in

Ανακοίνωση κάλεσμα σωματείων – Σύλλογος εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Πρέβεζας-οδηγών φορτηγών Σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό –επισιτισμό Πάργας Σωματείο Μισθωτών Γεωτεχνικών Β/Δ Ελλάδας (επιτροπή Πρέβεζας) για τη νέα κινητοποίηση για την Παλαιστίνη


Σύλλογος εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Πρέβεζας-οδηγών φορτηγών
Σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό –επισιτισμό Πάργας
Σωματείο Μισθωτών Γεωτεχνικών Β/Δ Ελλάδας (επιτροπή Πρέβεζας)

Το Ισραήλ ισοπεδώνει τη Γάζα- Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό και καταδίκης των επιθέσεων του Ισραήλ από το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και Πρωτοβάθμια σωματεία
τη Κυριακή 29/10 στις 11 πμ μπροστά στο δημαρχείο.

Δολοφονική επιδρομή κατά των κατοίκων της Γάζας εξαπέλυσε χθες το βράδυ το Ισραήλ, ρίχνοντας στην πυκνοκατοικημένη περιοχή τεράστιες ποσότητες πυραύλων και βομβών. Το κράτος-τρομοκράτης, το Ισραήλ, ισοπεδώνει τη Γάζα, θάβοντας κάτω από τα ερείπια χιλιάδες Παλαιστίνιους! Η Γάζα αποτελεί τη Γκουέρνικα της εποχής μας.
Μαζικούς βομβαρδισμούς εξαπέλυσε το Ισραήλ δημιουργώντας κόλαση πυρός μέσα στη νύχτα, ενώ στρατιωτικές του δυνάμεις πραγματοποίησαν εισβολή μέσα στον παλαιστινιακό θύλακα, με τανκς, θωρακισμένα οχήματα και άνδρες, κτυπώντας παλαιστινιακές θέσεις, για να αποχωρήσουν τα ξημερώματα.
Την ίδια ώρα επιβλήθηκε ολοκληρωτικό μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες στη Γάζα, δεν υπάρχει ίντερνετ, με αποτέλεσμα και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις να δηλώνουν πως δεν έχουν επικοινωνία με τα μέλη τους στη Γάζα. Πολλαπλασιάζονται έτσι τα προβλήματα, όσον αφορά την παροχή βοήθειας, ενώ τα εγκλήματα του Ισραήλ μένουν στο σκοτάδι, αφού κανείς δεν μπορεί να ενημερώσει τον κόσμο. Είναι αποκαλυπτικό πως το Ισραήλ είπε πως η διοίκηση της Χαμάς κρύβεται σε στοές κάτω από μεγάλο νοσοκομείο στη Γάζα, προφανώς προετοιμάζοντας την ανατίναξή του!
Ο Νετανιάχου δήλωσε πρόσφατα πως η χερσαία επιχείρηση θα γίνει, ενώ άλλοι αξιωματούχοι της αιματοβαμμένης κυβέρνησής του είπαν πως το Ισραήλ είναι έτοιμο για πόλεμο διαρκείας! Το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, που έχει στόχο την εθνοκάθαρση της περιοχής (η δήθεν αυτοάμυνα…) από τα «μιάσματα», τους Παλαιστίνιους, όχι μόνο προκαλεί μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή, αλλά απειλεί να σύρει όλη την περιοχή σε πόλεμο.
Το σιδερένιο χέρι του δυτικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, καθώς και των άθλιων της ΕΕ, μαζί με αυτούς και της ελληνικής κυβέρνησης. Την Παρασκευή στον ΟΗΕ αρνήθηκαν να υποστηρίξουν ψήφισμα που κατατέθηκε στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού και ζητούσε εκεχειρία στη Γάζα! Υπέρ ψήφισαν 120 χώρες, κατά 14 (μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ), ενώ 45 χώρες, οι περισσότερες της ΕΕ, μαζί και η Ελλάδα έκαναν αποχή! Αρνήθηκαν να στηρίξουν ένα μέτρο σωτήριο για τους αμάχους, που ζητούν όλες οι ειρηνευτικές οργανώσεις. Άναψαν πράσινο φως για τους μακελάρηδες του Ισραήλ.
Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ – Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΙ
Είναι κατάπτυστη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και όσων από την αντιπολίτευση στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Δείχνει τον βαθμό αντιδραστικής συμπόρευσης τους με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή, βάζοντας το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες με την πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή. Προκαλεί η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα (όπως η εκεμτάλλευση των ΑΟΖ στη Μεσόγειο) έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Προσπαθώντας να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!
-Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.
-Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
-Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. Να επιστρέψει η φρεγάτα ΨΑΡΑ.
-Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών. Όχι στην αλληλοεξόντωσή των λαών της περιοχής.
-Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.