρά και πολύ σύντομα ίσως λάβει συγκεκριμένη μορφή, εάν τα πρόσωπα που ήδη συζητούν πάρουν την μεγάλη απόφαση να συγκρουστούν με κατεστημένες αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές.

⚫ Ο στόχος δεν είναι η εκλογή, όπως πιστεύουν ενδεχομένως κάποιοι. Δεν είναι κυνηγοί καρεκλών, αλλά κεντρική επιδίωξη είναι να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση στο Δήμο και να έρθουν πολλά από όσα γίνονται στο φως. Είτε αρέσει αυτό, είτε δεν αρέσει, θα γίνει, όπως υποστηρίζουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, με κάθε κόστος. Εξάλλου το διαδίκτυο πλέον βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

⚫ Μάλιστα, λένε ότι η πολιτική πρέπει να ξαναμπεί στο προσκήνιο και σε δημοτικό επίπεδο. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Το παιχνίδι τώρα αρχίζει…Και είναι σίγουρο ότι δεν θα πλήξουμε!

⚫ Ποιος θα ηγηθεί; Αν και στην Αρτα πολλοί συζητούν λάθος ονόματα, το πρόσωπο που εξετάζεται να μπει μπροστά ως επικεφαλής της προσπάθειας, αν και η κίνηση θα είναι συλλογική και διακομματική, θα είναι πρόσωπο της ελεύθερης αγοράς με παρουσία στην πόλη και με χαμηλό προφίλ. Αυτά για την ώρα. Και όπως έλεγε ο μεγάλος Μακιαβέλι, «Ο καθένας βλέπει αυτό που φαίνεσαι. Λίγοι καταλαβαίνουν αυτό που είσαι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *