in

Συνέντευξη Τύπου Νίκου Τζίμα: Μαζί….θα τα καταφέρουμε !


Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Δημάρχου Πρέβεζας ανακοίνωσε και επίσημα σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους της Πρέβεζας ο Νίκος Τζίμας.

Ο Νίκος Τζίμας μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες
Φίλες και Φίλοι του Δήμου Πρέβεζας

Λαμβάνω την τιμή, γνωρίζοντας την ευθύνη που αναλαμβάνω και με σεβασμό προς όλες και όλους σας, να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Πρέβεζας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ανταποκρινόμενος στο επιτακτικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αλλαγή σελίδας και προσηλωμένος σταθερά στις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μου, σας καλώ να συνταχθείτε μαζί μου, ως επικεφαλής μίας ευρείας, υπερκομματικής και ενωτικής προσπάθειας, μίας νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης με αναφορές από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου μας , χωρίς κανένα χρίσμα και καμία επίσημη στήριξη από οποιονδήποτε πολιτικό φορέα.
Είμαι βέβαιος ότι μπορώ να εισφέρω τις πολύτιμες εμπειρίες μου τόσο από την επαγγελματική μου διαδρομή στο επιχειρείν της πόλης, όσο και από την πολυετή μου ενασχόληση στα κοινωνικά , οικονομικά , πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Έπειτα από ώριμη σκέψη και πολύωρες συζητήσεις με συνδημότες, φίλους και γνωστούς, με τους οποίους έχουμε το ίδιο όραμα για την ανάπτυξη του Δήμου μας, αποφάσισα να δηλώσω παρών για να αγωνιστώ υπό δύσκολες συνθήκες, με εσάς κοντά μου, με εσάς δίπλα μου.
Η κεντρική ιδέα της πρωτοβουλίας μας, αυτό που αποτελεί τη φιλοσοφία και τον κορμό πάνω στον οποίο χτίζεται η νέα αυτή προσπάθεια είναι η λέξη « συνεργασία ». Με πνεύμα συνεργασίας λοιπόν και ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο σήμερα και ένα ελπιδοφόρο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
• Για έναν Δήμο πρωτοπόρο και σύγχρονο, με γερά θεμέλια για τον οποίο θα είμαστε υπερήφανοι που ζούμε σε αυτόν.
• Για έναν Δήμο που αναπτύσσεται δίκαια και ισότιμα για όλες και όλους.
• Για έναν Δήμο που είναι λειτουργικός, προσπελάσιμος και ανθρώπινος σε κάθε γωνιά του.
• Για έναν Δήμο που σέβεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.
• Για έναν Δήμο που δίνει πνοή στην τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα.
• Για έναν Δήμο που σέβεται και αναδεικνύει την ιστορία του και παράγει πολιτισμό.
• Για έναν Δήμο που αγκαλιάζει τη νέα γενιά προσφέροντάς της προοπτικές.
• Για έναν Δήμο που δίνει προτεραιότητα στον πολίτη, τον Άνθρωπο – Δημότη και τις ανάγκες του.
• Για έναν Δήμο…που μας αξίζει !
Ο Δήμος Πρέβεζας χρειάζεται μία νέα εμπνευσμένη δημοτική αρχή που θα ορίσει τις προοπτικές ανάπτυξης για τον δήμο μας, δίπλα στο πλευρό όλων των δημοτών, ανεξάρτητα από πολιτικά πιστεύω και ιδεολογικές αφετηρίες. Χρειάζεται μία δημοτική αρχή με ευρεία αντίληψη, με τα μάτια στραμμένα στις ευκαιρίες αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της προικισμένης περιοχής που έχουμε την ευλογία να ζούμε.

Χρειάζεται μία δημοτική αρχή που θα δίνει έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας των κατοίκων, μέσα από τον σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και ανάπτυξης. Χρειάζεται μία δημοτική αρχή που θα επενδύει σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η παιδεία, η υγεία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η κοινωνική πολιτική, η επιχειρηματικότητα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να προχωρήσουμε μπροστά αντιμετωπίζοντας τη νέα αυτή πρόκληση με σύστημα και διαφάνεια , με τιμιότητα και πολιτικό πολιτισμό, με συγκροτημένο σχέδιο συνεργασίας και πρωτοβουλίες καινοτομίας.
Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν σε μία δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Θα διεξαχθούν σε μια κοινωνία που αναζητά όραμα, στόχους και λύσεις, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αδυναμίες που έχουν συσσωρευθεί.
Και σε αυτή τη συγκυρία, βασική προϋπόθεση είναι ότι οι αρχές και οι αξίες μας πρέπει να παραμείνουν αναλλοίωτες.
Με γνώμονα τα παραπάνω και με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, του μεγάλου σεβασμού που τρέφω προς όλες και όλους σας, της αγάπης μου για τον τόπο μας και με οδηγό πάντα τις αξίες και τις αρχές μου, αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μου δίνετε κουράγιο να ξεκινήσω αυτή τη νέα τεράστια προσπάθεια για αλλαγή.
Με αφετηρία την πόλη της Πρέβεζας, αλλά και επικεντρώνοντας στις ιδιαιτερότητες του κάθε χωριού μας ξεχωριστά, θα εκπονηθεί το προσεχές διάστημα ένα συμμετοχικό, συνολικό και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του Δήμου μας, το οποίο θα αποτελέσει τον οδικό μας χάρτη για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Εν ευθέτω χρόνο θα ανακοινωθούν οι βασικές αρχές της νέας πρωτοβουλίας, καθώς και τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν και θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Σας ευχαριστώ για την τιμή
και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.

Είστε η δύναμή μου !
Μαζί….θα τα καταφέρουμε !
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου

O κ. Τζίμας ήταν ιδιαίτερα καυστικός στις τοποθετήσεις του απέναντι στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής Γεωργάκου .

Σε πρώτο πλάνο στις απαντήσεις των δημοσιογράφων τέθηκε το θέμα των πρακτικών των απευθείας αναθέσεων.

Σε ερώτηση της Δημοκρατικής Φωνής για πιθανές συνεργασίες ο κ. Τζίμας τόνισε πως μετά το αποτέλεσμα της επομένης των εκλογών της πρώτης Κυριακής, είναι ανοιχτός σε συζητήσεις, κάτι που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως είπε, ενώ απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *