in

Θύελλες σηκώνει η έξωση της «Μαύρης Θύελλας» από το κτήριο της Οδού Ορλάνδου

Τη μεταστέγαση του «ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας» σε κοντέινερ δίπλα στο γήπεδο προκρίνει ο Δήμος Αρταίων


Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες, λέει μια σοφή παροιμία… Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του Δημάρχου Αρταίων για έξωση της «Μαύρης Θύελλας», τόσο των τμημάτων Ποδοσφαίρου όσο και του Χάντμπολ από την υπόγεια αίθουσα του κτιρίου του ΚΚΜΠΑΠ, στην οδό Ορλάνδου, στο κτίριο που στεγάζεται από το 2011 και την παραχώρηση κοντέινερ για την στέγαση των γραφείων της και του αρχειακού της υλικού, δίπλα στο γήπεδο.

Η κίνηση του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη κινητοποίησε ευρύτερες δυνάμεις και προκάλεσε οριζόντια έκρηξη αντιδράσεων διακομματικής φύσεως. Εξάλλου η Αναγέννηση Αρτας ενώνει όλους τους Αρτινούς ανεξαρτήτως κομμάτων και παρατάξεων, κάτι που υποτίμησε η παρούσα δημοτική αρχή που δεν ανέμενε τέτοια θύελλα αντιδράσεων.

Τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά με τα προφίλ του ψυχιάτρου Στάθη Μπαρτζώκα και άλλων πολλών φίλων της ομάδας που ανέδειξαν το θέμα, να κατακλύζονται από σχόλια πολιτών και φιλάθλων της «Αναγέννησης Άρτας», ενώ η πιο μεγάλη κραυγή αγωνίας ήταν του φανατικού φιλάθλου όχι μόνο της «Μαύρης Θύελλας», αλλά του Αρτινού αθλητισμού, του Κώστα Μπανιά.

Σχόλια που μιλούν για «διωγμό» και «έλλειψη σεβασμού» στην ιστορική Ομάδα και τους ανθρώπους, που συλλέγουν στοιχεία και αρχειακό υλικό από την μακρόχρονη πορεία της Ομάδας με σκοπό την δημιουργία Αθλητικού Μουσείου στην Άρτα, για λήψη αποφάσεων χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και παραινέσεις για άμεση ανάκληση της απόφασης.

Για «αποφάσεις που δεν “περνούν” από το Δημοτικό Συμβούλιο και παίρνονται μάλλον κατά μόνας… σε κλειστές πόρτες», μίλησε η επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» κα Τζένη Ταπραντζή, για να προσθέσει: «Δυστυχώς ο σεβασμός από τη δημοτική αρχή λείπει… σε πολλά θέματα της πόλης μας», φέρνοντας ως παράδειγμα τις εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια της Πόλης». «Να φανταστείτε ότι για τις εκδηλώσεις που άρχισαν για την απελευθέρωση της Άρτας, εμείς δεν έχουμε καμιά ενημέρωση, καμιά πρόσκληση! Λέτε και στο Δημοτικό Συμβούλιο βρεθήκαμε τυχαία… Αυτό δείχνει ότι δεν σέβεται η δημοτική αρχή όχι μόνο εμάς, ως φυσικά πρόσωπα, αλλά κυρίως τους συνδημότες μας που μας έστειλαν εκεί…» τονίζει η επικεφαλής της «Δημοτικής Αναγέννησης».


Σχόλιο για το θέμα έκανε και ο επικεφαλής της παράταξης « Γέφυρα στο Μέλλον» Ιωάννης Παπαλέξης «Τι να πω και εγώ που επί ημερών μου παραχωρήσαμε το χώρο για να στεγαστεί η Αναγέννηση. Με τι χαρά μου έδειχνε το φωτογραφικό αρχείο που διατηρεί ο φίλος Κώστας Μπανιάς που τόσα έχει προσφέρει»!!

Υπό το βάρος των πολλών αντιδράσεων, ο Δήμος Αρταίων με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε επιστολή του προς την «ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας – Ποδόσφαιρο» και «Αναγέννηση Άρτας – Χάντμπολ», σχετικά με τη μεταστέγασή των γραφείων, στην οποία επισημαίνει ότι «Η Δημοτική Αρχή σέβεται, εκτιμά, αναγνωρίζει και στηρίζει την πορεία και την ιστορία της Αναγέννησης, καθώς και την προσπάθεια και την αγάπη που δείχνουν οι άνθρωποι της. Ωστόσο, ο Δήμος Αρταίων επιδιώκει πάντα την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων δημοτικών χώρων για την παροχή υπηρεσιών ποιότητας προς όλους τους πολίτες».

Δηλώνει ότι σέβεται έμπρακτα τους Συλλόγους της πόλης -αθλητικούς, πολιτιστικούς, κλπ- και υπενθυμίζει ότι τους στηρίζει τόσο σε θέματα υποδομών όσο και οικονομικά επιχορηγώντας τους ετήσια.

Υποστηρίζει δε, ότι απόφαση για μεταστέγαση των γραφείων της Ομάδας έγινε με κριτήριο τον βέλτιστο συνδυασμό χώρων- αναγκών- υπηρεσιών και μετά την απόφαση για φιλοξενία στο κτήριο της Οδού Ορλάνδου του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια (Alzheimer).

Μιλά για κοινή πολιτική, που εφαρμόζεται για όλους τους Συλλόγους στους οποίους παραχωρείται χώρος γραφείων, εκεί που είναι και η αγωνιστική έδρα των ομάδων και όπως επισημαίνεται «φυσικός χώρος» για τη στέγαση των γραφείων της ομάδας ποδοσφαίρου της Αναγέννησης Άρτας είναι αυτός στο κοντέινερ εντός του Δημοτικού Σταδίου, όπου έχει έδρα η Ομάδα.

Άλλωστε αυτά τα κοντέινερ χρησιμοποιούνταν ως σχολικές αίθουσες γιατί να μην είναι κατάλληλα για γραφεία της Ομάδας; «Σημειώνεται το προφανές, ότι δηλαδή οι λυόμενοι χώροι μέχρι χθες φιλοξενούσαν μαθητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καταλληλότητα και λειτουργικότητα των προδιαγραφών τους», αναφέρεται στην επιστολή.

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως «ο Δήμος Αρταίων είναι έτοιμος από σήμερα κιόλας να παραχωρήσει ειδικό χώρο και ειδική προθήκη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, για το ιστορικό αρχείο της «Αναγέννησης».

Είχαν προηγηθεί οι οργισμένες αντιδράσεις των ανθρώπων της Αναγέννησης που έκαναν λόγο για ακατανόητη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, που αντί να στηρίξει έναν ιστορικό Σύλλογο της πόλης της Άρτας, τόσο στο Ποδόσφαιρο όσο και στο Χάντμπολ- Γυναικών (έχει κατακτήσει δώδεκα (12) Πρωταθλήματα Ελλάδος και δέκα Κύπελλα), προσπαθεί δια της εξώσεως να τον εξοντώσει οικονομικά αλλά και αθλητικά, παρότι, όπως σημειώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, αναλαμβάνουν τα έξοδα της ΔΕΗ και Ύδρευσης.

Η επιστολή στον Δήμαρχο Αρταίων
Σε επιστολή προς τον Δήμαρχο Αρταίων, τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου, τους βουλευτές του νομού, και φιλάθλους, οι υπογράφοντες, για τον ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ ο πρόεδρος Τάκης Παπαβασιλείου, για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ –Χάντμπολ ο γενικός γραμματέας Θόδωρος Μάλλιος και για τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΡΤΙΝΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ο Κώστας Μπανιάς, αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες – Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αξιότιμοι Κυριοι
Είμαστε οι Σύλλογοι «ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Ποδόσφαιρο» και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Χάντμπολ»,
Σχετικά με την απόφαση του Δημάρχου Αρταίων κου Χρήστου Τσιρογιάννη, που μας γνωστοποιήθηκε, προφορικώς προς τους Συλλόγους μας, να παραδώσουμε τα κλειδιά της υπόγειας αίθουσας του ΚΚΜΠΑΠ, με σκοπό την δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Ανοιας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Ο Σύλλογος «ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Ποδόσφαιρο», από την ίδρυσή του το 1960 (με τη συγχώνευση του Α.Ο. ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ –έτος ίδρυσης 1926, Α.Ο. ΑΕΤΟΣ –έτος ίδρυσης 1949 και Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –έτος ίδρυσης 1950), πρωτοστατεί στα αθλητικά δρώμενα της Αρτας, εκπροσωπώντας τον Νομό Άρτας σε όλη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Χάντμπολ» και το τμήμα Χειροσφαίρισης Γυναικών αγωνίζεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ελλάδος. Έχει κατακτήσει δώδεκα (12) Πρωταθλήματα Ελλάδος και δέκα Κύπελλα Ελλάδος ενώ και το τμήμα ΝΕΑΝΙΔΩΝ έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Δεκάδες αθλήτριες έχουν στελεχώσει και στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες.
Το 2011, από τον τότε Δήμαρχο κ Ιωάννη Παπαλέξη παραχωρήθηκε η υπόγεια αίθουσα στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αρτας και στους Συλλόγους μας δύο γραφεία στο Ισόγειο και στο Ισόγειο του κτιρίου. Μετά την στέγαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ στον 1ο όροφο και τα Γραφεία Διοίκησης του ΚΚΜΠΑΠ στον 1ο όροφο, συστεγαστήκαμε στην υπόγεια αίθουσα του κτιρίου μαζί με τον Σύνδεσμο Διαιτητών, τον Αύγουστο του 2020. Έκτοτε διαμορφώθηκε, διατηρήθηκε και ανακαινίστηκε η αίθουσα και ο εξωτερικός χώρος, για τις ανάγκες των δύο Συλλόγων. Το βασικότερο όμως είναι ότι συγκεντρώθηκε και συγκεντρώνεται το ιστορικό αρχείο (Φωτογραφίες – Εγγραφα – Πρακτικά – Λάβαρα – Κύπελλα) πολλών δεκατιών.
Ο χώρος θα γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων φιλάθλων και όχι μόνο για να γνωρίσουν την ιστορία των δύο Συλλόγων (πρόσφατη και παρελθούσα), να διαθέσουν αν έχουν στην κατοχή τους, για αναπαραγωγή και φύλαξη προσωπικό τους αρχείο.
Μακροχρόνιο αίτημά μας είναι η πλήρης και οριστική κατοχύρωση να παραχωρήσει ο Δήμος Αρταίων, κατά χρήση την αίθουσα στους Συλλόγους μας.
Πιστεύουμε ότι το αίτημά μας είναι λογικό και πραγματοποιήσιμο και θα βρεί την κατανόηση και τη συμπάθεια της Δημοτικής Αρχής και την ικανοποίηση του φίλαθλου κόσμου της Αρτας.
Είναι αυτονόητο ότι οποιοσδήποτε Σύλλογος της περιοχής, θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αίθουσα για κάποια εκδήλωση.
Επίσης αναλαμβάνουμε τα έξοδα της ΔΕΗ και Ύδρευσης, από τον Αύγουστο του 2020 και μετά.
Ζητάμε την συμπάθειά σας και την συμπαράστασή σας, προς τον ιστορικότερο Σύλλογο του Νομού Αρτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *