in

Συνέλευση συντονισμού εργαζόμενων- ανέργων Πρέβεζας: 10 Ιούνη συνεχίζουμε μαζικά, αταλάντευτα & αγωνιστικά


Στις 10 Ιούνη στην πανεργατική απεργία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με πρωτοβουλία της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας» στον ΟΤΕ.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Βαγγέλης Νάνος μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας ο οποίος τόνισε: «τα μέλη μας διαφώνησαν με τη πραξικοπηματική μεταφορά της απεργίας και επειδή η στάση μας συμβαδίζει με τη μορφή του αγώνα πραγματοποιήσαμε τη σημερινή συγκέντρωση σήμερα μπροστά στον ΟΤΕ . Δώσαμε αποφασιστικά τη μάχη για τη σημερινή απεργία. Δε τη χαρίσαμε στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά, απογειώνει την εκμετάλλευση του εργαζόμενου κλέβοντας του το χρόνο, διαλύει κάθε έννοια συλλογικής διεκδίκησης. Τσακίζει τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, επιβάλλοντας ένα συνδικαλισμό ακίνδυνο (κάτι σαν τη ΓΣΕΕ… και το τοπικό παράρτημα του Εργατικού Κέντρου). Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά , καθώς όλα τα μέτρα ευνοούν αποκλειστικά τους εργοδότες. Η «ευέλικτη» ρύθμιση του ωραρίου σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όποτε, όσο και για όποιο μισθό συμφέρει την επιχείρηση, αδιαφορώντας για την κάλυψη και των στοιχειωδών ακόμη αναγκών των ίδιων και των οικογενειών τους. Όλα αυτά στο όνομα μάλιστα του εκσυγχρονισμού και της προόδου!
Πρόοδος για μας είναι το 30ώρο-5ήμερο-6ώρο σταθερό.
Απαιτείται εδώ και τώρα ένα απεργιακό και αγωνιστικό μέτωπο με σχέδιο αποτροπής ψήφισης του νόμου, για την μαχητική εμφάνιση των εργαζόμενων στο προσκήνιο. Η απεργία και οι μαζικές διαδηλώσεις στις 26 Νοέμβρη του 2020 και στις 6 Μάη 2021, το απεργιακό μέτωπο που είχε συγκροτηθεί για τις 3 Ιούνη χωρίς και κόντρα στην διοίκηση της ΓΣΕΕ, ανέδειξαν αυτές τις δυνατότητες οι οποίες συνεχίζουν να υπάρχουν….

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Σιούτης Σπύρος πρόεδρος του «συλλόγου εργαζομένων περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας περιφέρειας Ηπείρου» ο οποίος τόνισε: «Η διοίκηση της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) που είχε εξαφανιστεί και απομονωθεί πλήρως, στις 31/05 πραγματοποίησε συνεδρίαση, μετά από πολλοστές αναβολές, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα συνδιαλεγόταν με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ για το νομοσχέδιο. Στην συνεδρίαση αυτή αποφασίζουν απεργία στις 10 Ιούνη, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την απεργία που είχε ήδη προκηρυχτεί για τις 3 Ιούνη από ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα Αθήνας-Πειραιά και πλήθος άλλων εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων σωματείων πανελλαδικά στην οποία είχαν συμφωνήσει και οι δυνάμεις της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων ανέργων Πρέβεζας».
Δυστυχώς, το απεργιακό μέτωπο που είχε συγκροτηθεί (για τις 3/6) κάτω από την πίεση εκατοντάδων συνδικάτων υποχώρησε μέσα σε λίγες ώρες. Με συνοπτικές διαδικασίες, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ) της ΑΔΕΔΥ με τη συμφωνία της ηγεσίας του ΠΑΜΕ.

Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, βοηθάει την κυβέρνηση της ΝΔ να κερδίσει κι άλλο χρόνο και να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων . Η απόφαση αυτή μετατρέπει τις απεργίες σε «κινητές εορτές», υπονομεύοντας κι άλλο την αξιοπιστία των συνδικάτων και των αποφάσεων τους.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Οι αποφάσεις των συνδικάτων δεν μπορούν να διαγράφονται μέσα σε λίγες ώρες. Οι αποφάσεις συνελεύσεων δεν μπορούν να ακυρώνονται με το «έτσι θέλω». Τέλος στάθηκε στην ανάγκη της εργατικής αλληλεγγύης σε συναδέλφους και συναδέλφισσες που διώκονται, απολύονται και κατασυκοφαντούνται για την πρωτοπόρα δράση τους στους χώρους δουλειάς τους»


Ακολούθησε πορεία στη κεντρική αγορά με μια μικρή στάση και ομιλία μπροστά στη πλατεία Θεοφανείου.
Η πορεία κατέληξε στην επιθεώρηση εργασίας στην οποία αντιπροσωπεία εργαζομένων παρουσίασαν τη κατάσταση στους χώρους δουλειάς ενώ εκφράστηκε και η αντίθεση στην αλλαγή χαρακτήρα της υπηρεσίας που επιβάλλει ο νόμος Χατζηδάκη. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η Ελισάβετ Υφαντή μέλος του ΔΣ του «σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό Πάργας» και ο Γιώργος Σιαφάκας πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΚΤΕΛ Πρέβεζας-οδηγών φορτηγών
Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους τη Δευτέρα στις 7:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *