in ,

Υπέροχες μέρες -Πρεμιέρα Χειμερινής Σεζόν της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας: Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, 21:00, Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας


“Υπέροχες Μέρες”

Πρεμιέρα Χειμερινής Σεζόν της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας με χαρά ανακοινώνει την πρεμιέρα της χειμερινής σεζόν, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας. Η ταινία που θα ανοίξει τη σεζόν είναι η πολυβραβευμένη παραγωγή “Υπέροχες Μέρες” του καταξιωμένου σκηνοθέτη Wim Wenders, η οποία συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 76ου Φεστιβάλ Καννών και χάρισε στον πρωταγωνιστή της, Koji Yakusho, το Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Η είσοδος είναι 4 ευρώ για φοιτητές, 6 ευρώ γενική είσοδο, και δωρεάν για μαθητές και ανέργους.

 

Ο Wim Wenders, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους δημιουργούς της σύγχρονης κινηματογραφίας, επιστρέφει στο Τόκιο με μια ποιητική ταινία που υμνεί την ομορφιά της καθημερινότητας και των απλών στιγμών που συχνά παραβλέπουμε. Μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία του Koji Yakusho, ο θεατής ακολουθεί την ιστορία του Hirayama, ενός ανθρώπου που φαίνεται απόλυτα ικανοποιημένος με τη λιτή του ζωή ως καθαριστής δημόσιων αποχωρητηρίων. Μέσα από την οργανωμένη ρουτίνα του, την αγάπη του για τη μουσική, τα βιβλία και τη φωτογράφηση δέντρων, σταδιακά αποκαλύπτονται πτυχές από το παρελθόν του, οδηγώντας σε απρόσμενες συναντήσεις που αλλάζουν τη ζωή του.

 

Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής του Wenders στον σπουδαίο Ιάπωνα σκηνοθέτη Yasujiro Ozu, και αποτελεί μια βαθιά συγκινητική και οικεία ματιά στη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις.

 

Σύνοψη

Ο Hirayama ζει μια λιτή και γαλήνια ζωή στο Τόκιο, όπου εργάζεται ως καθαριστής δημόσιων αποχωρητηρίων. Αγαπά τη μουσική, τα βιβλία και φωτογραφίζει τα αγαπημένα του δέντρα. Ωστόσο, μια σειρά από απρόσμενες συναντήσεις αποκαλύπτουν περισσότερα για το παρελθόν του.

 

Σας περιμένουμε στην πρεμιέρα για να απολαύσουμε μαζί αυτή την εξαιρετική κινηματογραφική εμπειρία που υπόσχεται να μας ταξιδέψει με τη δύναμη της απλότητας και της ποίησης της καθημερινότητας.

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεχίζει να προβάλλει ταινίες που εστιάζουν στον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα της εποχής μας και τα κρίσιμα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Ανανεώνεται και εξελίσσεται διαρκώς, συνεργαζόμενη με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ λειτουργεί ως ζωντανός οργανισμός στον χώρο του πολιτισμού. Μείνετε συντονισμένοι στα social media και στο blog μας για να ενημερώνεστε για όλες τις προσεχείς δράσεις και προβολές.

 

Facebook: @kileprevezas

Blogspot: kileprevezas.blogspot.com

Email: [email protected]