in ,

14ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – Μουσικό Πρόγραμμα


«Ειρήνη – Το ζεστό ψωμί στο τραπέζι του κόσμου»
14ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Παρασκευή 12 Ιουλίου, Παραλία Πρέβεζας (Δικαστήρια)
Ώρα έναρξης 19:30

Είσοδος Ελεύθερη
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών* για την ΕΔΠΦΑΑ Φιλιππιάδας

Event: https://www.facebook.com/events/1665726170946287?locale=el_GR

Μουσικό Πρόγραμμα Φεστιβάλ

¢ Οι Ασυμμάζευτοι

Οι Ασυμμάζευτοι είναι μουσικό σχήμα με έδρα τα Ιωάννινα που δημιουργήθηκε το 2015. Το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει δημοτικά τραγούδια από την Ήπειρο(Ζαγόρι, Κόνιτσα, Μέτσοβο, Πωγώνι, αστικό λαικό των Ιωαννίνων), την Κρήτη, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά, τραγούδια από την παράδοση των λαών της Ανατολικής Μεσογείου και λαϊκά τραγούδια, Σμυρναίικα, Πειραιώτικα και Καφέ Αμάν.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σχήματος είναι οι πολυσυλλεκτικές μουσικές αναφορές στην παράδοση διαφορετικών περιοχών και τόπων, και το πάντρεμα διαφορετικών μουσικών ειδών που διαμορφώνουν ένα πολυποίκιλο ψυχαγωγικό ρεπερτόριο. Επιπρόσθετα, η σύμπραξη πολλών και σπάνιων στην περιοχή μας παραδοσιακών οργάνων (κανονάκι, νέυ ,ουτι) και η ύπαρξη τεσσάρων φωνών επί σκηνής, ενισχύουν την ιδιαιτερότητα και τη μεστότητα του ήχου, προσφέροντας μία μοναδικής αισθητικής εμπειρία για όλους τους θεατές.

Συμμετέχοντες μουσικοί:

Άγγελος Κώτσιας: βιολί | Αλέξανδρος Ντούβαλης: κανονάκι, τραγούδι | Ευριπίδης Ντιναλέξης: ούτι, κρουστά, τραγούδι | Βαγγέλης Πεπόνης: κιθάρα, τραγούδι | Τηλέμαχος Τσιαχρής: νέυ | Αλεξάνδρα Ανωγιαννάκη: τραγούδι

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook: Οι Ασυμμάζευτοι | Instangram:@oi asimmazeutoi | You Tube :Οι Ασυμμάζευτοι

 ¢ Γιώργος Ρούγκας

Ο Γιώργος Ρούγκας γεννήθηκε το 1983 στην Πρέβεζα. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήρθε με τη συμμετοχή του στη χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» Πρέβεζας. Σπούδασε στο ΤΕΙ Πολιτικών Δομικών Έργων στο Ηράκλειο. Το 2010 ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας», τις οποίες. ολοκλήρωσε το 2022 με Δίπλωμα Σύνθεσης στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Ιωαννίνων. Εργάστηκε ως καθηγητής μπουζουκιού στο μουσικό σχολείο Πρέβεζας ενώ από το 2010 έως το 2020 εργάζονταν ως καθηγητής ακουστικής & ηλεκτρικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και στη φιλαρμονική δήμου Πάργας ως καθηγητής κιθάρας και μπουζουκιού.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

“Μας το ‘χε πει ο ποιητής” (2017), “Απ’ τη Βιέννη στη Βαγδάτη” (2020), “Approaching the renaissance” (2021), “Μπλαβιά συννεφιά στην Μπελερίγα” (2022)

Για περισσότερες πληροφορίες:

Spotify: Γιώργος Ρούγκας

 ¢ LINOS MC

Ο LINOS MC είναι μία street φιγούρα της Πρέβεζας που ασχολείται συστηματικά με το ραπ από το 1996..γεννημένος το 1983 στα σαρανταένα του πλέον επιστρέφει μετά από 13 περίπου χρόνια σαν σόλο στην σκηνή του 14ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Πρέβεζας για την πάρτη σας και μόνο.. θα είναι ακόμα μια ζωντανή παλιά underground συλλογή από ακυκλοφόρητα και διαδεδομένα κομμάτια ..

Μετά το πέρασμα του από ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΧΕΣ – ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ – ΤΡΙΦΥΛΛΟΙ ΣΠΑΘΑΤΟΙ και άλλων πολλών project το Φρικιό του Προμαχώνα συναντάει τον Καβαλάρη στην Άμμο για να επικοινωνήσει τα πάθη του όπως παλιά.. με τον ίδιο σκοπό και την ίδια προσωπική ανάγκη του θα είναι μαζί μας η φωνή όλων αυτόν που δεν έχουν φωνή ..πάμε γερά.. σαν να είναι η τελευταία φορά..

Για περισσότερες πληροφορίες:

YouTube : Rapsody Label | Facebook: Linos MC

Θυμίζουμε:

→ 19:30 Εκδήλωση:  Έμφυλη βία και συλλογικές αντιστάσεις

→ 21:30 Προβολή (αφιερωμένη στην Παλαιστίνη) σε συνδιοργάνωση με την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Μπάρ, Βιβλιοπωλείο, Εκθέσεις

 

* Λίστα ειδών προς συλλογή:

Α. Παμπερς (ενηλίκων και παιδιών)

Β. Φάρμακα κ.α: Apotel, Depon, Algofren, Κολλύρια ματιών, Σύριγγες 10 ml, Κορτιζονούχες αλοιφές (Fusicord – Fucidine), Οινόπνευμα, Fenistil, Φυσιολογικό ορό, Επιδέσμους, Betadine, Pulvo – αντιβιωτικά σπρέυ, Λευκοπλάστ, Μάσκες – Γάντια, Θερμόμετρα, Πιεσόμετρο, Αντισηπτικά, Γλωσσοπίεστρα.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
e-mail: [email protected]  | fb: antiratsistikiprotovouliaprevezas