in

Το αντεργατικό έκτρωμα δεν καλλωπίζεται, δε «θεραπεύεται»!


Το αντεργατικό έκτρωμα δεν καλλωπίζεται, δε «θεραπεύεται»!
Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!

Οι απεργίες, η πλούσια δράση αυτών των μηνών αλλά και οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, έχουν συμβάλει στην αποκάλυψη του περιεχόμενου του νομοσχεδίου, έχουν απαντηθεί τα δεκάδες ψέματα που ξεστομίζει καθημερινά η κυβέρνηση και ο υπουργός, για να το περάσουν χωρίς αντιδράσεις.

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!
Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

Oι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, να προσπεράσουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων. Όλους αυτούς τους μήνες έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα, για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο σε συνθήκες νηνεμίας!

Από τη μία ανακάλυψαν ξαφνικά ένα νομοσχέδιο που κατά τα λεγόμενα τους πιο πριν «δεν υπήρχε»! Τι κι αν ο Χατζηδάκης το πηγαινοέφερνε και το κουνούσε από κανάλι σε κανάλι; Πιστή στη γραμμή της ενσωμάτωσης και του εταιρισμού έκαναν τη μέρα-νύχτα και χαρακτήριζαν γελοίες τις απεργίες των συνδικάτων απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα προκειμένου να νεκρώσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Αυτές τις μέρες καρφώνονται μόνοι τους, καθώς την ίδια στιγμή που ο Χατζηδάκης ανέφερε πως το περιεχόμενο του νομοσχεδίου το γνώριζαν όλοι πολύ καιρό πριν, η εργατοπατερίστικη ομάδα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ αναγκάστηκε να ομολογήσει πως μέσα στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται μέτρα και διατάξεις που δεν υπήρχαν σε πρωτύτερα σχέδια. Άρα και γνώριζαν και συνδιαμόρφωναν τα μέτρα αγκαζέ με την κυβέρνηση!

Στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ έπεσαν για μία ακόμα φορά οι μάσκες της απαξιωμένης ηγεσίας της (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ομάδα Βασιλόπουλου)! Αποκαλύφθηκε ακόμα πιο καθαρά ο ρόλος τους ως μηχανισμός των βιομηχάνων και ως χρήσιμος κοινωνικός εταίρος, δεξί χέρι της κυβέρνησης.

Όλο αυτό το διάστημα με την παρελκυστική στάση της και την κωλυσιεργία της στη σύγκληση των οργάνων, έκανε προσπάθειες να σβήσει εκ τη γένεση του, το απεργιακό κλίμα, να ακυρώσει τη δράση και τις δεκάδες αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία στις 3 Ιούνη. Κάτω από αυτήν την πίεση αναγκάστηκαν να ρίξουν μία διαλυτική φυτιλιά για απεργία στις 10 Ιούνη προχωρώντας σε μία απεργία που δεν την πιστεύουν, για να σφυρίξουν «αγωνιστικά» τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα επικυρώσουμε τον διαλυτικό τους σχεδιασμό, όπως επιδιώκουν τόσο οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας όσο και οι όψιμοι κολαούζοι του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού,οι δυνάμεις του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ύπουλο ρόλο τους, που κουνάνε προκλητικά το δάχτυλο στο ΠΑΜΕ για δήθεν συμμετοχή στην απόφαση μετάθεσης της απεργίας για τις 10 Ιούνη, οπου ούτε λίγο ούτε πολύ βάζει στο ίδιο τσουβάλι την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και τις δυνάμεις της ΔΑΣ που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Κατηγορεί τις δυνάμεις της ΔΑΣ ότι δε υπερψήφισαν την «αγωνιστική τους πρόταση». Η καταγγελία αυτή είναι αστεία αλλά και συνάμα επικίνδυνη για τους εργαζόμενους.
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πριν λίγα χρόνια έμπαιναν κάτω από τη σημαία του Εργατικού Κέντρου,συνδιοργάνωναν κοινές συγκεντρώσεις σε απεργίες με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό συμβάλλοντας στην ενσωμάτωση εργαζομένων,συγκάλυπταν νοθείες σε σωματεία για να εκλέξουν αντιπρόσωπο στο ΕΚ,δημιούργησαν από κοινού με την ΠΑΣΚΕ το διασπαστικό σωματείο Εμπορουπαλλήλων,ένα σωματείο φάντασμα του ΕΚ που συμβάλλει στη διατήρηση του αρνητικού για τους εργαζόμενους συχετισμού δύναμης.
Το αντεργατικό έκτρωμα αντιμετωπίζεται με ενιαίο αγώνα δημόσιου ιδιωτικού τομέα, με αποφασιστική προετοιμασία της απεργίας της 10ης Ιούνιου και την κλιμάκωση του αγώνα ώστε να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί το ν/σ. Τα απογευματινά πανεργατικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα στις 3 Ιουνίου συνέβαλαν σε αυτή την κατεύθυνση και έδωσαν αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Τα ΔΣ των σωματείων οφείλουν να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας με Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες, αποφάσεις και προπαγάνδιση της απεργίας. Σε ότι μας αφορά σε αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά στους εργαζόμενους η επιλογή του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των σωματείων τους να επιτίθενται στο ΠΑΜΕ και όχι στην κυβέρνηση αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Λίγη ντροπή δε βλάπτει.
Ο καθένας θα κριθεί αυτή την ώρα από τους ίδιους τους συναδέλφους για τη συμβολή του στην επιτυχία αυτής της μάχης. Αφήνουμε στη μιζέρια τους όσους αυτές τις κρίσιμες ώρες επιλέγουν να λασπολογούν και να χυδαιολογούν ενάντια στα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που δίνουν όλο αυτό το διάστημα τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων, που πραγματοποίησαν 2 επιτυχημένες 24ωρες απεργίες στις 26/11 και τις 6/5 κόντρα στη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που βρίσκονται καθημερινά στο πόδι δίνοντας τον αγώνα απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα.

Να δυναμώσει ο απεργιακός αγώνας για:

 Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
 Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
 Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *